آیتالله «رضا رمضانی» شامگاه یکشنبه، ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ در مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان و شهادت امام علی(ع) که در مسجد امام موسیبنجعفر(ع) رشتیان رشت برگزار شد، ضمن گرامیداشت ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی، اظهار کرد: نظام جمهوری اسلامی بر دو پایه جمهوریت و اسلامیت بنا شده است و این دو باید در کنار هم باشند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه جمهوریت و اسلامیت جز مکتب سیاسی امامین انقلاب است، افزود: دشمن به دنبال ضربه به این دو اصل اساسی در نظام اسلامی است.
وی در ادامه با بیان اینکه مهمترین ماموریت برخی از سفرای کشور اروپایی نسبت به کشورهای اسلامی، کار فرهنگی است و در این زمینه باید مراقب بود، تصریح کرد: ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸، روز بزرگ و به نوعی روز جشن انقلاب اسلامی است.
آیتالله رمضانی به نوروز و برخی آداب و رسوم این ایام اشاره و تاکید کرد: ما باید آدابی که اسلام در ایام نوروز به آن تاکید داشته را احیاء کنیم. دید و بازدید، احترام به بزرگترها، آشتی کردن و... باید مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری به همزمانی سیزده فروردین روز طبیعت با سالروز شهادت حضرت امام علی(ع) اشاره و خاطرنشان کرد: ورود اسلام به گیلان با ولایت علی بن ابی طالب(ع) بوده و مردم استان به خاندان عصمت و طهارت تعصب دارند و حریم اهل بیت(ع) را حفظ میکنند.
وی با اشاره به اینکه همه مساجد می توانند به عنوان سنگر معرفی اسلام ناب باشند، افزود: اسلام اگر دقیق و جامع معرفی شود، بحث دینگریزی و دینستیزی بی معنا خواهد بود.
آیتالله رمضانی ادامه داد: نقص از ما است که نتوانستهایم تعریف درستی از اسلام داشته باشیم. ما باید ادبیات خود را اصلاح کرده و حضور خود را در جمع نسل جوان پرسشگر زیاد کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به شبهات دشمنان در خصوص اعمال و فرایض دینی از جمله نماز و روزه، گفت: در طرح جایگزینی نماز، ضرورت رو به قبله بودن و نماز جماعت را مورد شبهه قرار میدهند، در صورتیکه اسلام یک دین جامع، دقیق و عمیق است و هر کدام از شرایط و ضوابط دینی در جای خود باید باشد.
وی با بیان اینکه هیئتهای اهل بیتی باید در کنار هم باشند و تعارف، تفاهم، تقسیم کار، تجمیع ظرفیت، تعامل و همافزایی بین آنها صورت بگیرد، گفت: مساجد میتوانند سنگر شوند و با زیبایی و جذابیتی که در اسلام وجود دارد، میتوانیم جوانان را به مساجد جذب کنیم.
آیتالله رمضانی با تاکید بر اینکه بشر امروز دنبال هویتیابی و رسیدن به آرامش است، گفت: بیهویتی، مشکلی است که نظامهای لیبرالی امروز با آن مواجه هستند و از این رو به دنبال تاسیس کلینیکهای هویت شناسی برآمدهاند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری افزود: خروجی بستههای فرهنگی در فضای آموزشی نظامهای لیبرالی، بیدینی و بیتوجهی دین نسبت به عرصههای اجتماعی است.
وی ادامه داد: اما نسخه اسلام، حضور در عرصه اجتماعی بوده و به دنبال این است که بشریت را به حوزه ارزشهای انسانی دعوت کند و از برهنگی بیرون بیاورد.
آیتالله رمضانی نتیجه مفاهیم، ادبیات و فرهنگ غربی را تربیت انسان بیاحساس و بیمسئولیت دانست و تاکید کرد: نتیجه این تربیت، سکوت و بیاعتنایی به قتل عام مردم مظلوم غزه توسط رژیم صهیونیستی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) افزود: در استعمار فرانو از آزادی انسان، حقوق بشر، عقلانیت و معنویت و حقوق حیوانات سخن گفته میشود؛ این در حالی است که همین افرادی که از حقوق حیوانات دم میزنند، نسبت به مادران و کودکانی که در غزه به شهادت میرسند، یک کلمه نمیگویند و موضع نمیگیرند؛ کار به جایی رسیده که حتی به قطعنامه سازمان ملل در خصوص آتشبس در غزه هم وقعی نمینهند.
وی با بیان اینکه مکتب امیرالمومنین(ع)، به بشریت مسئولیتپذیری میآموزد، گفت: امروزه باید همانند دوران حکومت امیرالمؤمنین(ع) نسبت به برخی افراد که به دین، دنیا، عزت مردم و عدالت خیانت میکنند، بدون تعارف برخورد شود.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه مسئولین باید در خدمت مردم باشند، خاطرنشان کرد: نباید کار یک هفتهای را یک ماه و کار یک ماهه را یک سال طول بدهند، این هم شرعا، هم قانونا و هم عرفا حرام است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: متاسفانه دین ما به دین سلیقهای تبدیل شده و تاسف آنجاست که بعضیها، ظاهر افراد را به دین نسبت میدهند. در طول تاریخ کجفهمیها وجود داشته؛ برخی با توجه به کج فهمی که داشتند، علی(ع) را کافر دانستند و حضرت را به شهادت رساندند.
وی با اشاره به اینکه ما باید یک راهبرد فقرزدایی داشته باشیم، تاکید کرد: جامعه دینی، جامعه فقیر نیست بلکه یک جامعه ارزشی است که باید از همه نوع رفاه بهرهمند شود. انسان مؤمن حتما نباید فقیر باشد، بلکه مومن پولدار باید پول را در جای خود هزینه کند. دستگیری کند و مچگیری نکند.
آیتالله رمضانی در ادامه جهل را اساس شَر عنوان و تصریح کرد: چیزی که جامعه را ذلیل و خار میکند، جهل است. چیزی که سر حسین(ع) را بر نیزه کرد، علی(ع) را به شهادت رساند و ظهور حضرت مهدی(عج) را به تاخیر انداخته است، جهل است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه عدهای به دنبال این بودند که در گوشهای بنشینیم و حرف نزنیم، اظهار کرد: ولی بر اساس آیات و روایات و سیره امام راحل(ره)، باید در مقابل مستکبر بایستیم و مقابله کنیم. باید علاوه بر اینکه از حب علی بن ابی طالب(ع) گفته شود، از شجاعت و مبارزه با جاهلیت ایشان هم گفت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شرح صدر از دعاهای مهم است و در خانواده و اجتماع و همچنین هر فرماندار، استاندار، شهردار، وزیر، رئیس جمهور و رهبر برای موفقیت در کار به آن نیاز دارند. مثلا بسیاری از طلاقها به خاطر عدم داشتن شرح صدر است.
آیتالله رمضانی در ادامه با اشاره به اینکه گاهی یک اتفاقی میافتد و برخی هم دوست دارند آبروی یک نفر را ببرند و رسانهای شود و در دنیا در موردش بحث کنند، افزود: متاسفانه برخی متدینین هم خود را وارد مسئله میکنند و با وجود اینکه شخص میآید و میگوید که غفلتی صورت گرفته، باز عدهای برای اینکه تیشه به ریشه اسلام بزنند از هر راهی ورود میکنند. جای تاسف است که برخی هم از بردن آبروی افراد خوشحال میشوند.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در روایات داریم، کسانی که آبروی افراد را میبرند، تا آبروی خودشان در دنیا برده نشود، از دنیا نمیروند، گفت: ما مجاز نیستم هر چیزی را که در فضای مجازی برای ما ارسال میشود، بدون تحقیق پخش کنیم. متاسفانه عدهای در این بازی افتادهاند و باید مراقب باشیم تا جز بازیگران صحنههای آبروریزی بشر نباشیم.
وی در بخش دیگر سخنانش، با اشاره به اینکه خداوند وقتی میخواهد کسی را هدایت کند به او شرح صدر میدهد و نور را در قلبش وارد میکند، تاکید کرد: شب قدر، شب دعا است و انسان بدون مقدمات نمیتواند به حاجاتی که دارد، برسد.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه شب قدر، یکی از معجزات امت اسلام است، افزود: معجزه حضرت سلیمان (ع)، طی مکان بود ولی معجزه شب قدر، طی مکانت است، یعنی انسان سلوک کند و عبد و بنده باشد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه شب قدر، یک شب با فضیلت هزار ماه و یک سلوک بیش از هشتاد ساله است، گفت: سلیمان نبی(ع) مسیر یک ماهه را یک شبه طی میکند، ولی در تربیت مکتب پیامبر اکرم(ص) انسان در یک شب میتواند پرواز هشتاد ساله داشته باشد.
انتهای پیام