دانشگاه لاهور پیشگام واقعیت مجازی در پاکستان

دانشگاه فناوری اطلاعات لاهور ( ITU ) در پاکستان اولین کلاس‌های مبتنی بر واقعیت مجازی یا همان متاورس را این کشور راه‌اندازی کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری پاکستانی سما، در دوره‌های جدید کلاس درس از طریق هدست‌های واقعیت مجازی و مسیریابی برگزار می‌شود.

بر اساس این گزارش، ابراهیم غزنوی، رئیس دانشکده علوم کامپیوتر این دانشگاه اظهار داشت که ITU انتظار دارد این ابتکار جدید بتواند توانایی‌های تحصیلی دانشجویان شرکت‌کننده در تجربه متاورس را بهبود بخشد. با شروع همه‌گیری کرونا در سال 2019، برگزاری دوره‌های آنلاین در این دانشگاه شدت بیشتری گرفت، اما تغییر به سمت فناوری متاورس زمانی رخ داد که برنامه‌های واقعیت مجازی برای آموزش شروع به یافتن جای خود در سراسر جهان کرده‌اند. طبق گزارش‌ها، برنامه ITU با مشارکت دانشگاه دانمارک توسعه یافته است.

همچنین برنامه‌های اجرا شده از سوی موسسه فناوری ماساچوست ( MIT ) نقش الهام‌بخش را برای این دانشگاه داشته است. دانشگاه فناوری اطلاعات لاهور ‏ در سال 2012 با هدف تقلید از موفقیت MIT در زمینه فناوری و مهندسی شروع به کار کرد. از آن زمان تاکنون این دانشگاه مشارکت‌های مختلف و موفقیت‌آمیزی با دانشگاه‌ها و شرکت‌های مطرح از جمله هاروارد و IBM داشته است. در حالی که طی یک دهه گذشته شاهد ظهور هدست‌های واقعیت مجازی و فناوری‌های پشتیبانی بوده‌ایم، با این حال بسیاری از هیجانات اولیه پیرامون شروع دوره متاورس به بخش بازی اختصاص داشت. مشکلی که در این مورد به وجود آمد این بود که تجربه بسیاری از بازیکنان استریم نشان داد که متاورس همچون دیگر فناوری‌های دنیای بازی مثل کنسول‌های دستی، نتوانسته گیمرها را جذب کند. با این حال، تحقیقات و گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که استفاده از متاورس برای صنعت، پزشکی، آموزش و بازاریابی در افزایش است و بسیاری از برنامه‌ها راه خود را به هدست‌ها و مرورگرهای مصرف کننده پیدا می‌کنند.

تیم برنرز لی، که تا حد زیادی به دلیل ایجاد شبکه جهانی وب شناخته می‌شود، اخیرا پیش‌بینی کرد که محاسبات فضایی ( نمایش و اجرای برنامه‌های کامپیوتری در واقعیت افزوده سه بعدی ) آینده وب به حساب می‌آید. برنرز لی در مصاحبه‌ای با CNBC در این باره گفت: « می‌توانید کارهای خود را با یک هدست واقعیت مجازی انجام دهید و برای سهولت می‌توانید آن را با یک صفحه نمایش بزرگ انجام دهید. هر زمان که حرکت می‌کنید، می‌توانید گوشی خود را در دست گرفته و موقعیت‌های جدیدی را تجربه کنید.»

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های بین‌الملل
  • کد خبر: 1403010602507
  • خبرنگار : 71967

برچسب‌ها