علیرضا نصرآبادی، در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: انگیزه افزایش سفر در ایام نوروز زندگی دوباره طبیعت و شکوفایی عرصههای زیست محیطی از ردههای مختلف گیاهی و نباتات و جنب و جوش و سرزندگی موجودات بویژه پرندگان است.
وی با بیان اینکه تلطیف هوا و اعتدال دمایی از دیگر جریان تغییر فصل و جذابیت سفر و حضور در طبیعت است، اظهار کرد: بروز جلوههای خاص از نزولات جوی نیز در کنار سایر عوامل در جای خود قابل توجه و جلب کننده افراد برای ورود به طبیعت است.
نصرآبادی گفت: بسیار واضح است اگر به این نمادهای قدرت و عظمت الهی و جلوههای آفرینش کم توجهی و یا آسیب وارد شود جلوههای زیبا به جنبههای تخریب روح و روان تبدیل خواهد شد از جمله(قطع درخت یا بوته، برپاکردن آتش بدون رعایت مسائل ایمنی، ریختن پسماند و زباله) نمونههای بارز از بی توجهی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی گفت: در راستای کاهش اثرات مخرب و اقدامات منفی تاثیر گذار بایستی مواریث نیز مورد بررسی قرار گیرد که از جمله(عدم افروختن آتش در طبیعت خارج از مکانهای تعبیه شده توسط مراجع ذیربط،جمع آوری پسماند غذایی و تخلیه در مکانهای مشخص و پیش بینی شده،عدم قطع یا آسیب به درختان، درختچهها و بوتهها،عدم ورود یا تردد غیر ضرور با خودرو به داخل عرصههای طبیعی حساس) از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برای ترویج فرهنگ زیست محیطی نیازمند توجه عمومی و مشارکت دستگاههای متولی بوده و آموزش عمومی در رسانه ملی بسیار تاثیرگذار است البته بستهها و خوراک آموزشی بایستی توسط کارشناسان تخصصی که از دستگاههایی مانند حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری، شهرداری ها و هلال احمر تهیه و ارائه شود.
تصرآبادی افزود: سمنها نیز به صورت میدانی در عرصه و یا در خانوادهها بایستی نقش آموزشی و ترویجی را ایفا کرده و مستمر فعالیت کنند و لذا تبلیغات محیطی در مناطق حساس با تهیه بنرهای جذاب و با محتوا و یا پخش کلامی آموزههای تخصصی در فضای باز همراه با جاذبه تلفیقی موسیقی میتواند خیلی اثربخش باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانجنوبی بیان کرد: تذکر و راهنمایی مستقیم علاقه مندان و دوست داران طبیعت و توزیع بروشورهای متنوع و جذاب بخشی از الزامات است که با استفاده از فضای مجازی و ظرفیت گروهها با تهیه خوراک آموزشی جذاب توسط متولیان امر (حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری، راهداری و حمل و نقل جاده ای ، هلال احمر ....) میتوان این اقدام را انجام داد.
وی تصریح کرد: بعضی سنتها از جمله سفره هفت سین دارای پیشینه تاریخی و کهن است که شاید حذف آنها به لحاظ اجتماعی و فرهنگی نه امکان پذیر است و نه منطقی، اما ایدههای کارساز و نوین برای جایگزینی منطقی و جذاب بعضی عناصر موجود در سفره میتواند راهگشا باشد به عنوان مثال به جای سبزه از گونههایی مثل گندم، جو یا عدس بذر گیاهان یا گونههایی را بکاریم که با اتمام ایام نوروز و رشد گیاه قابل انتقال به گلدان، باغچه، باغ یا حتی عرصه طبیعی باشد مانند بذر پرتغال، نارنج، خرما و ... باشد.
نصرآبادی با بیان اینکه قراردادن ماهی قرمز به خودی خود، موجود زنده را محکوم و محدود به زندگی در فضای بسیار محدود میکند و قطعا امکان رسیدگی مناسب و تغذیه برای همه مقدور نیست، خاطرنشان کرد: بیماری و احتمال انتقال آلودگی و حساسیت نیز دور از ذهن نیست و لذا مصرف آب فراوان برای تعویض آب تنگ نیز مزید بر علت شده و هدر رفت آب را بدنبال دارد که در بهترین حالت قابل تصور پس از طی این شرایط ماهی را در محل منابع آب طبیعی بایستی رها کرد.
انتهای پیام