رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف:

حضور گردشگران خارجی در خواف بسیار چشمگیر بود

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف افزایش حضور گردشگران خارجی را در تعطیلات نوروز بسیار چشمگیر دانست و بیان کرد: شهرستان خواف در حوزه گردشگری پتانسیل‌ها و قابلیت‌های بسیاری دارد.

محمود باعقیده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: همزمان با آغاز فعالیت ستاد خدمات سفر از ۲۵ اسفندماه هماهنگی‌های لازم بین ادارات شهرستان صورت گرفت و توجه به مسافران و گردشگران در اولویت قرار گرفت.

وی از اقامت در شب بالغ‌بر ۷۹۶ نفر مسافر و گردشگر در شهرستان خبر داد و عنوان کرد: نسبت به سال گذشته اقامت در شب مسافران و گردشگران در شهرستان خواف یک درصد افزایش داشته است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف هم‌زمانی ماه مبارک رمضان با عید نوروز را در کاهش حضور مسافران بی‌تأثیر ندانست و ادامه داد: علیرغم اینکه پارسال هیچ گردشگر خارجی به شهرستان سفر نداشت اما امسال شاهد حضور ۱۴ نفر از گردشگران سایر کشورها در خواف بودیم.

وی با بیان اینکه ۱۲ نفر از گردشگران خارجی بین یک تا دو شب در شهرستان اقامت داشتند و دو نفر دیگر نیز حضورشان در حد بازدید از آثار تاریخی بود، اظهار کرد: هر چند گردشگران خارجی معمولاً از مهرماه به بعد در شهرستان حضور پیدا می‌کنند اما امسال در فروردین‌ماه پذیرای ۱۴ نفر بودیم.

باعقیده افزایش حضور گردشگران خارجی را در شهرستان نسبت به سال قبل بسیار چشمگیر دانست و بیان کرد: شهرستان خواف در حوزه گردشگری پتانسیل‌ها و قابلیت‌های بسیاری دارد.

بیشترین اقامت گردشگران خارجی بعد از مشهد مربوط به شهرستان خواف

وی با اشاره به اینکه قبلاً بیشترین اقامت گردشگران خارجی بعد از مشهد مربوط به شهرستان خواف بوده است، گفت: جاذبه‌های تاریخی منحصر به فرد خواف از دوره‌های مختلف موجب شده همه ساله پذیرای بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی باشیم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف جاذبه‌های تاریخی این شهرستان را منحصر به فرد دانست و افزود: جاذبه‌های تاریخی از دوره‌های مختلف هستند که مدرسه غیاثیه خرگرد منحصرترین بنای به جای مانده از دوره تیموری از آن جمله است.

وی همچنین از مسجد ملک زوزن به عنوان زیباترین و با ارزش‌ترین مسجد و بنای دوره خوارزمشاهی در داخل شهر خواف نام برد و تصریح کرد: با آنکه اطلاعات دقیقی از قدمت این آسیاب‌های بادی در دست نیست اما مورخان معتقدند که قدمت این سازه‌ها به زمان پیش از ورود اسلام به ایران و یا فراتر از آن یعنی ۱۷۰۰ سال قبل از میلاد بر می‌گردد.

باعقیده خاطرنشان کرد: این سازه معماری منحصربه‌فرد، در سال ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. آسبادهای نشتیفان یا همان آسیاب‌های بادی نشتیفان، از جاذبه‌های گردشگری خراسان رضوی است. این آسباد های بزرگ، با خشت، گل و چوب ساخته شده‌اند و یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی ایران، به حساب می‌روند.

فراهم شدن زیرساخت‌های گردشگری

وی با بیان اینکه نمی‌توان در خصوص معماری اسلامی مطالعه کرد و اسمی از خواف نبرد، گفت: خوشبختانه زیرساخت‌های گردشگری در شهرستان فراهم شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف از پراکندگی و خدمات خوب اقامتگاه‌های بوم گردی شهرستان خبر داد و افزود: طی دو سال اخیر زیرساخت‌های گردشگری بیشتر بناهای منحصر به فرد تاریخی که در شهرستان داشتیم فراهم شده است.

وی اظهار کرد: خوشبختانه جاده، آب، اینترنت و تلفن، فضاهای اقامتی و نمایشگاهی و دیگر زیرساخت‌های گردشگری در بناهای تاریخی از جمله مسجد ملک زوزن فراهم شده است.

باعقیده با اشاره به اینکه این اقدامات موجب ماندگاری مسافران می‌شود، اذعان کرد: اقدامات انجام شده موجب شده گردشگران خارجی با آسودگی خاطر، آسایش و راحتی خیال بیشتری به این شهرستان بیایند.

وی ادامه داد: چون فقط یک بنای بلیت فروشی در شهرستان داریم عملاً آمار دقیقی از تعداد حضور گردشگران و مسافران نمی‌توان داشت، اما بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ایام نوروز حدود ۹ تا ۱۰ هزار نفر مسافر و گردشگر در خواف داشته‌ایم.

فعالیت  ۱۱ اقامتگاه بوم گردی در شهرستان

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف با بیان اینکه بیشترین بازدیدهای صورت گرفته مربوط به آسبادهای نشتیفان و مدرسه غیاثیه خرگرد بوده است، عنوان کرد: امسال در تلاش برای توسعه و متنوع‌تر کردن اقامتگاه‌های بوم گردی هستیم. در این راستا برخی کارگاه‌های زنده صنایع دستی دارند.

وی با اعلام اینکه امسال و همزمان با هفته میراث فرهنگی سه اقامتگاه بوم گردی در شهرستان افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: اکنون ۱۱ اقامتگاه بوم گردی در شهرستان فعالیت دارند.

باعقیده ادامه داد: طی ایام تعطیلات بروشور راهنمای گردشگری چاپ و در بین مسافران و گردشگران توزیع شد. همچنین ۱۱ پایگاه اطلاع‌رسانی در سطح شهرستان فعالیت داشتند.

وی گفت: با طرح‌ها و اقداماتی که در پایگاه مرکزی شهرستان که در ورودی شهر با همکاری ادارات مختلف برپا شده بود صورت گرفت جزء پایگاه‌های نمونه خراسان بودیم. حتی از مسئولان استانی و کشوری نیز از این پایگاه بازدید داشتند و الگویی برای سایر شهرستان‌ها شد.

باعقیده همچنین افزود: در ایام تعطیلات ۱۰ تصادف جرحی در شهرستان رخ داد که یک فوتی و ۱۳ نفر مصدوم برجای گذاشت، همچنین نظارت بر کالا و اصناف و تهیه کالاهای اساسی از دیگر اقدامات صورت گرفته در ایام نوروز بود.

پخت و توزیع ۴ میلیون و ۷۰۰ قرص نان

وی با اشاره به اینکه طی ایام تعطیلات هیچ گونه مشکلی در تأمین کالای اساسی مردم وجود نداشت، از توزیع ۶۰ تن شکر صنوف، ۵۵ تن برنج، ۴۷ تن شکر خانوار، ۲۱ تن مرغ منجمد و ۲.۵ تن گوشت گوساله منجمد و پخت و توزیع ۴ میلیون و ۷۰۰ قرص نان در ۱۴۰ واحد نانوایی خبر داد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواف تصریح کرد: برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل علاوه بر سهمیه هر نانوایی ۱۶ تن هم آرد ویژه مختص ایام نوروز به نانوایی‌ها اختصاص یافت.

وی بیان کرد: در حوزه نظارت‌ها توسط بازرسان بهداشت در مجموع ۶۲۳ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی انجام شد که در نهایت ۱۴۸ نفر اخطارت دریافت نموده و ۱۵ واحد نیز به مراجع قضایی معرفی شدند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403011808368
  • خبرنگار : 30147