اکبر فتحی در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر حکیم و فرزانه انقلاب به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: تجربه بیش از چهار دهه از انقلاب اسلامی کشورمان نشان داده است که موفقیتهای کشورمان در عرصههای مختلف همچون بخش کشاورزی و همچنین به رغم توطئههای دشمنان خارجی و دنباله روهای داخلی آنها همه با حضور و مشارکت مردم تحقق یافته است.
وی با بیان اینکه سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به عنوان نهادی انقلابی و سابقههای برجسته در موضوع سازندگی و توان بالا در عرصههای مختلف و با نیروهای بی ادعا اما توانمند و خلاق در چند سال گذشته برای حضور و مشارکت مردم در عرصه تولید چندین اقدام اساسی را انجام داده است، ادامه داد: طرح جهش تولید در دیمزارها، کشاورزی قراردادی، اجرای طرح الگوی کشت، تجهیز اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری، یکپارچه سازی اراضی، توسعه گلخانهها، احیای دامداریهای سنتی در روستاها، افزایش ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی بدون حضور و مشارکت مردم به ویژه بهره برداران بخش کشاورزی تحقق پذیر نبود.
فتحی با بیان اینکه یکی از اصول قانون اساسی که ابعاد مختلف اقتصاد را با نقش آفرینی مردم مورد تاکید قرار داده است، اصل ۴۴ قانون اساسی است، استفاده از توان بخش خصوصی و سرمایه گذاران دغدغه مند و دلسوز و مشارکت آنان در طرح های تولیدی بخش کشاورزی را یکی از بخشهایی دانست که با حضور و مشارکت مردم و سرمایه گذاران، جهش تولید محصولات مختلف کشاورزی میسر کرده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: تکمیل طرحهای نیمه تمام بخش کشاورزی با کمک و مشارکت سرمایه گذران و هدایت سرمایهها و داراییهای مردم به سمت توسعه بخش کشاورزی توانسته است ظرفیتهای بزرگ مردمی را در این بخش فعال کند و امسال نیز براساس توصیه حکیمانه و هوشمندانه رهبر معظم انقلاب این اقدامات با جدیت و توان بیشتری ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها در چهار سال گذشته میتواند جلوهای از تحقق شعار سال باشد، افزود: این طرح یکی از طرحهای ملی که بسیار مورد تاکید مقام معظم رهبری است و با هدف تامین امنیت غذایی، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت به شهرها اجرایی شده است.
فتحی با اشاره به اینکه توجه به کشت محصولات راهبردی در قالب پنج گروه غلات، حبوبات، دانههای روغنی، گیاهان داروئی و نباتات علوفای، رعایت تناوب و پرهیز از تک کشتی، اجرای کشاورزی حفاظتی، تامین و بکارگیری ادوات خاص کشت دیم، آموزش کارشناسان و بهره برداران، رعایت فرمول کودی و استفاده از بذر گواهی شده از ویژگیهای طرح جهش تولید در دیمزارها است خاطرنشان کرد: این طرح بر همراهی و مشارکت افراد بهره بردار در کلیه مراحل زراعی کشت، داشت و برداشت تاکید جدی دارد.
وی افزود: کلید اصلی این طرح و بیشتر طرحهای بخش کشاورزی مردم و بهره برداران است و جز با مشارکت مردم امکان تحقق آنها وجود ندارد.
فتحی با اشاره به اینکه در صورتی که اقتصاد با حضور مردم اداره شود و نقش آنان پررنگتر لحاظ شود، بن بستها در مسیر اقتصاد کشور خاتمه پیدا میکند، افزود: آنچه که امروز مورد تاکید رهبری است خارج کردن کشور از بن بست با مشارکت مردم در عرصه اقتصاد است.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مردمی سازی اقتصاد در کنار مردمی سازی سیاست و فرهنگ و اجتماع تاکید کرد: مردم در همه مسائل سیاسی کشور همچون انتخابات نقش آفرینی میکنند، در نحوه ریل گذاریهای کشور از طریق مجلس اثرگذار هستند و بر این اساس هنگامی که اقتصاد با حضور مردم اداره شود و نقش آنان پررنگتر لحاظ شود، مشکلات رفع می شود.
وی با اشاره به ضرورت عبور از کشاورزی سنتی و رفتن به سمت کشاورزی هدفمند و اقتصادی، افزود: برای عبور از این وضعیت باید سطح دانش کشاورزان را ارتقا دهیم و خوشبختانه این مهم قابل تحقق است چون ساختار سازمان جهاد کشاورزی استان از بدنه تحقیقاتی و کارشناسی قوی برخوردار است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه در این استان ۳۴۰ هزار بهرهبردار مستقیم بخش کشاورزی وجود دارد، اذعان کرد: نزدیک به نیمی از جمعیت استان نیز به صورت غیرمستقیم از بخش کشاورزی ارتزاق میکنند که این مهم بیانگر اهمیت بخش کشاورزی است به گونهای که هرگونه افزایش سرمایه گذاری و برنامه توسعهای در بخش کشاورزی باتوجه به ماهیت آن یعنی سرمایه گذاری کمتر نسبت به صنعت، بستر اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری بیشتری را در استان فراهم میکند.
وی با بیان اینکه جهش تولید در بخش کشاورزی با گسترش کشتهای قراردادی، استفاده از دانش روز، اختصاص تسهیلات کم بهره به کشاورزان، افزایش سرمایه گذاریها در بخش کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی، جلوگیری از خام فروشی و افزایش ظرفیتهای سردخانهای و علمی کردن کشاورزی قابل تقویت است، تاکید کرد: با توجه به شعار سال توجه ویژه لازم است تا مشارکت مردم در اقتصاد از شعار خارج شود و در عمل شاهد حضور مردم در تولید باشیم.
وی با بیان اینکه جهش تولید تنها راه فلج کردن تحریمهای ظالمانه اقتصادی دولتهای غربی است، افزود: جهش تولید میتواند فرصهای از دست رفته اقتصاد کشور را تا حدودی جبران و با رفع مشکل سرمایهگذاری، انعطاف پذیری سیاستهای اقتصادی دولت برای کنترل تبعات ناشی از مشکلات ساختاری اقتصاد نظیر رشد بالای حجم نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی در شرایط تحریمهای کنونی را بیشتر کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، وی با بیان اینکه در قانون اساسی کشورمان به بخش تعاون بسیار تاکید شده است که مصداق بارز مشارکت مردمی در قوانین بالا دستی است، ادامه داد: بخش تعاون اقتصاد ایران برای سنت حکمرانی نظام اسلامی بنا نهاده شده است و با به صحنه آوردن مردم و نیروهای اجتماعی میتوان گامهای راهبردی در تحقق منافع اقتصاد ملی و منافع عمومی به ویژه در بخش کشاورزی برداشت.
انتهای پیام