ضیافت بهاری در امامزادگان خراسان‌ جنوبی؛

معرفی امامزادگان سلطان محمد (ع) و ابراهیم (ع)

بارگاه مطهر امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهیم از نوادگان حضرت موسی بن جعفر(ع) واقع در استان خراسان جنوبی شهرستان فردوس که بنای معماری آن به دوره تیموری برمی‌گردد.

نوروز فرصتی برای گردشگری و سفر است و حال اینکه امسال نوروز با ماه مبارک رمضان همزمان شده و بسیاری علاقه‌مند هستند، سفر به مناطق زیارتی و امامزادگان اطراف داشته باشند، یکی از این اماکن مذهبی امامزادگان شهر فردوس دیار «یاقوت‌های سرخ» است.

شهرستان فردوس که بنای معماری آن به دوره تیموری بر میگردد. این بقعه متبرکه از جاذبه های فردوس، در جنوب غرب شهر فردوس در داخل مجموعه تاریخی شهر قدیم تون قرار دارد و در مسیر زائرین حضرت علی بن موسی الرضا (ع) قرار گرفته که از امکانات رفاهی و استراحتی مناسبی برای زائرین امام هشتم و مجاورین بارگاه امامزادگان برخوردار است.

معرفی آستان مقدس امامزادگان فردوس

به گزارش ایسنا، آستان امامزادگان سلطان محمد و سلطان ابراهیم(ع) در مرکز شهر فردوس، واقع شده است، شهرستان فردوس تا بیرجند مرکز خراسان‌ جنوبی ۱۹۵ کیلومتر فاصله دارد.

باستان شناسان میراث فرهنگی و گردشگری این بنا را مربوط به دوره تیموریان می ‌دانند، موسیو آندره گدار معمار و باستان شناس فرانسوی که در سال ۱۳۰۵ شمسی از فردوس بازدید می ‌کند آن را به دوره تیموریان نسبت می دهد.

آستان مقدس سلطان محمد و سلطان ابراهیم(ع) قبل از زلزله ۱۳۴۷ هجری شمسی در محله سادات فردوس و در انتهای راسته بازار قدیم و پشت مسجد جامع فردوس قرار داشت. طی دوره های بعد قسمت هایی به بنای اولیه اضافه شد و در زلزله ۱۳۴۷ بخش عمده بنا از بین رفت و سپس توسط اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مرمت و بازسازی شد.

عنوان

بنای امامزاده

بر فراز بقعه گنبدی قرار دارد که بلندی آن از سطح زمین حدود ۲۰ متر است و از مطالعه اشعار داخل گنبد قدمت بنا به سال ۹۸۴ یعنی عصر شاه اسماعیل صفوی می رسد.

قسمت استوانه‌ای شکل گنبد در پایین دارای یک حاشیه آجری و سپس یک دوره کاشی بر روی آن قرار گرفته است، بالای استوانه مزبور قطاربندی جالب صورت گرفته که جلوه خاصی به مجموعه خوش ترکیب گنبد بخشیده است.

این گنبد از دو پوسته گسسته تشکیل شده است و از نظر اصالت شباهت زیادی به گنبدهای دوره تیموری دارد، قسمت ساقه گنبد با کاشی ‌های خشتی فیروزه‌ای یک دست تزئین و اجرا شده که در میان آن کتیبه ‌هایی بر روی کاشی‌ ها با مضمون اسماءالهی دیده می ‌شود.

این بنا در سالیان اخیر مرمت اساسی شده و توسعه، خوبی یافته و به شماره 20569 و در تاریخ 26/10/1386 به ثبت آثار ملّی و تاریخی رسیده است.

با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب شهرستان فردوس بقاع متبرکه این شهرستان در ایام تعطیلات نوروز آمادگی کامل برای پذیرایی از زائران و مسافران را دارد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403010300856
  • خبرنگار : 50026