ارگ کریم‌خانی شیراز از نگاه مهمانان نوروزی

مهمانان نوروزی شیراز از ارگ کریم‌خانی و نکات مثبت و منفی‌ آن گفتند.

ارگ کریم‌خانی یکی از جاذبه‌های تاریخی شهر شیراز است. این بنا که محل زندگی کریم‌خان زند بوده است، در دوره پهلوی به‌عنوان زندان از آن استفاده می‌شد. هنوز هم برخی مردم شهر آن را به نام زندان می‌شناسند.

استفاده از ارگ کریم‌خانی به‌عنوان زندان، این بنا را دچار آسیب‌های جدی کرد، به طوری‌ که مرمت‌کاران با وجود زحمات چندین ساله، نتوانستند آن را به حالت اصلی‌اش بازگردانند.

 این بنا، یک استخر بزرگ در وسط و چند آب‌نما و گُل‌کاری و درختکاری زیبا در اطرافش دارد. همچنین دور تا دور محوطه داخلی ارگ، چند اتاق مسکونی، ایوان و شاه‌نشین قرار دارد. حمام اختصاصی هم برای استفاده خانواه سلطنتی در داخل ارگ ساخته شده که از قدیمی‌ترین حمام‌ها در این سبک بوده است.

نمای بیرونی ارگ بسیار با ابهت و زیباست و دیوارهایی با ارتفاع ۱۲ متر و برج‌هایی با ارتفاع ۱۴ متر، عظمت آن‌ را دوچندان کرده است؛ اما بیشتر بازدیدکنندگان از فضای داخل این بنای تاریخی رضایت کامل ندارند.

نخستین کسی که با او گفت‌وگو کردیم، پدر یک خانواده از شهر تهران بود. او به تعداد زیاد فروشگاه‌ها در داخل ارگ کریم‌خانی معترض بود و گفت: از مسؤولان می‌خواهم سایر نقاط داخل ارگ را هم با مغازه‌های اغذیه‌فروشی پر کنند. نمی‌دانم این‌ همه جنس چینی و تقلبی چه ارزشی دارد که آن‌ را به نام صنایع دستی به مردم می‌فروشند.

این مرد جوان در نهایت از وقت و هزینه‌ای که صرف بازدید از این بنا کرد، پشیمان بود.

دومین گردشگر، پیرمردی از شهر تبریز بود. او مانند بسیاری از بازدیدکنندگان، از یادگاری‌نویسی برخی افراد روی در و دیوار بنا گلایه کرد و گفت: مسؤولان و ماموران نباید اجازه چنین کاری را بدهند، خود مردم هم باید ارزش چنین آثاری را درک کنند؛ اما به‌جز این، ایراد دیگری در مجموعه نمی‌بینم از اینکه در چنین مکانی هستم، احساس بسیار خوبی دارم.

یک خانواده پرتعداد اردبیلی، از دیدن ارگ کریم‌خانی راضی بودند. پدر خانواده به خبرنگار ایسنا گفت: برای بار سوم است که به شیراز می‌آیم و هر بار از ارگ کریم‌خانی بازدید می‌کنم. حضور در این مکان حس بسیار خوبی به من می‌دهد. هیچ عیب و ایرادی هم اینجا به چشمم نخورده است.

او از مردم شیراز نیز به نیکی یاد کرد و افزود: در ایران مردم یزد و شیراز را بیشتر از همه دوست دارم. البته کمی از مغازه‌دارهای شیرازی گلایه دارم که برخی از آن‌ها برخوردهای تندی با مسافران دارند.

با مرد جوانی اهل شهر همدان نیز گفت‌وگو کردیم. او از نحوه بلیت‌فروشی گلایه داشت و گفت: ای‌ کاش می‌شد بلیت‌ها به‌صورت اینترنتی خریده شوند تا این‌ همه در صف تهیه بلیت نمانیم.

او همچنین از اینکه اجازه بازدید مسافران از برخی اتاق‌های ارگ کریم‌خانی داده نمی‌شود، ناراحت بود و گفت: به وجود چنین آثاری در کشور می‌بالیم، اما خیلی دوست داشتیم طبقات بالای مجموعه را هم تماشا کنیم، چون آنها را در فیلم‌ها دیده بودیم. فضای قابل بازدید بسیار محدود بود و آن استفاده‌ای را که می‌خواستیم از مجموعه نبردیم.

وی از قیمت بلیت‌ها نیز گلایه‌ و اظهار کرد: در برخی اماکن مثل باغ عفیف‌آباد، علاوه بر هزینه ۴۰ هزار تومانی برای ورودی باغ، ۴۰ هزار تومان نیز برای ورود به موزه گرفته می‌شود که هزینه زیادی است. در روزهای عید باید قیمت این مجموعه‌ها پایین بیاید، نه اینکه چند برابر شود. اگر هم می‌خواهند مبلغ بیشتری بگیرند، همان ابتدای کار این مبلغ را بگیرند، نه اینکه وقتی وارد مجموعه می‌شویم، دوباره برای دیدن یک بخش از مجموعه، پول اضافه‌ پرداخت کنیم.

این مهمان نوروزی شیراز تاکید کرد: با وجود همه این صحبت‌ها، حضور در چنین مکانی برای من که از علاقه‌مندان تاریخ کشور محسوب می‌شوم، لذت‌بخش است و به دست‌اندرکاران نیز خسته نباشید می‌گویم.

زن میانسالی اهل شهرستان بوشهر نیز از حمام ارگ کریم‌خان به‌عنوان جذاب‌ترین بخش مجموعه یاد کرد و گفت: نمای ارگ از بیرون جذابیت زیادی دارد، اما وضعیت درون ارگ چندان جذابیتی برایم نداشت، تا اینکه متوجه صف تشکیل‌شده برای ورود به حمام ارگ شدم.

وی افزود: معطلی و راه تنگ برای ورود به این بخش از ارگ، ارزشش را داشت و حال و هوای قدیم را برای من و دوستانم تداعی کرد.

به گزارش ایسنا، در چند نقطه از محوطه ارگ کریمخانی شیراز، غرفه‌های فروش اجناس برپا شده است.

بخش عمده این قسمت را اجناس خاتم‌کاری و میناکاری ‌تشکل می‌دهد، اما قیمت‌های‌شان زیاد است. یکی از فروشندگان این فروشگاه به خبرنگار ایسنا درباره فروش این اجناس گفت: امسال قدرت خرید مردم به شکل قابل توجهی کاهش یافته است و با توجه به افزایش قیمت‌ها، شاهد خریدهای بسیار کمی هستیم.

وی از گران شدن مواد اولیه و زحمت زیادی که برای ساخت هریک از این اجناس صرف می‌شود گفت و افزود: با وجود چنین شرایطی، تلاش کردیم روی هریک از اجناس تخفیف‌های ۲۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی بگذاریم؛ اما باز هم قیمت‌ها برای بیشتر بازدیدکنندگان سنگین است و مثلاً حاضر نیستند برای یک جعبه دستمال کاغذی خاتم کاری‌شده یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بپردازند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403010501794
  • خبرنگار : 50441