«مهران فاطمی» شامگاه پنجشنبه ۱۶ فرودین ماه در ادامه سلسه نشستهای خود با خبرنگاران شهرستانهای یزد، در چهارمین نشست با خبرنگاران و فعالان فضای مجازی شهرستان میبد دیدار کرد و گفت: از همگان برای حضور در راهپیمایی یوم الله قدس دعوت میکنم چرا که امروز روز خاصی به ویژه به جهت رویدادها و اتفاقاتی که اخیراً در سوریه و در راسک روی داده، است.
وی ضمن تسلیت شهادت سه نفر از پاسداران سپاه الغدیر استان در حوادث سیستان و بلوچستان، در ادامه با تقدیر از تلاشهای خبرنگاران شهرستان، گفت: همانگونه که در روایات داریم، بهترین برادران ما کسانی هستند که عیوبمان را به ما گوشزد کنند.
استاندار در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از آسیبهای وارد شده به استان این است که علی رغم تمام تلاشهای انجام شده، زیست بوم اشتغال و کارآفرینی در استان برای نخبهگزینی فاقد شرایط ایده آل و مطلوبی است به طوری که یک نخبه یزدی احساس میکند، فضای فعالیتش در سایر شهرهای کشور یا کشورهای دیگر مناسبتر است.
وی علت چنین باور و تصوری را اهتمام مسیر تولید در استان به سمت کارخانهسازی به جای استقرار صنعت واقعی ذکر کرد و گفت: در واقع با استقرار خطوط تولید در استان، از یک طرف مواد اولیه وارد ماشین آلات و از سوی دیگر نیز محصول نهایی خارج میشده که این روند بیشتر نیازمند نیروی کار یدی تا فارغ التحصیلان دانشگاهی بوده و لذا تلاش داریم از کارخانه سازی به سمت صنعت واقعی یعنی ماشین سازی و قطعه سازی برویم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه تلاش داریم به جای ایجاد کارخانه کاشی به سمت ایجاد واحدهای تولید خط تولید کارخانجات کاشی سوق پیدا کنیم تا نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی را نیز بکار گیریم و خوشبختانه این تغییر ریل اقتصادی صورت گرفته و در همین شهرستان میبد شاهد ساخت کامل خط تولید کاشی هستیم.
فاطمی با بیان این که استان یزد باید به قطب تولید تجهیزات پزشکی، داروسازی، گردشگری سلامت و هوش مصنوعی تبدیل شود، گفت: یزد ظرفیت و قابلیت تمام این موارد را دارد.
وی گفت: اگر یزد ۲۰ میلیون گردشگر را به کشور وارد کند می تواند معادل کل درآمد نفتی را برای کشور به ارمغان آورد لذا این مسیر را دنبال می کنیم.
وی عنوان کرد: مسیر دیگر استان، ارتقای بهره وری است چرا که بدون نوسازی صنعتی در رقابت با محصولات دیگر کشورها موفق نخواهیم بود.
استاندار بر اهتمام استان به صنایع دانش بنیان نیز تاکید کرد و گفت: قطعاً این روند زمان بر است و باید رسانه ها به تبیین افکار عمومی کمک کرده و از دانشگاهها و مسئولان در این رابطه مطالبه گری کنند.
وی با بیان این که علم و فناوری میتواند راهگشای توسعه کشور و استان باشد، عنوان کرد: رسانه ها افکار عمومی را در این زمینه تنویرو اقتصاد دانش بنیان را مطالبه کنند تا شاهد تحول آفرینی در جامعه و شهرستانهای استان باشیم.
فاطمی با تاکید بر این که آینده یزد و یزد نوین را در گروی حفظ مسائل فرهنگی، اصالتها و هویتها و علم و فناوری میدانیم، اظهار کرد: میبد و بسیاری از شهرستانهای یزد رشد سخت افزاری خود را انجام داده و اکنون نیازمند دو بال گردشگری و دانش بنیان برای اوج گرفتن هستند لذا باید در این زمینه برنامهریزی و این موارد را مطالبه کنیم.
رسانهها برای تطبیق مرز بین اردکان و میبد همکاری کنند
«علی اکبر عزیزی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سپاه الغدیر استان در حادثه اخیر در راسک، در رابطه با مرکز بین دو شهرستان اردکان و میبد، گفت: این مرز به دلیل تنشهای موجود در سال ۱۳۹۱ توسط وزارت کشور مشخص ولی تاکنون تطبیق نشده و لازم است که رسانهها در این رابطه همکاری داشته باشند تا تکلیف مردم در این مورد مشخص و خدمات رسانی به مردم تسهیل شود.
وی در مورد ارتقای سطح فرماندهی انتظامی میبد، عنوان کرد: این موضوع در حیطه اختیارات استان و حتی فراجای کشور به تنهایی نیست و باید توسط ستاد مرکز نیروهای مسلح در مورد آن تصمیم گیری شود ولی قطعاً درخواست خواهیم داد.
عزیزی از پیگیری موضوع اصلاح حوزههای انتخابیه استان خبر داد و در رابطه با موضوع فرمانداری ویژه میبد، گفت: میبد هیچ کدام از شرایط تبدیل به فرمانداری ویژه را ندارد هرچند که استان موافقت خود را برای تبدیل هر سه شهرستان میبد، اردکان و یزد به فرمانداری ویژه اعلام کرده است. البته موضوع فرمانداری ویژه اردکان نیز به دلیل تشخیص نهادهای امنیتی فعلاً متوقف شده است.
افزایش عوارض آلایندگی میبد از ۱۰۰ میلیون به ۲۵ میلیارد تومان
«مجید دهقانی زاده» رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این نشست اعلام کرد: با استقرار دولت سیزدهم، یکی از دغدغههای مدیریت استان موضوع تامین مالی طرحهای نیمه تمام بود و از افتخارات دولت این است که پای این کار ایستاد و هیچ طرحی را به نام خود آغاز نکرد.
وی ادامه داد: از محل اعتبارات مورد تصمیم گیری شورای برنامه ریزی و توسعه استان، میبد در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۵.۳ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده که بخش اعظم آن اسناد خزانه بوده است ولی این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۶۶.۵ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به رقم ۷۷ میلیارد تومان افزایش یافته و در سال مالی جاری نیز تاکنون حدود ۸۵ میلیارد تومان بوده است.
دهقانی زاده در مورد عوارض آلایندگی نیز بیان کرد: تعیین مصادیق آلایندگی توسط سازمان حفاظت محیط زیست انجام میشود که بر همین اساس در سال ۱۳۹۹ مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به میبد تخصیص یافته است ولی در سال ۱۴۰۰ به ۱.۵ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به ۲۵ میلیارد تومان رسیده است. البته در سال ۱۴۰۲ نیز به دلیل اختلاف در ضریب هنوز در استان توزیع نشده است.
وی ادامه داد: در موضوع مالیات بر ارزش افزوده با اقدامات ستاد درآمد استان و پیگیری انتقال پروندههای بزرگ فرار مالیاتی به داخل استان، در سال ۱۳۹۹ شهرستان میبد ۲۸ میلیارد تومان دریافت کرده که در سال ۱۴۰۰ به ۱۱۶ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱ به ۱۷۱ میلیارد تومان و در ۱۱ ماهه ۱۴۰۲ به ۲۲۸ میلیارد تومان افزایش یافته و بین دهیاریها و شهرداریهای شهرستان توزیع شده است.
رئیس سازمان مدیریت استان خاطرنشان کرد: در رابطه با ۱۵ درصد معادن و یک درصد حقوق معادن، با پیگیریهای استان از سهم عودت داده شده به استان، سهم میبد در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ هیج رقمی برای هیچ شهرستانی نداشتیم ولی در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۲ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۲ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
کاهش روزهای آلوده سال گذشته در استان یزد
«محمد جواد ابوالحسینی» معاون عمرانی استاندار هم در رابطه بیمارستان میبد گفت: این بیمارستان که متکی به خیرین است در دولت جدید نیز مورد اهتمام قرار گرفت و در دور دوم سفر رییس جمهور ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات اختصاصی و ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات عمومی و بخشی از سایر منابع به آن اختصاص یافته است.
وی در خصوص مشکل آب شهرستان میبد گفت: خوشبختانه چند حلقه چاه آب شرب در شهرستان حفر شده و با پیشرفت خوبی در حال انجام است که امیدواریم با تکمیل آنها بیش از ۸۰ درصد مشکل تامین آب شهرستان مرتفع شود.
معاون استاندار در مورد باند دوم فولاد – میبد هم گفت: با پیگیری استاندار بحث ماده ۲۳ این طرح دنبال شده که امیدواریم با اخذ بودجه مورد نیاز آن را پیگیری کنیم.
وی یکی از طرحهای مورد اهتمام استان را کمربند شرقی میبد ذکر کرد و گفت: این طرح آغاز شده ولی به دلیل کندی از شرکت ساخت گلایه شد و امیدواریم با تزریق اعتبار بیشتری به آن سرعت بدهیم.
وی از اختصاص اعتبار برای ۲۳ کیلومتر دیگر از جاده ندوشن – ورزنه با پیگیریهای نماینده مردم ندوشن خبر داد و گفت: امیدواریم امسال این قطعه را مورد بهره برداری قرار دهیم.
وی در رابطه با ثبت حریم نارین قلعه نیز گفت: موضوع در سفر ریاست جمهوری مطرح و ۱۰ میلیارد تومان برای مطالعات این بخش منظور شد.
ابوالحسینی در مورد مسائل زیست محیطی شهرستان میبد، گفت: امسال روزهای آلوده سال گذشته به شدت سال قبل از آن کاهش یافته که ناشی از بارشهای رحمت الهی و البته نظارتهای جدی تر بر واحدهای آلاینده بوده است.
منطقه ملی کاربافی در شهرستانهای اردان و میبد را پیشنهاد دادیم
«احمد آخوندی» دستیار ویژه استاندار نیز با اشاره به پیگیریهای آزادسازی حریم نارین قلعه، گفت: سعی داریم امسال آزادسازی حریم و باغات اطراف این مجموعه تاریخی را اجرا کنیم.
وی با اشاره به ثبت کاربافی میبد در لیست آثار ناملموس ملی، گفت: این هنر دستی به نام میبد ثبت شده بود ولی شهرستان اردکان نیز مدعی آن بود لذا موضوع منطقه ملی کاربافی پیشنهاد شده ولی تاکنون هیچ شهری به نام این هنر دستی ثبت نشده است.
آخوندی همچنین خاطرنشان کرد: پارسال در راستای توسعه زلو، یک کارگاه استاندارد با اعتبار پنج میلیارد تومان راه اندازی شد.
وی گفت: در موضوع موتابی نیز پرونده آن تکمیل و در آینده نزدیک ثبت ملی موتابی بفروئیه نیز انجام خواهد شد.
اجرای نهضت ملی مسکن میبد در شش سایت
«احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان هم به پراکندگی جانمایی مسکن ملی شهرستان میبد اشاره و گفت: ۱۰ هزار متقاضی در شهر میبد برای نهضت ملی مسکن ثبت نام کردهاند که ۲۵۰۰ متقاضی از این تعداد تایید نهایی شدند.
وی افزود: یکی از شروط واجدین داشتن ۵ سال سابقه اقامت در شهرستان است ولی در عین حال یکسری شرایط برای تعداد فرزندان نیز لحاظ شده است.
«علیرضا نادریان زاده» مدیر کل بنیاد مسکن استان هم در ادامه عنوان کرد: در شهرستان میبد پنج سایت در دست اقدام است که اولین سایت به صورت گروه ساخت برای اولین بار در شهرستان انجام و اکنون ۲۱۰ واحد در دست اجراست که از این تعداد۶۰ واحد آماده تحویل شده و مابقی در مرحله اجراست.
وی ادامه داد: سایت دیگر برای ایجاد ۴۰۰ واحد در شهرستان میبد با اختصاص زمین بنیاد مسکن آغاز و طرح آن پس از آماده سازی، در بازه هشت ماهه به اجرای اسکلت رسیده و آماده تحویل به متقاضیان شده است.
نادریان زاده در مورد سایت ۷۰ هکتاری سعید آباد نیز گفت: از مهرماه گذشته آماده سازی این سایت آغاز شده و در حال حاضر ۵۰ درصد پیشرفت دارد و امیدواریم تا شهریورماه آماده تحویل شود.
وی به اجرای عملیات سایت ۲۹۰ واحدی ندوشن اشاره و گفت: آماده سازی سایت بفروئیه انجام و زمین در اختیار متقاضیان قرار گرفته است و مشکلی از این باب در شهرستان میبد نداریم.
اولویت مسئولان استان سلامت مردم در حین توسعه کارآفرینی و اشتغال است
«محمدعلی شاه حسینی» معاون اقتصادی و گردشگری استاندار یزد با اشاره به مدل مردمی سازی اقتصاد در شهرستان میبد، گفت: اولویت اول مسئولان استان سلامت مردم در حین توسعه کارآفرینی و اشتغال و رونق اقتصادی است به طوری که درخواست مجوزهای صادر شده در دشت مهریز - عقدا طی مدت سه سال گذشته از ۳۰۰۰ به ۱۲۰۰ مورد کاهش یافته است.
وی با اشاره به جدیت استان در برخورد با واحدهای آلاینده و متخلف زیست محیطی، گفت: عنوان کرد: وضعیت استان در حوزه دانش بنیانها حرف اول را در کشور می زند و تمام تبصره ۱۶ استان به حوزه دانش بنیان اختصاص یافته است که قطعاً امسال با توجه به شعار سال بیشتر مورد اهتمام خواهد بود.
فعالیت بیشترین رسانه مجوز دار در میبد
«سید جمال سجادیپور» فرماندار میبد در این نشست ضمن تسلیت حادثه سفارت ایران در سوریه و همچنین حادثه راسک، از برگزاری این نشست قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه رسانههای میبد هم در حوزه اطلاعرسانی و هم به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان، به خوبی ایفای نقش میکنند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که برگزاری این نشستها در جهت پیشرفت و آبادانی شهرستان موثر واقع شود.
«احسان عابدی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با بیان این که شهرستان میبد بیشترین رسانه مجوزدار را در بین شهرستانها یعنی ۲۵ رسانه دارای مجوز است.
وی با بیان این که هشت مورد از این رسانهها دانشگاهی هستند و مابقی به صورت محلی فعالیت دارند، گفت: نکته قابل تامل رسانههای میبد فعالیت آنها به صورت محلهای است و امیدواریم این نشست باعث ارتقای آبادانی و رفع مشکلات شهرستان به همت مسئولان شود.
به گزارش ایسنا، پیگیری دو بانده کردن جاده ندوشن – میبد، کمربندی شرقی میبد، فاز دوم بیمارستان میبد، تکمیل فاضلاب شهرستان میبد، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرستان میبد، آلودگی هوای شهرستان با توجه به تعدد صنایع آلاینده، تطبیق خط مرزی بین شهرستان میبد و اردکان، توجه به بافت تاریخی میبد، حمایت از فعالان صنایع دستی و پیگیری ثبت ملی و جهانی شدن برخی هنرهای دستی میبد مانند کاربافی، جلوگیری از نابودی کامل دامپروری ندوشن از طریق معدنکاوی در این بخش، فعالیت معدن سیلیس در فاصله بسیار نزدیک از ندوشن، مهاجرت بیرویه به دلیل صنعتی شدن شهرستان، اهتمام به دانش بنیان شدن اقتصاد شهرستان، پراکنش مطلوب طرحهای نهضت ملی مسکن در میبد، انتصاب مدیران بومی در شهرستان، تکمیل طرح فاضلاب شهری میبد، ارتقای سطح نیروی انتظامی شهرستان و اصلاح حوزه انتخابیه ندوشن در این شهرستان که ذیل حوزه انتخابیه شهرستانهای یزد و اشکذر قرار دارد، از موضوعات مطرح شده از سوی اصحاب رسانه شهرستان میبد در ابتدای این نشست بود.
انتهای پیام