به گزارش ایسنا، فریبا بریمانی امروز، ۱۴ فروردین در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اوتیسم نوعی اختلال شخصیتی و روانی است که فرد در آن بیشتر به درونگرایی و فاصله گرفتن از محیط پیرامون و انسانهای اطرافش، حتی خانواده دچار میشود، گفت: اوتیسم بیشتر در دوران کودکی در افراد ظاهر میشود و اغلب قبل از رسیدن به ۳ سالگی علائم آن در فرد پدیدار میشود.
وی ادامه داد: علائم عمومی اوتیسم در کودکان میتواند مواردی مانند پرخاش کردن در مقابل ایجاد ارتباط با اطرافیان باشد. کودک در چنین حالتی، هیجان خود برای بازیهای دسته جمعی را از دست میدهد و گاهی گوشهگیر و عصبی جلوه میکند.
بریمانی ریشه این اختلال را به تعاملات اجتماعی دانست و افزود: مداخلات بهنگام و پیشگیری از شدت یافتن اختلال اوتیسم در افراد مبتلا از اهداف و وظایف بهزیستی است، در این راستا برنامه تشخیص و غربالگری اختلال طیف اوتیسم توسط مراکز اوتیسم دارای مجوز غربالگری، برای کودکان ۲ تا ۵ سال، صورت می گیرد.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه در صورت تشخیص قطعی اوتیسم، این کودکان میتوانند از خدمات آموزشی و توانبخشی مراکز روزانه اوتیسم تحت نظارت بهزیستی در سطح استان بهرهمند شوند، تصریح کرد: در استان مازندران ۵ مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی مبتلایان به اختلال طیف اوتیسم در شهرستانهای ساری، بابل، آمل و چالوس از ساعت ۸ تا ۱۳ در حال ارائه خدمات به این گروه هدف است.
این مسوول با بیان اینکه کارکنان تخصصی این مراکز در دورههای آموزشی سازمان بهزیستی کشور شرکت و گواهی دریافت کردهاند، ادامه داد: در این مراکز علاوه بر ارائه خدمات توانبخشی به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم، خانوادهها از مشاوره روانشناختی نیز استفاده میکنند و افراد متخصص؛ شامل کار درمانگر، گفتاردرمانگر و مددکار اجتماعی مشغول به ارائه خدمات است و تشخیص این اختلال نیز به عهده متخصص روانپزشکی است.
وی سن طلایی تشخیص اختلال طیف اوتیسم را ۲ تا ۵ سال عنوان کرد و افزود: با تشخیص و مداخلات بهنگام میتوان عملکرد آنان را افزایش داد. بنابراین خانوادهها باید به این مساله توجه جدی داشته باشند.
بریمانی افزود: با توجه به رسالت سازمان بهزیستی در جهت ارتقا کیفیت زندگی و توانمندسازی جامعه هدف، به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم و خانوادههای آنان خدمات مستمر و غیر مستمری مانند پرداخت کمک هزینه معیشت، پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت واجد شرایط در خانواده، هزینه خدمات توانپزشکی، کمک هزینه تردد، کمک هزینه درمان، کمک هزینه توانبخشی و درمان اختلالات دهانی و بلع و تغذیه ارائه میشود.
انتهای پیام