آغاز تلاش‌ها برای آتش بس عید فطر در غزه بعد از شکست آتش بس رمضان

منابع مصری از تلاش برای تحقق آتش بس انسانی در غزه به مدت سه روز طی عید فطر بعد از شکست مذاکرات برای تحقق آتش‌بس طی ماه مبارک رمضان خبر دادند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه مصری اعلام کردند: هیأت اسرائیلی که در حال حاضر در قاهره حضور دارد هیچگونه موضع جدیدی ارائه نکرده که از طریق آن بتوان مذاکرات برای آتش بس و تبادل اسرا را پیش برد. اکنون تلاش‌ها برای تحقق آتش بس انسانی به مدت سه روز طی عید فطر بعد از شکست تلاش‌ها برای آتش بس در ماه رمضان آغاز شده است.

یک منبع مصری به العربی الجدید گفت: سفر هیأت اسرائیلی در راستای مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا نبود بلکه برای تدابیر امنیتی و لجستیکی مربوط به اوضاع مرزی بین مصر و نوار غزه بود. مذاکرات مربوط به آتش بس در همان نقاط اختلاف اصلی مانده است. رویکردهای واضحی از سوی طرف اسرائیلی برای بازگشت فلسطینی‌ها به شمال غزه وجود ندارد. بعد از اینکه میانجی‌ها اطمینان یافتند که نمی‌توان در ماه رمضان به توافق آتش بس رسید اکنون برای آتش بس انسانی در عید فطر تلاش می‌کنند.

این منبع اعلام کرد: مصر و آمریکا در این راستا ارتباط دارند و بر مسئولان اسرائیلی برای توقف عملیات نظامی طی روزهای عید فطر فشار می‌آورند.

یک منبع مصری دیگر نیز گفت: هیأت اسرائیلی با مسئولان مصری درباره مسائل مربوط به عملیات نظامی در رفح صحبت کرد. هیأت اسرائیلی پیشنهادهایی را درباره سرنوشت آوارگان در رفح ارائه کرد که همه این پیشنهادها به ایجاد نقاطی برای تجمع آوارگان دور از مناطق عملیات نظامی محدود می‌شود. طرف اسرائیلی هیچگونه ضمانتی درباره زندگی غیرنظامیان ندارد و هیچگونه جوابی به سوالات درباره هدف قرار دادن تجمعات غیرنظامی طی ماه‌های قبلی نداد. مسئولان مصری طی این مذاکرات بر لزوم دور کردن عملیات نظامی از نوار مرزی و توافق با ایجاد یک منطقه امن تاکید کردند.

در این راستا جمال زحالقه، سیاستمدار فلسطینی گفت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نگران این است که توقف موقت درگیری منجر به دشواری در از سرگیری جنگ و شکست طرح وی شود چرا که نتانیاهو به گفته خودش می‌خواهد به پیروزی مطلق دست یابد.

وی گفت: نتانیاهو هیأت‌های اسرائیلی را برای ادامه مذاکرات به قاهره می‌فرستد چرا که به دلیل فشارهای زیاد خانواده‌های اسرای اسرائیلی ناچار است این کار را بکند. همچنین آمریکا بر اسرائیل فشار می‌آورد و پیشنهادات جدید ارائه می‌کند. آمریکا درباره این موضوع فشار زیادی بر نتانیاهو می‌آورد. نهاد نظامی اسرائیل نیز بر وی فشار می‌آورد چرا که از نظر آنها نتانیاهو تصمیمات را به تأخیر می‌اندازد چه درباره حمله به رفح، چه درباره لبنان و حتی موضوع اسرای صهیونیست. به دلیل این فشارها هیأت اسرائیلی به قاهره رفت.

همچنین مأمون ابوعامر، پژوهشگر علوم سیاسی و متخصص امور رژیم صهیونیستی گفت: تاکنون هیأت مذاکره کننده اسرائیلی اختیارات کافی نداشته است و برای مذاکره به قاهره نمی‌رود. این یعنی مذاکرات از نظر عملی هیچگونه پیشرفتی ندارد مگر اینکه نتانیاهو بخواهد راه خروجی جدیدی را برای خود ایجاد کند. این مسئله از طریق نتایج مذاکرات مشخص خواهد شد.

وی افزود: هیچگونه افقی برای تغییر روش نتانیاهو وجود ندارد. وی همچنان به فشار نظامی و ایجاد گرسنگی در غزه با حمایت آمریکا و در سایه سکوت جهانی ادامه می‌دهد. ما در روزهای اخیر شاهد دو نکته مهم درباره مردم اسرائیل بودیم. یکی افزایش تعداد افرادی که خواهان معامله تبادل اسرا هستند و دیگری افزایش سطح خشونت و تهدید علیه نتانیاهو. ممکن است این دو مسئله وی را وادار به اقدامی کند. احتمالا هیأت اسرائیلی در آغاز هیچگونه امتیازی نمی‌دهد. این یک استراتژی قدیمی اسرائیل است تا بفهمد که آیا طرف مقابل موضعش را تغییر داده یا خیر. در نتیجه زمانی که ببینند حماس به موضع خود پایبند است ممکن است کوتاه بیایند تا مذاکرات شکست نخورد اما اگر حماس کوتاه بیاید ممکن است آنها موضع خود را تشدید کنند.

پیش از این رسانه‌های عبری گزارش دادند هیأت مذاکره کننده رژیم صهیونیستی در قاهره درباره بازگشت ساکنان غزه به شمال این منطقه موضعی نرم‌تر نشان داد.

بر اساس گزارش سازمان صدا و سیمای رژیم صهیونیستی یک هیأت فنی از موساد، شاباک و ارتش رژیم صهیونیستی به قاهره اعزام شده است که هدف آن در مذاکرات تنها گوش دادن به پیشنهادات مصری‌ها نیست بلکه پیشنهادات جدیدی را نیز مطرح کرده است.

به گفته رسانه‌های عبری هیأت رژیم صهیونیستی دوشنبه پیشنهاد جدیدی را ارائه کرد که نشان دهنده انعطاف در موضع رژیم صهیونیستی درباره بازگشت ساکنان شمال غزه به منازلشان است.

منابع آگاه اعلام کردند نتانیاهو با مسائلی درخصوص بازگشت فلسطینی‌ها به شمال غزه موافقت کرد که قبلا با آن مخالفت می‌کرد.

قرار است دیوید بارنی، رئیس موساد و رونین بار، رئیس شاباک بعد از دریافت پاسخ حماس به قاهره بروند.

در مذاکرات قبلی رژیم صهیونیستی بر بازگشت تدریجی ساکنان شمال غزه به منازلشان که تنها شامل افراد سالمند، زنان و کودکان باشد پافشاری می‌کرد. در حالی که حماس خواهان بازگشت تمام ساکنان شمال به منازلشان است.

دوشنبه بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد: خواسته حماس برای بازگشت تمام ساکنان شمال غزه به منازلشان خطر جدی علیه ساکنان شهرک سدیروت است که به منازلشان بازگشته‌اند و این شهرک تنها چند کیلومتر با شمال غزه فاصله دارد.

وی گفت این مسئله به توانایی رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح غزه به عنوان شرط توافق برای بازسازی آن آسیب می‌زند.

اراضی اشغالی از شامگاه شنبه شاهد اعتراضات گسترده با حضور ده‌ها هزار نفر برای فشار بر کابینه بنیامین نتانیاهو برای معامله تبادل اسرا با جنبش حماس و برگزاری انتخابات زودهنگام است.

قطر، مصر و آمریکا با هدف رسیدن به یک معامله برای تبادل اسرا و آتش بس دوم بین تل آویو و حماس به تلاش‌های خود ادامه می‌دهند. در سال میلادی گذشته آتش بس یک هفته‌ای میان رژیم صهیونیستی و حماس محقق شد که طی آن تعدادی از اسرای ۲ طرف آزاد شده و کمک‌های محدودی وارد نوار غزه شد.

رژیم صهیونیستی حدود ۹ هزار و ۱۰۰ اسیر فلسطینی را در زندان‌های خود بازداشت کرده است. صهیونیست‌ها پیش‌بینی می‌کنند که حدود ۱۳۴ اسیر اسرائیلی در غزه باشند. ارتش رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر جنگ ویرانگری را علیه غزه به راه انداخته است که طی آن ده‌ها هزار فلسطینی شهید و زخمی شده‌اند که بیشتر آنها زن و کودک هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403011405919
  • خبرنگار : 71516