به گزارش ایسنا، آلن استوز، رئیس کنترل صادرات، در یک کنفرانس سالانه به خبرنگاران گفت: ما با متحدان خود کار میکنیم تا مشخص کنیم چه چیزی برای خدمات رسانی مهم است و چه چیزی مهم نیست. در تلاش هستیم به بخشهای کلیدی خدمات رسانی نشود و اینها بحثهایی است که با متحدان خود داریم.
واشنگتن درگیر یک جنگ فناوری چند ساله با پکن است و به دنبال جلوگیری از ساخت تراشههای پیشرفته تر چین است که میتواند برای تقویت ارتش این کشور استفاده شود. هنگامی که شرکت فناوری هواوی در سال ۲۰۲۳ یک گوشی هوشمند جدید فایو جی با تراشه پیشرفته هفت نانومتری ساخت چین را عرضه کرد، مقامات آمریکایی غافلگیر شدند. هواوی و شرکت تراشهسازی چینی SMIC، هنوز هم به تجهیزات تامینکنندگان خارجی از جمله شرکت آمریکایی اپلاید متریالز و شرکت هلندی ASML Holding NV برای تولید این تراشه متکی بودند. پس از پیشرفت هواوی، آمریکا متحدان خود را تحت فشار قرار داده است تا دسترسی چین به فناوریهای پیشرفته را محدودتر کنند.
دولت بایدن در سال ۲۰۲۲، محدودیتهای جدیدی را برای صادرات ابزارهای ساخت تراشههای ساخت آمریکا به کارخانههای تراشهسازی پیشرفته چینی اعلام کرد و ژاپن و هلند را که تولیدکنندگان کلیدی ابزارهای تراشهسازی هستند، متقاعد کرد با کنترلهای خود، اقدام مشابهی را دنبال کنند.
بر اساس گزارش رویترز، قوانین آمریکا، ادامه خدمات رسانی به ابزارهایی را که شرکتهای چینی قبل از مقررات جدید خریداری کرده بودند برای شرکتهای آمریکایی دشوار کرد، اما قوانین هلند و ژاپن محدودیتهای مشابه را شامل نمی شدند. این امر مقامات آمریکا را واداشت تا متحدان خود را متقاعد کنند محدودیتهای مشابه آمریکایی را اعمال کنند.
انتهای پیام