آستان مبارک امامزاده محمدبن اصغر(ع) واقع درروستای هوگند واقع در بخش مرکزی شهرستان بشرویه و در فاصله ۱۲ کیلومتری غرب شهر بشرویه در دامنه کوه هوگند قرار دارد و محیطی آرام و دلنشین برای سپری کردن تعطیلات نوروز در دامان طبیعت است.
مردم سرزمین اسلامی ایران همواره ترجیح دادهاند لحظات غم و شادی خود را در کنار مقدساتشان سپری کنند و به هر بهانهای این ارتباط معنوی را حفظ کردهاند.
اکنون که بهار طبیعت فرصت مغتنمی را برای تفریح و سفر مهیا کرده است چه بهتر که این لحظات را به یمن حضور در جوار مرقد با صفای امامزادگان برکت و مسرت بیشتری ببخشیم.
آستان متبرکه امامزاده در دامنه تپه و در یک کیلومتری روستا واقع شده و از آنجا شهر بشرویه دیده میشود.
قلعه تاریخی روستای هوگند از محل مزار قابل رؤیت است و تلفیق دو بعد زیارتی و سیاحتی این مکان و با توجه به طبیعت سرسبز و آب و هوای معتدل و آثار تاریخی همه ساله هزاران زائر از شهرستان بشرویه و دیگر شهرستانهای استان و شهرستانهای کاشمر، بردسکن و طبس را به سوی خود جلب میکند.
زمان ساخت اولیه این بنا به درستی مشخص نیست آن چه نقل قول و سینه به سینه منتقل شده در حدود ۱۵۰ سال قبل در این محل خانهای گلی و خشتی وجود داشته است و بعدها در سه مرحله بازسازی شده است.
مرحله اول سالهای ۷۸ ـ ۷۶، مرحله دوم سالهای ۸۴ ـ ۸۲ و مرحله سوم سال ۱۳۸۸ مرمت و بازساری شده است.
در حال حاضر فضای داخلی حرم تا ارتفاع ۱.۲۰ متر از سنگ مرمر و مابقی تا سقف گچکاری است که در قسمت نمای داخلی گنبد به طرز زیبایی نقاشی شده است.
زائران این بقعه متبرکه علاوه بر زیارت، نماز جماعت و قرائت ادعیه روح خود را تلطیف و از فضای سبز آن نیز در جمعهای خانوادگی نهایت استفاده را میبرند.
از امکانات این امامزاده میتوان به بخش فعال فرهنگی قرآنی بقعه که دارای امکاناتی نظیر رایانه و چاپگر و کتابخانه و همچنین انبار بقعه که دارای احتیاجات مسافران اعم از فرش، ظروف و چراغ و سایر وسایل مورد نیاز زائران و مسافران است، اشاره کرد.
این امامزاده از لحاظ تأسیسات و امکانات دارای هشت اطاق زائرسرا همراه با آشپزخانه و سرویس بهداشتی بوده و نیز سه محل پارکینگ برای خودروها و قسمت بازی کودکان نیز از دیگر امکانات موجود است؛ در سه طرف امامزاده سکوهای سیمانی همراه با سیستم نورپردازی مناسب و فضای سبز و مناسب تعبیه شده است.
چشمه و قنات آب که به وسیله کانالی پوشیده شده از شمال بقعه به سمت پایین سرازیر و توسط جوی آب به داخل استخر سرازیر میشود که یک سهم از ۱۲ سهم شبانه روز آن مربوط به امامزاده بوده که با آن درختها آبیاری و بقیه سهم اهالی روستا است و ضمناً آب شرب امامزاده توسط شبکه لولهکشی تأمین میشود.
از لحاظ اقلیمی مانند مناطق کویری دارای زمستان سرد و تابستان گرم میباشد ولیکن شبهای بهار و تابستان، دارای هوای دلنوازی است؛ تعداد حدود ۷۰ خادم افتخاری و یک نفر خادم ثابت و پنج نفر خادم فصلی در همه مراسمها به زائران این امامزاده خدمت میکنند.
انتهای پیام