شمس تبریزی آن عارفی که قرار دل از مولانا در قرن ششم ربود و مولانای جوان را در قونیه چنان شیفته خودش کرد که منبر و خدم و حشم را رها به سمت عرفان و عشق و حضور طریقت روی آورد و با توجه به اینکه شهر خوی در قرن ششم جزو شاهراه های اقتصادی منطقه محسوب می شد و چندین حوزه علمیه در خوی فعالیت می کردند شمس تبریزی در راه برگشت از قونیه در خوی ساکن شد و اکنون مقبره اش در خوی محل حضورعاشقان فرهنگ و عرفان ایران اسلامی از سراسر جهان است.
اولین مقصد گردشگران و مسافران نوروزی ورودی به خوی مقبره شمس تبریزی است که با عشق و علاقه به دیدار شمس می آیند و جان و دلشان را با فرهنگ و عرفان ایران اسلامی تطهیر می کنند.
رضا از علاقمندان و عاشقان شمس تبریزی است که از کرمان تا خوی و مقبره شمس تبریزی با خودروی شخصی اش آمده است در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برایم بسیار باشکوه است که نمازم را در مقبره شمس در ماه مبارک رمضان با گلبانگ ربنای شجریان بجا می آورم.
نادر از علاقمندان عرفان و ادبیات ایران زمین که از شهر تاریخی شیراز در مقبره شمس حضور یافته بود در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: محوطه بارگاه شمس خیلی آرامش بخش است وقتی وارد خوی شدم در شهر دیدم که چطور مردم خوی مهمان نواز هستند.
عبدالله از کشور ترکیه که مهمان بارگاه شمس بود در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: حس و حالی از مقبره شمس در خوی گرفتم خیلی خوب بود. این شهر زیبا، دیدنی است.
گراوند، رییس اداره میراث فرهنگی و گردشگری خوی نیز در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مقبره شمس اولین مقصد مسافران و گردشگران نوروزی است، تصریح کرد: آمار بازدید از مقبره شمس تبریزی تا پنجم فروردین ماه بیش از ۱۲ هزار نفر بوده است.
وی بابیان اینکه از اکثر استان های کشور و حتی کشورهای ترکیه و عراق هم در ایام عید امسال از مقبره شمس تبریزی بازدید کرده اند، تصریح کرد: در مقبره شمس با حضور دلسوزان فرهنگی و نیروهای میراث فرهنگی علاوه بر توزیع بروشور اطلاعات و مطالب فرهنگی و میراثی به علاقمندان عرفان و ادبیات ایران اسلامی ارائه می شود.
به گزارش ایسنا؛ مقبره شمس تبریزی در خوی در مساحت بیش از هفت هزار مربع قرار دارد که عملیات احداث مجموعه فرهنگی و هنری در نیمه دوم مجموعه در حال احداث است.
انتهای پیام