مصطفی زبردست در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیشگیری و کنترل بیماریهای دامی از وظایف دامپزشکی است، اظهار کرد: خوشبختانه ۱۴۰۲، سال آرامی به لحاظ بیماریهای دامی در استان بود.
وی بیان کرد: در لرستان به لحاظ شرایط جغرافیایی و مدل پرورش دام به صورت سنتی است که یک سری محاسن دارد در عین حال میتواند آسیبپذیر باشد اما اقدامات واکسیناسیون انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: با اقداماتی که برای واکسیناسیون دام سبک و سنگین روستایی، طیور کوهی و دام عشایری انجام شد امسال را سال آرامی در استان سپری کردیم.
زبردست با بیان اینکه در حوزه دام سنگین، واکسیناسیون تببرفکی در دو نوبت واکسیناسیون تب مالت، شاربون، لمپیاسکین انجام شد و در مجموع بیش از ۴۱۴ هزار نوبت روی دام سنگین انجام شده است، بیان کرد: این واکسیناسیون باعث شد بیماریهای مشترک و اقتصادی در استان نداشته است.
وی اظهار کرد: در حوزه دام سبک روستایی و عشایری، ۲۲ میلیون نوبت واکسیناسیون در استان انجام و عمده واکسیناسیونی که برای دامها صورت میگیرد رایگان است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان افزود: در مناطق عشایری و در قسمتهایی از استان ایلام و خوزستان و اطراف پلدختر، چهار نوبت واکسیناسیون تببرفکی، تبمالت، آبله و طاعون نشخوارکنندگان کوچک انجام شده است.
زبردست با بیان اینکه در خیلی از حوزهها از پتانسیل همکاران در بخش خصوصی استفاده شده که در قالب خرید خدمت بوده و در اجرای این طرحها علاوه بر پرسنل همکاران نیز ۱۵ مرکز درمانی بخش خصوصی با ۳۴ نفر نیروی واکسیناتور در امر واکسیناسیون دام همکاری داشتند، عنوان کرد: در بخش صنعت طیور صنعتی و سنتی روستایی همین اقدامات در پیشگیری از پیچیدگی و کنترل بیماریها انجام شده و خوشبختانه با چالش کمبود مرغ در ماههای ماه مبارک
وی گفت: با توجه به اینکه طیور بومی عنوان ذخایر ژنتیکی و به عنوان قسمتی از تامین پروتئین خانههای روستایی عشایری هستند در نوبت واکسیناسیون، طیور بومی نسبت به بیماری نیوکاسل واکسیناسیونها انجام شده است.
انتهای پیام