به گزارش ایسنا، نشست تخصصی «الگوی مردم پایه مشاغل برتر»، در محل دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد در تهران برگزار شد.
در این نشست تخصصی، شش محور شامل «ضرورت پرهیز از یکسانانگاری مفهوم اقتصاد مردمی با مفهوم بخش خصوصی و بخش دولتی»، «بررسی مفهوم و دلایل طرح ایده Sme (بنگاههای کوچک و متوسط)»، «بررسی اشکالات پنجگانه بنگاههای کوچک و متوسط»، «ارائه تعریف از زیست بوم مردم پایه مشاغل برتر (تولید با رعایت پنج قید)»، «معرفی ۴۰ اقدام ارتباطی، مشارکتی و زیرساختی برای تحقق اقتصاد مردم پایه در حوزه مشاغل برتر» و «معرفی معیارهای جدید برای ارزیابی اقتصاد یک شهر و کشور»، مورد بررسی قرار گرفت.
در یکی از مهمترین سرفصل های این نشست تخصصی، شش معیار جدید برای ارزیابی اقتصاد (در مقایسه با معیارهای اقتصاد کلان) معرفی شد.
بر اساس مفاهیم مترقی الگوی پیشرفت اسلامی، اقتصاد یک کشور بر اساسِ شش محور «میزان گرایش مردم به مشاغل برتر نسبت به سایر مشاغل»، «کاهش گرایش به مفهوم استخدام و افزایش گرایش نسبت به مشاغل مستقل (کاهش مشاغل صنعتی)»، «عمومیت یافتن تجارت و رشد ساخت بازارهای رایگان (رشد مساحت بازار نسبت به تعداد خانوار در هر منطقه)»،«میزان رشد در اجرای قواعد سه گانه تبادل (الف: میزان استفاده از پول غیر اعتباری در تبادل، ب: رعایت عقود در تبادلات، ج: تسعیر اختیاری)»، «میزان رشد تأمین مالی متعدد و تخصصی فعالیت های اقتصادی و غیر اقتصادی، نسبت به تأمین مالی متمرکز» و «میزان توجه به عوامل غیر اقتصادی موثر بر اقتصاد در کسب و کارها»، ارزیابی می شود.
از منظر مفاهیم اقتصادی الگوی پیشرفت اسلامی، تولید آمار اقتصادی بر اساس محورهای ۶ گانه فوق الذکر یک ضرورت است و توجه به معیارهای اقتصاد کلان و آمارهای مرتبط با آن به تصمیم گیری و سیاستگذاری صحیح برای اقتصاد یک کشور ختم نمی شود.
در نشست تخصصی «الگوی مردم پایه مشاغل برتر»، علاوه بر پرسش چگونگی ارزیابی اقتصاد، ۵ پرسش اساسی دیگر (مرتبط با مردمی کردن اقتصاد) مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام