رییس اداره حفاظت محیط زیست استان هشدار داد

جایگزینی ۷۰ درصدی ماهی قرمز به جای گونه‌های بومی در منابع آبی خراسان شمالی

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی گفت: متاسفانه شاهد جایگزینی ۶۰ تا ۷۰ درصدی گونه ماهی قرمز به جای گونه‌های بومی در منابع آبی این استان هستیم.

محمد تقدیسی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر در اکثر سدهای استان با چالش حضور ماهی قرمز به جای ماهی های بومی منطقه استان هستیم.

وی تاکید کرد: مردم باید به موضوع مهم و جدی عدم رهاسازی ماهی قرمز که برای سفره هفت سین عید نوروز خریداری می شود در آب های آزاد توجه کنند.

تقدیسی افزود: برخی از افراد نیز به صورت غیرمجاز لاک پشت گوشت قرمز یا مار آبی از طریق شبکه های مجازی برای سفره هفت سین خریداری می کنند که در مجموع خرید و فروش آن ها نیز غیرمجاز است.

وی ادامه داد: این گونه ها، گونه های غیربومی برای منطقه ما محسوب می شوند که با ورود در اکوسیستم این استان چرخه و تعادل طبیعت را به هم می زنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در واقع ماهی قرمز با ورود به آب های آزاد و سدهای استان با گونه های بومی استان برای زنده ماندن به رقابت می پردازد، از تخم و لارو گونه های بومی و غذای آن ها استفاده می کند در نتیجه گونه های بومی از بین می رود و این گونه های مهاجم باقی می مانند.

وی تاکید کرد: ماهی قرمز به شدت به دما و شوری آب مقاوم است در نتیجه حضور آن ها در منطقه ما به شدت آسیب زا است.

تقدیسی گفت: مردم این ماهی ها را در مکان‌ها سربسته‌ای که شهرداری پیش بینی کرده همچون استخر بوستان بش قارداش رهاسازی کنند تا از آسیب رسیدن به گونه‌های بومی منطقه خودداری شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403011104644
  • خبرنگار : 50046