طوفان رمضان/۱/

ایران در قضیه تخریب کنسولگری، باید منطق و دیپلماسی را کنار هم قرار دهد

رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی با اشاره به راهبردی که جمهوری اسلامی می‌تواند در پاسخ به تخریب کنسولگری داشته باشد، گفت: جمهوری اسلامی نباید تحت تاثیر تحلیل‌های زودگذر عمل کند بلکه باید منطق و دیپلماسی را کنار هم قرار دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن مهاجرنیا رئیس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تأثیر جنایات رژیم صهیونیستی در مخدوش کردن چهره جهانی این رژیم، گفت: دولت اسرائیل بر اساس مشروعیت جهانی تأسیس نشده است، چیزی که سران این کشور و حامیان وی می‌دانند، این است که رژیم جعلی بر طبق فرآیندی ایجاد شده و در طی ۷۰ سال از عمرش، سعی در ایجاد مشروعیت دارد و کشورهای دنیا با اصرار آمریکا با این کشور ارتباط برقرار کرده‌اند.

وی افزود: همه دنیا می‌دانند که اسرائیل هیچ‌گونه مشروعیتی ندارد و سرزمین ملتی را اشغال کرده است و اگر حمایت‌های غربی‌ها نبود، اسرائیل توان مقابله در طوفان‌الاقصی را نداشت، بنابراین موجودیت اسرائیل از حمایت کشورهای غربی است؛ اسرائیل در ۶ ماهه گذشته جنایات بسیاری انجام داد که البته این جنایات جزء خصلت ذاتی این رژیم است و مشروعیت برای رژیم صهیونیستی معنایی ندارد چرا که دلگرم به وتوی آمریکایی‌ها هستند.

مهاجرنیا بیان کرد: اسلحه‌هایی که رژیم صهیونیستی استفاده می‌کند، سلاح‌های ارسالی آمریکا و اروپا است، برای مثال کشور آمریکا دیروز تصویب کرد که چه میزان اسلحه به رژیم صهیونیستی داده شود، بنابراین مشروعیت برای اسرائیل معنا ندارد و فقط در پی ماندن به هر قیمتی است که در نتیجه آن حملات جنگی صورت داده و به مردم غزه گرسنگی می‌دهد.

پیروزی‌های بزرگ خواستار خون امام حسین (ع) است

وی درباره راهبردی که جمهوری اسلامی باید در خصوص تخریب سفارتش در سوریه اتخاذ کند، گفت: راه دیپلماسی نرم و مقابله به مثل در واقع مکمل هم هستند، در درون دیپلماسی مقابله به مثل قرار دارد. در ۸ سال دفاع مقدس سرمایه‌های گرانی را از دست دادیم اما کارهای بزرگ خون می‌خواهد و پیروزی آن خواستار خون امام حسین (ع) است نباید تحت فشار روانی و احساسات مقابله به مثل انجام دهیم.

مهاجرنیا ادامه داد: در شرایطی که اسرائیل تبلیغات نظامی بسیار زیادی از جمله گنبد آهنین انجام داد، اسرائیل در هم پیچیده شد و مردم بخش‌های شمالی این کشور آواره شدند و وقتی به جنوب کشورشان پناه بردند، آنجا هم ناامن شد. به طوری که در حال حاضر مردم کشورشان آواره هستند و فشار بین‌المللی بر آمریکا و اسرائیل وجود دارد. جنایت رژیم صهیونیستی فقط علیه غزه نیست، بلکه جنایت علیه حقوق بشری است که بعد از جنگ جهانی زیر سوال رفته است.

وی افزود: رژیم صهیونیستی کنسولگری ایران را تخریب می‌کند و رسما مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرند، که شرایط را برای آن‌ها سخت کرده است. لذا رژیم صهیونیستی از همه طرف تحت فشار است و حزب‌الله موشک‌های متعددی به اسرائیل می‌زند. درحال حاضر دولتی از اسرائیل باقی نمانده است و اگر آن‌ها کنسولگری ایران را تخریب می‌کنند، به دلیل عدم مشروعیت آن‌ها، مسئولیت خاصی را متوجه خود نمی‌بینند.

جمهوری اسلامی دشمن را آرام آرام زمین‌گیر می‌کند

مهاجرنیا بیان کرد: در چنین شرایطی جمهوری اسلامی، آرام آرام دشمن را زمین گیر می‌کند و اسرائیل را در حصار قرار می‌دهد و آمریکایی‌ها کاری نمی‌توانند از پیش ببرند. جمهوری اسلامی در شرایطی که اسرائیل قوانین بین‌المللی را نقص می‌کند، نباید تحت تأثیر تحلیل‌های زودگذر عمل کند بلکه باید منطق و دیپلماسی را کنار هم قرار دهد.

وی افزود: بنابراین در این شرایط باید منافع ملی در نظر گرفته شود چرا که جنگیدن همیشه کار راحتی است اما عواقبش باید حساب شده باشد و نباید کار حساب نشده انجام دهیم بلکه باید فشارها بر اسرائیل بیشتر شود و برنامه‌ریزی نابودی ۲۵ ساله اسرائیل را داشته باشیم. امیدوار هستیم که شرایط به گونه‌ای پیش رود که اسرائیل از شرایط فشار خارج نشود.

وی افزود: در طی ۶ ماهه اخیر اسرائیل هنوز نتوانسته حماسی‌ها را در غزه پیدا کند که نشانگر عدم کارایی رژیم صهیونیستی است، چرا که اسرائیل حتی نتوانسته استانی که ضد هوایی هم ندارد را نابود کند. بنابراین جمهوری اسلامی باید حساب شده حرکت کند تا فشارها از روی اسرائیل کاهش نیابد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403011506878
  • خبرنگار : 50675