عملیاتی که جهان را تکان داد

«روز هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی(مصادف با ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) را بایستی یکی از روزهای ماندگار در تاریخ جهان ارزیابی کرد. روزی که در آن، عملیات "طوفان الاقصی" با مهندسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در عمق اراضی اشغالی انجام شد و صهیونیست ها و متحدان بین المللی آن ها را در یک شوک بزرگ فرو برد.»

به گزارش ایسنا، الف نوشت: عملیات طوفان الاقصی با مهندسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) در عمق اراضی اشغالی انجام شد و صهیونیست ها و متحدان بین المللی آن ها را در یک شوک بزرگ فرو برد. 

در جریان عملیات طوفان الاقصی، رزمندگان مقاومت فلسطین به عمق اراضی اشغالی نفوذ کرده و کنترل ده ها شهر و شهرک صهیونیستی را به دست گرفتند. آن ها همچنین ده ها صهیونیست را نیز به اسارت گرفتند. در میان اسرای صهیونیست، شمار قابل توجهی از نظامیان اسرائیلی از جمله چند فرمانده نظامی رژیم اشغالگر قدس نیز حضور داشتند که این مساله حاکی از اشراف اطلاعاتی مقاومت فلسطین بر محدوده اجرای عملیات هفتم اکتبر بوده است. 

بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسائل راهبردی بر این باورند که عملیات طوفان الاقصی از ۳ منظر مهم و راهبردی، منطقه خاورمیانه و به طور خاص معادلات استراتژیک منطقه غرب آسیا را به دوره قبل و پس از خود تقسیم کرده است. 

اولا، مقاومت فلسطین با اجرای یک عملیات موفقیت آمیز علیه صهیونیست ها، تا حد زیادی ابهت ساختگی نظامی و اطلاعاتی صهیونیست ها را تضعیف کرد و به نقطه شکست کشاند و به جهانیان نشان داد که تا چه اندازه ادعا ی قدرتِ صهیونیست ها، پوچ و بی پشتوانه است. 

رژیم اشغالگر قدس برای سالیان طولانی مدعی بود که یکی از پیشرفته ترین تشکیلات اطلاعاتی جهان را در اختیار دارد با این حال، این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی به نحوی جدی غافلگیر شد و بزرگترین ضربه تاریخی خود از زمان تاسیس نامشروعش را دریافت کرد. 

دوم اینکه عملیات طوفان الاقصی در شرایطی انجام گرفت که آرمان قدس شریف به واسطه تحرکات دولت آمریکا و البته اقدامات منطقه ای رژیم صهیونیستی در قالب توافق ابراهیم، در حال منزوی شدن بود. در حقیقت، جریان‌های سیاسی و رسانه ای غربی و عبری سعی داشتند به واسطه توافقات ابراهیمی و البته ادعای برقراری صلح در منطقه، آرمان قدس شریف را منزوی کنند و البته که زمینه را برای معرفی ایران و محور مقاومت به عنوان تهدیدات اصلی برای دولت ها و ملت های منطقه معرفی کنند. 

با این حال، عملیات طوفان اقصی نه تنها یک پیروزی بزرگ را برای جریان مقاومت رقم زد بلکه توافقات ابراهیم را نیز به معنای واقعی کلمه در وضعیت کما قرار داد و دچار یک سکته بزرگ کرد. کما اینکه پس از عملیات طوفان‌الاقصی و متعاقبا آغاز جنگ غزه و نسل کشی صهیونیست ها علیه مردم فلسطین، دیدگاه افکار عمومی در منطقه و جهان به نحو گسترده ای علیه رژیم اشغالگر قدس و متحدان غربی آن بسیج شد و توافقات ابراهیم نیز منزوی گشت. 

از این رو، عملیات طوفان الاقصی در نوع خود خون تازه ای را به آرمان قدس شریف و آزادی نهایی سرزمین فلسطین ترزیق کرد.  

در نهایت سوم اینکه عملیات طوفان الاقصی در نوع خود مجموعه ای از اولین ها را در تاریخ مقاومت و نبرد ملت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست رقم زد. به عنوان مثال، برای نخستین بار حماس و رزمندگان فلسطینی توانستند به عمق اراضی اشغالی نفوذ کرده و کنترل شمار قابل توجهی از شهر و شهرک های فلسطین اشغالی را به دست بگیرند. در عین حال، برای نخستین بار بود که جریان مقاومت فلسطین توانست در یک عملیات بیش از ۲۵۰ صهیونیست را به اسارت بگیرد. جدای از این ها، مقاومت فلسطین برای نخستین بار در قالب یک عملیات دقیق توانسته شوکی بزرگی را به رژیم اشغالگر قدس وارد کند.  

عملیاتی که از هماهنگی بالای نیروهای مقاومت در میدان و البته کار اطلاعاتی چندین و چند ماهه در پسِ عملیات طوفان الاقصی خبر می دهد. اساسا همین که صهیونیست ها با کلی ادعا در زمینه قدرت تشکیلات اطلاعاتیشان نتوانستند کوچکترین سرنخی از عملیات طوفان الاقصی کسب کنند، خود ضربه ای مهلک به رژیم اشغالگر قدس و البته پیروزی بزرگی برای جریان مقاومت فلسطین بود. معادله ای که بسیاری را واداشته تا اذعان کنند که اسرائیلِ پس از عملیات طوفان الاقصی، به واسطه ضربات سنگینی که از مقاومت فلسطین دریافت کرده، دیگر به دوره قبل از عملیات مذکور باز نخواهد گشت.  

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403010300909
  • خبرنگار :