وزنه‌برداری ایران در سال ۱۴۰۲

پایان متفاوت سهراب و کیانوش و نمایش بد در هانگژو

وزنه‌برداری ایران در سال ۱۴۰۲ اتفاقات مختلفی را پشت سر گذاشت که شاید مهم‌ترین آن سرنوشت تلخ و شیرین دو قهرمان المپیک، سورپرایز مصطفی جوادی در قهرمانی جهان و عملکرد ضعیف وزنه‌برداران در بازی‌های آسیایی هانگژو بود.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۲ اولین سال مدیریت سجاد انوشیروانی در فدراسیون وزنه‌برداری بود. این رشته سال پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشت و هر چند توانست تا حدودی سه سهمیه المپیک خود را قطعی کند اما بدترین نتیجه را در بازی‌های آسیایی گرفت و در قهرمانی جهان مصطفی جوادی و علی داودی خوب کار کردند و بقیه نفرات انتظارات را برآورده نکردند. 
همچنین در سال ۱۴۰۲ شاهد خداحافظی سهراب مرادی قهرمان نامدار این رشته و چالش جدی فدراسیون و کیانوش رستمی بر سر المپیک بودیم.
در ادامه مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۲ را بررسی می‌کنیم:

اردیبهشت، از سهم ناچیز از مدال مجموع آسیا تا مدال‌آوری زنان

تیم ملی وزنه‌برداری مردان ایران پس از گذراندن یک اردوی کوتاه مدت با ۱۰ وزنه‌بردار مرد در مسابقات قهرمانی آسیا کره‌جنوبی که گزینشی المپیک بود، شرکت کرد. این مسابقات اولین تجربه سرمربیگری نواب نصیرشلال نیز محسوب می‌شد.

حاصل حضور تیم مردان ایران، قهرمانی در رده‌بندی تیمی و کسب ۲ مدال طلا، ۳ نقره و ۳ برنز بود.
حسین سلطانی در دسته ۸۱ کیلوگرم (غیر المپیکی)، ۲ مدال طلا و یک نقره گرفت. مصطفی جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم (المپیکی)، ۲ مدال برنز گرفت. مهدی کرمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم (غیر المپیکی) یک برنز کسب کرد و آیت شریفی و علیرضا یوسفی در دسته ۱۰۹+ کیلوگرم (المپیکی) هر کدام یک مدال نقره گرفتند. در میان مدال‌های مجموع که در مسابقات توزیع شد، حسین سلطانی مدال طلای مجموع و جوادی مدال برنز مجموع را به دست آوردند.

کیانوش رستمی و سهراب مرادی هم در این مسابقات حضور داشتند اما هیچ کدام به مدال نرسیدند.
در بخش زنان هم فاطمه کشاورز توانست پس از الهام حسینی دومین دختر وزنه‌بردار باشد که به مدال بزرگسالان آسیا دست پیدا کرده است.
کشاورز در دسته ۶۴ کیلوگرم توانست مدال برنز دو ضرب و مجموع را بگیرد.

تیر، سرنوشت تلخ کیانوش و خداحافظی منطقی سهراب

نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی ایران برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان عربستان رکوردگیری تیم ملی را برگزار کرد که حضور همه وزنه‌برداران در این رکوردگیری الزامی بود.
سهراب مرادی در رکوردگیری تیم ملی نتوانست رکورد مجموع ثبت کند از این رو تصمیم گرفت با دنیای قهرمانی خداحافظی کند. در نهایت هم به عنوان مربی به کادر فنی تیم ملی بزرگسالان اضافه شد.
کیانوش رستمی به دلیل غیبت در رکوردگیری تیم ملی از ترکیب مسابقات قهرمانی جهان کنار گذاشته شد و این به معنی پایان المپیک پاریس برای او بود. طبق سیستم کسب سهمیه المپیک حضور وزنه‌بردارانی که به دنبال سهمیه هستند در دو مسابقه قهرمانی جهان عربستان و جام جهانی تایلند الزامی بود و غیبت در هر کدام از این مسابقات، باعث شد وزنه برداران، المپیک را از دست بدهند. کیانوش رستمی هم به دلیل حضور نداشتن در قهرمانی جهان، المپیک پاریس را از دست داد. البته این اتفاق، آغاز جنگ بین رستمی و فدراسیون وزنه‌برداری را در پی داشت.

مرداد، دوپینگ علی هاشمی مثبت شد

علی هاشمی وزنه بردار شاخص دسته ۱۰۹ کیلوگرم ایران که تجربه حضور در دو المپیک ۲۰۱۶ ریو و ۲۰۲۰ توکیو را داشت، به علت مثبت شدن تست دوپینگ به مدت سه سال از حضور در میادین محروم شد.

شهریور، کارنامه وزنه‌برداری ایران در قهرمانی جهان: ۲ مدال‌آور و ۴ مدعی ناکام

تیم وزنه‌برداری مردان ایران با ترکیب ۱۰ نفره و کامل در قهرمانی جهان عربستان که گزینشی المپیک پاریس بود، شرکت کرد و پس از ارمنستان و چین سوم شد. دو وزنه‌بردار ایران در این مسابقات اوت کردند و یک نفر هم روی تخته خداحافظی کرد. همچنین دو مدال طلا و یک برنز برای مردان ایران نیز به دست آمد.
 مصطفی جوادی در دسته ۸۹ کیلوگرم دو مدال طلا در وزن المپیکی ۸۹ کیلوگرم بگیرد و سهمیه المپیکش را نیز قطعی کند.

در دسته فوق سنگین نیز در شرایطی که علاوه بر غول گرجی، دو، سه مدعی گردن‌کلفت دیگر وجود داشت، داودی توانست به مدال برنز برسد و اولین مدال بزرگسالان جهانش را بگیرد.
حسین سلطانی و آیت شریفی در دسته ۸۱ کیلوگرم و فوق سنگین اوت کردند. محمد زارعی پس از ناکامی در گرفتن مدال دسته ۹۶ کیلوگرم، روی تخته، کفش‌هایش را درآورد و خداحافظی کرد.
امیر حقوقی، مهدی کرمی، رضا دهدار، رسول معتمدی، پیمان جان دیگر نفراتی بودند که موفق به گرفتن مدال نشدند. زنان هم اوتی داشتند.

دختران خوب کار نکردند

تیم ملی زنان ایران با چهار نماینده در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۳ عربستان شرکت کرد که تنها یک نماینده توانست نسبت به وزنه‌های انتخابی بهتر کار کند.

الهه رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم اوت کرد. 
ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز در دسته ۶۴ کیلوگرم سیزدهم و بیستم جهان شدند. الهام حسینی نیز در دسته ۸۱ کیلوگرم  در رده پانزدهم جهان قرار گرفت. 

مهر، عملکرد ناامیدکننده در بازی‌های آسیایی هانگژو

تیم ملی وزنه برداری مردان ایران با هفت مرد و سه زن در بازی‌های آسیایی هانگژو شرکت کرد که حاصل آن تنها یک نقره بود.
حسین سلطانی در دسته ۸۱ کیلوگرم پنجم شد.
امیر حقوقی و مصطفی جوادی در دسته ۹۶ کیلوگرم هشتم و نهم شدند.
رضا دهدار در جلسه ۱۰۹ کیلوگرم اوت کرد و مهدی کرمی در این دسته پنجم شد.
آیت شریفی در دسته فوق سنگین اوت کرد و علی داودی به مدال نقره رسید.
ریحانه کریمی در دسته ۶۴ کیلوگرم و الهام حسینی در دسته ۸۷ کیلوگرم اوت کردند و الهه رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم نهم شد.

آبان، جنگ رستمی و فدراسیون ادامه دارد

کیانوش رستمی پس از اینکه از مسابقات قهرمانی جهان عربستان کنار گذاشته شد، فدراسیون و سرمربی را متهم کرد که از قصد نگذاشتند او به المپیک برسد. او بعد از گذشت دو ماه دوباره به فکر حضور در المپیک افتاد و حتی می‌خواست در مسابقات قطر کاپ که گزینشی المپیک بود شرکت کند. برای جلب نظر سرمربی نیز در مسابقات لیگ به صورت آزاد وزنه زد اما از آنجا که دیر به فکر حضور در قطر کاپ افتاد و مهلت ثبت نام به پایان رسیده بود، فدراسیون جهانی درخواست ایران برای ثبت نام مجدد رستمی را نپذیرفت و این وزنه بردار المپیک را به طور قطعی از دست داد.

آذر، وزنه‌برداری ایران قهرمان جوانان جهان شد

تیم  مردان ایران در مسابقات قهرمانی جوانان جهان در مکزیک توانست عنوان نخست رده‌بندی امتیازی را به دست آورد و پنج طلا، ۹ نقره و یک برنز کسب کرد.
علیرضا یوسفی با قهرمانی در رقابت‌های جهانی مکزیک، در کنار کیانوش رستمی و سعید محمدپور با دو عنوان قهرمانی جوانان جهان تاریخ ساز شد.
مدال آوران ایران در قهرمانی جوانان جهان

دسته ۹۶ کیلوگرم: علیرضا نصیری (دو طلا و یک برنز)

دسته ۱۰۲ کیلوگرم: ابوالفضل زارع (سه نقره)

دسته ۱۰۹ کیلوگرم: آریا پایدار (سه نقره)

دسته ۱۰۹+ کیلوگرم: علیرضا یوسفی (سه طلا) و طاها نعمتی (سه نقره)

تیم زنان ایران در این مسابقات غایب بود.

بهمن، اعزام عجیب به بزرگسالان آسیا


آخرین مسابقه بین المللی برای وزنه برداری ایران قهرمانی بزرگسالان آسیا بود. تیم مردان ایران با یک ترکیب عجیب در این مسابقات حاضر شد اما دست خالی نماند.
ابتدا گفته شد که تیم قرار است با ترکیبی از وزنه‌برداران جوان و نفراتی که به دنبال سهمیه المپیک هستند اعزام شود. کمیته فنی فدراسیون شرط گذاشت، کسانی که شانس مدال دارند و وزنه‌بردارانی که دنبال سهمیه هستند اعزام شوند. سرمربی تیم ملی سه وزنه‌بردار جوان را عازم این مسابقات کرد و همین مسئله شائبه اختلاف بین او و اعضای کمیته فنی را پیش آورد. حتی غیبت سرمربی در قهرمانی آسیا این شائبه را پررنگ‌تر کرد.

در نهایت فدراسیون از تصمیم سرمربی حمایت کرد و در بخش مردان همان سه وزنه‌بردار جوان به مسابقات اعزام شدند. تیم زنان هم با پنج وزنه‌بردار شرکت کرد.

نتایج زنان و مردان در قهرمانی آسیا

عبدالله بیرانوند در دسته ۸۱ کیلوگرم نقره یک‌ضرب گرفت.

علی عالی‌پور در دسته ۸۹ کیلوگرم توانست قهرمان شود و مدال طلای مجموع نقره یک‌ضرب و دو ضرب را کسب کرد.

ریحانه کریمی و فاطمه کشاورز در دسته ۷۱ کیلوگرم نهم و دهم شدند.

الهه رزاقی در دسته ۷۶ کیلوگرم مدال نقره دو ضرب و مجموع را گره و نایب قهرمان آسیا شد.

الهام حسینی در دسته ۸۱ کیلوگرم موفق به ثبت رکورد مجموع نشد و اوت کرد.

کیژان مقصودی در دسته ۸۷ کیلوگرم توانست سه مدال برنز بگیرد و نفر سوم آسیا شد.

مهمترین رویدادهای وزنه ‌در سال ۱۴۰۳:

* جام جهانی تایلند، آخرین مرحله کسب سهمیه المپیک

* المپیک ۲۰۲۴ پاریس

* بازی‌های داخل سالن آسیا

* قهرمانی جهان بحرین

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1402122920567
  • خبرنگار : 71468