استاندار قزوین در نشست انجمن کتابخانههای استان قزوین و افتتاح نخستین کتابخانه سیار سبز کشور اظهار کرد: کتابخانهها نهادی پویا و فعال در حوزه فرهنگی کشور هستند که همواره شاهد زحمات دلسوزان در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی بودهایم و بهرهبرداری از کتابخانه سیار در قزوین از جمله این اقدامات است.
محمدمهدی اعلایی افزود: در این حوزه شاید کوتاهیهایی در گذشته با جنبههای ساختاری صورت گرفته باشد البته که این کوتاهیها فقط در حوزه فرهنگ نبوده و در تمامی حوزهها حتی آموزشوپرورش نیز احساس میشود؛ نهاد کتابخانهها امروزه باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
استاندار قزوین بیان کرد: قزوین استقلال دیر هنگامی را با وجود ظرفیت بالایی چون فاصله کم با پایتخت و درآمد بالای موجود در آن به دست آورده است و مشارکت برخی دستگاهها و نهادها از جمله شهرداریها، واحدهای صنعتی و تولیدکنندگان در قالب مسئولیتهای اجتماعی میتواند در توسعه کتابخانههای استان اثرگذار باشد که نیاز است این همکاریها شکل گیرد.
وی بیان کرد: راهاندازی نخستین کتابخانه سیار سبز کشور در استان قزوین یکی از اقدامهای مؤثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی است که باید همواره برای رقم زدن چنین اقدامات مهمی همکاری کرد.
اعلایی تصریح کرد: برای ساماندهی کتابخانههای استان قزوین باید همت و همکاری همه جانبه شکل گیرد تا زیرساختهای لازم فراهم گردد و این امر مهم میتواند قدمی مؤثر در حوزه کتابخوانی و ترویج این فرهنگ در جامعه باشد.
استاندار قزوین تصریح کرد: با توجه با تصمیمات و برنامهریزیها قرار است که با همکاری مسئولان دستگاههای اجرایی کتابهای اضافی موجود در دستگاهها را جمعآوری کنیم و در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی قزوین قرار دهیم که به طور قطع این امر بسیار مهم خواهد بود.
اعلایی در پایان سخنان خود اظهار کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی امر مهمی است و همه ما وظیفه داریم برای نهادینه سازی این فرهنگ به سهم خود قدمی برداریم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین گفت: کتابخانه سیار یک راهکار زودبازده در مناطق کمجمعیت است و این کتابخانه سیار که امروز افتتاح میشود با تخصیص اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد در سال ۱۴۰۱ اجرا شد و در همین راستا یک دستگاه خودرو کامیونت با مبلغ ۱۷ میلیارد ریال خریداری شدهاست.
فاطمه محمدبیگی در نشست انجمن کتابخانههای استان قزوین و افتتاح نخستین کتابخانه سیار سبز کشور که یکشنبه ۲۷ اسفند در سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد:نهاد کتابخانهها نهادی فرهنگی با هویت اسلامی ایرانی، نافذ و اثرگذار بر جامعه و دارای کارکردهای آگاهیبخشی، اطلاعرسانی و زمینهساز ارتقای مطالعه مفید است که در خدمت آموزش مادامالعمر افراد قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه مجموعه کتابخانههای عمومی استان قزوین ۵۷ نهاد است، افزود: تعداد کتابخانههای نهادی استان ۳۹ و کتابخانههای مشارکتی ۱۸ کتابخانه است که به طور کلی نزدیک به ۷۰ هزار نفر در این کتابخانهها عضو هستند که از این تعداد ۳۹ درصد را مردان و ۶۱ درصد را زنان تشکیل میدهند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین بیان کرد: بیش از یک میلیون و ۹۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانههای استان وجود دارد و نسبت به سال ۱۳۹۹ تعداد نسخههای کتاب ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: کتابخانههای عمومی بر اساس تعریف یونسکو و با هدف فراهم کردن امکانات کتابخوانی در سه زمینه فعالیتهای فرهنگی و ترویجی، مجموعهسازی و تأمین منابع کتابخانههای عمومی استان قزوین و گسترش و توسعه فضاهای مطالعاتی و کتابخانهای فعالیت میکند.
محمدبیگی گفت: تعداد فعالیتهای فرهنگی در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۱۸۱۸ برنامه بود و خوشبختانه در سال جاری برای اولین بار در قزوین روستای کلج به عنوان برگزیده نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور انتخاب شد.
وی تصریح کرد: تأمین منابع کتابخانههای عمومی از سه طریق انجام شده از جمله منابع ارسالی از نهاد کتابخانههای عمومی کشور، خرید منابع استانی به ارزش ۲ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ و منابع اهدایی که ۴۲ هزار نسخه بوده و از سوی عموم مردم صورت گرفته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری استان قزوین، سرانه فضا به ازای هر ۱۰۰ نفر ۸ مترمربع است که در این استان با احتساب فضاهای موجود نیازمند به حدود ۷۳ هزار متر مربع فضای مطالعاتی جدید هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قزوین بیان کرد: خوشبختانه اعتبارات تخصیص یافته به کتابخانهها نسبت به سال ۱۳۹۹ بالغبر ۲۱ درصد افزایش یافته است و در سفر ریاست جمهوری به استان قزوین ۱۵ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت که در همین راستا هم اکنون کتابخانههای بیدستان ۹۰ درصد و سگزآباد ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
وی بیان کرد: کتابخانه ثامنالحجج(ع) در اردیبهشت ماه سال جاری پس از ۱۸ سال وقفه از محل تملکدارایی سرمایهای و اعتبارات استان به بهرهبرداری رسید و کتابخانه فرهنگ شهر بوئینزهرا نیز در شهریور ماه با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال افتتاح شد.
محمدبیگی تصریح کرد: کتابخانه امام خمینی(ره) با زیر بنای حدود ۳ هزار متر مربع در سال ۱۳۷۸ با عنوان بزرگترین کتابخانه استان به بهرهبرداری رسید که مشکلات متعددی همچون دارا بودن تنها یک سالن مطالعه و عدم عایق صوتی بین سالن و سایر فضا داشت که در آبان سال ۱۴۰۱ پروژه بازطراحی این کتابخانه مصوب شد.
محمد بیگی ادامه داد: استان قزوین از لحاظ تعداد کتابخانه در رده ۳۰ کشوری قرار دارد و با توجه به اینکه در قزوین بیش از ۱۲۰۰ روستا و منطقه منفصل شهری با جمعیت بالغبر ۴۰ هزار نفری داریم این افراد از مشکلات کمبود امکانات فرهنگی و کتابخانهای رنج میبرند.
وی افزود: کتابخانه سیار یک راهکار زودبازده در مناطق کمجمعیت است و کتابخانه سیاری که امروز افتتاح میشود با تخصیص اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد در سال ۱۴۰۱ اجرا شده و در همین راستا یک دستگاه خودرو کامیونت با مبلغ ۱۷ میلیارد ریال خریداری کردهایم.
محمدبیگی در پایان گفت: این کتابخانه سیار در قزوین اولین کتابخانه سبز و مجهزترین کتابخانه سیار کشور است که مقرر گردیده است در فاز نخست در شهرستان البرز و ناحیه شهری مهرگان خدمترسانی کند.
انتهای پیام