محمدحسین ریاحی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از شخصیتهای علمی، معنوی و فاضل شهر اصفهان که در هرند متولد شد، "شیخ محمد حسین شریعت هرندی" فرزندِ استاد محمد آهنگر است که خانه پدرش محل اصلاح امور مردم بود. محمد حسین شریعت هرندی دوران کودکی و تحصیلات مقدماتی را در هرند پشت سر میگذارد و به اصفهان هجرت میکند.
وی افزود: محمد حسین شریعت هرندی با تلاش و فعالیتهای علمی در اصفهان به درجه اجتهاد میرسد. استادان مطرح او "ملاعبدالکریم گزی"، "سید محمد نجفآبادی"، "آیت الله شیخ محمدرضا نجفی" و "آخوند ملا محمد حسین فشارکی" بودند.
این استاد دانشگاه، گفت: این عالم فاضل برای مدتی در نجف اشرف زندگی میکند و مورد اعتماد برخی از مراجع تقلید مانند آیتالله سید محسن حکیم قرار میگیرد و به اخذ درجه اجتهاد از سوی ایشان نائل میشود و سپس از نجف به ایران باز میگردد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۵۱ هجری قمری از "ملا محمد حسین فشارکی" اجازه اجتهاد میگیرد و از بزرگانی مانند شیخ محمدرضا نجفی نیز اجازه اجتهاد دریافت میکند.
ریاحی تصریح کرد: برخی از مراجع نجف از قبیل آیات عظام سید محسن حکیم، سید عبدالهادی شیرازی و سید ابوالقاسم خوئی نیز به محمد حسین شریعت هرندی اجازه اجتهاد میدهند و او وکلای این مراجع در اصفهان بوده است.
این اصفهان شناس گفت: مرحوم محمد حسین شریعت هرندی در جهت علم و تقوا و امانت مورد تایید علما و مراجع زمان خود بوده است و علما، اجازه ترویج دین و اقامه نماز جماعت به او را در هرند دادند.
وی افزود: استاد محمد ابراهیم جواهری در یادداشتهای خود، شریعت هرندی را جزء شخصیتهای متبحر در ادبیات عرب و فقه و اصول میداند و نقل کرده است که شریعت هرندی در مدرسه صدر بازار اصفهان حجره داشت و حدود ۴۰ سال کتاب و متونی مانند "مطوَّل"، "معالم"، "شرح لمعه" و سایر کتب درسی را تدوین و تدریس میکرده است. حتی خودِ استاد جواهری، جزء شاگردان شریعت هرندی بوده است.
ریاحی اظهار کرد: نقل کردهاند محمد حسین شریعت هرندی، روحانی متواضعی بود که جز در مسجد در جای دیگری به منبر نمیرفت. ایشان ملکی زراعتی و یک باغ در هرند داشت که از این طریق امرار معاش میکرد. پس از فوت "حاج میرزا ابوالحسن تویسرکانی" که از علمای بزرگ بود، شریعت هرندی امامتِ "مسجدِ حاج محمد جعفر آبادهای" در خیابان عبدالرزاق اصفهان را بر عهده میگیرد و تا آخر عمر در همین مسجد به امامت جماعت مشغول بود.
این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: بسیاری از اهل فن و دبیران به خصوص در حوزه ادبیات عرب وقتی اشکال فنی پیدا میکردند به محمد حسین شریعت هرندی مراجعه و ایشان با اخلاق حسنهای که داشت به تمام سوالات و شبهات به خوبی پاسخ میگفت.
وی ادامه داد: در اواخر عمر، شریعت هرندی وضعیت مالی چندان خوبی نداشت و بسیار پارسا بود. حتی مریدان و دوستداران این عالم ربانی برای او خانهای خریدند. شریعت هرندی در هیئت حضرت ابوالفضل(ع) اصفهان گاهی به ایراد سخن و مباحث تفسیری و احکام میپرداخت و در هرند هم به این گونه مسائل اهتمام داشت.
ریاحی گفت: محمد حسین شریعت هرندی شاگردان زیادی را تربیت کرد، آقا حسین یزدی، شیخ مرتضی مقتدایی، سید محمد احمدی (امام جمعه سابق خمینی شهر)، شیخ اسدالله الهی طالخونچه ای، شیخ اسدالله جوادی، سید علی میرلوحی فلاورجانی، سید احمد تویسرکانی، شیخ حسین حسام هرندی و سید محمود امام جمعه زاده از جمله شاگردان نامدار ایشان بودند.
این اصفهان شناس، خاطرنشان کرد: محمد حسین شریعت هرندی این عالم وارسته، روحانی پرتلاش و اهل خدمت به خلق، در روز پنجشنبه ۵ ذی الحجه ۱۳۹۷ هجری قمری مطابق با ۲۶ آبان ۱۳۵۶هجری شمسی از دنیا رفت و در صحن تکیه تویسرکانی در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
انتهای پیام