حال و هوای بازار بجنورد در چند قدمی سال نو

در چند قدمی سال جدید قرار داریم، بهار خرامان خرامان در حال آمدن است و مردم بجنورد در حال آماده شدن برای استقبال از بهاری دوباره و سال جدید هستند.

اگر سری به بازار بجنورد بزنیم، همه در حال و هوای خرید و تدارک استقبال از بهارند. نوروز می‌آید تا به مردمی که به استقبالش می‌روند، نوید نو شدن بدهد.

اگرچه این روزها نبض قیمت‌ها در بازار تند می‌زند، اما شور و شوق مردم برای تهیه وسایل شب عید برای استقبال از نوروز مثال‌زدنی است. اکنون بازار این شهر از تمام ایام سال شلوغ‌تر است و حال و هوای زنده‌تری دارد. البته امسال بهار طبیعت با بهار دل‌ها یعنی ماه رمضان مصادف شده و با فرا رسیدن این ماه مبارک، دل‌ها نیز بهاری شده است.

مردم در کنار خریدهای نوروزی خریدهای ماه رمضان مانند خرما، زولبیا و بامیه، سبزی و ... را نیز انجام می‌دهند.

تقریباً بسیاری از مردم از خان اول استقبال از بهار که خانه‌تکانی است خارج شده‌اند. در یکی دو هفته پیش، تردد خودروهای قالیشویی و رفت و آمد مردم به اتوشویی دیده می‌شد که به پایان رسیده است، حالا مردم به قسمت شیرین ماجرا رسیده‌اند و آن هم خریدن سفره هفت‌سین و وسایل پذیرایی از مهمان‌ها در زمان افطار و بعد از آن است.

پیاده‌روهای خیابان‌های فردوسی، طالقانی و ...  جا برای سوزن انداختن ندارد. گل‌فروشی‌ها و ماهی‌فروشی‌ها پیاده‌روها را تصاحب کرده‌اند و بساط گل‌های رنگارنگِ سفره هفت‌سین از سینره گرفته، تا سنبل و شب بو و سبزه عید و در گوشه‌ای دیگر، ماهی‌های رنگارنگ پهن است. بزرگترها در حال انتخاب گل و سبزه عید هستند و آن طرف‌تر نیز کودکان و بچه‌ها با ذوق و شوق در حال دنبال کردن چرخ چرخ ماهی‌ها در آکواریوم هستند تا خوش رنگ‌ترین و بزرگ‌ترن ماهی را انتخاب کنند و داخل تنگ بیندازند.

خلاصه بوی خوشی به مشام می‌رسد، بوی سوسن و سنبل سفره هفت‌سین؛ گل‌های رنگارنگ عید از سفید و صورتی تا بنفش و زرد برای همه دلبری می‌کنند. سبزه‌های عید در شکل و شمایل گوناگون توجه همه را جلب کرده‌اند.

در گوشه دیگری از خیابان، صدای مرد جوان به گوش می‌رسد که می‌گوید سمنوی تازه هفت‌سین، او در کنار سمنو، وسایل دیگری مانند سکه، نماد سال، تخم مرغ‌های سفالی رنگ‌شده، آینه و شمعدان و رحل قرآن را نیز بساط کرده است تا به فروش برساند.

یکی از ماهی‌فروش‌ها که در حال فروختن  ماهی قرمز است می‌گوید، این روزها حدود هفت میلیون تومان دخل می‌زند و هر قطعه ماهی را از ۲۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان می‌فروشد و از سودی که در شب پایانی سال از فروش ماهی قرمز می‌کند، راضی است.

نکته جالبی که امسال در فروش سبزه عید به چشم می‌خورد، آن است که علاوه بر سبزه گندم و عدس، سبزه‌های دیگری مانند گلدان تخم نارنج نیز به چشم می‌خورد که در گلدان‌های متنوع با انواع رنگ‌ها کاشته شده یا با کاغذ کادوهای زیبا تزیین شده‌اند و انگار تمایل مردم برای خریدن این گلدان‌ها بیشتر است تا سبزه گندم و عدس.

هرچند قیمت آجیل زیاد است، اما مردم تلاش می‌کنند حتی به مقدار خیلی کم، آن را برای دلخوشی فرزندان‌شان بخرند تا آن‌ها سال نو، شادی را تجربه کنند و از زمان تحویل سال لذت ببرند.

سری به یکی از قنادی‌های شهر می‌زنم، همه سفارش شیرینی مورد علاقه خود را می‌دهند، قرابیه، لطیفه، مربایی، خامه‌ای و… از طرفی بازار خرید زولبیا و بامیه و نان مخصوص افطار نیز گرم است.

در میان جمعیت، شور و حال خرید کودکان نیز حس خاصی دارد، آن‌ها حتی با خرید یک وسیله کوچک هم خوشحال می‌شوند، البته برخی از بچه‌ها هم لجبازی می‌کنند و داد و فریاد «باید بخری» آنها کل بازار را پر می‌کند.

یکی از شهروندان بجنوردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: قیمت‌ها زیاد است و دیگر توان خرید مانند سال‌های دیگر را نداریم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه بزرگ فامیل هستیم و تعداد زیادی مهمان داریم، اما خریدهای شیرینی، شکلات و آجیل را نصف کرده‌ایم، البته مهمان‌ها نیز شرایط را درک می‌کنند و افراد انتظار خیلی بالایی از یکدیگر ندارند.

وی افزود: از کودکی عید نوروز را دوست داشتم، اما اکنون همه‌چیز گران شده و دغدغه مردم نیز افزایش یافته است و رنگ و بوی گذشته را ندارد.

یکی دیگر از شهروندان گفت: برای عید امسال توانستم برای سه فرزندم لباس و کفش نو بخرم که خریدن آن‌ها نیز حدود هفت میلیون تومان هزینه داشت و این امر موجب شد تا برای خریدن سایر اقلام خیلی هزینه نکنیم. از سوی دیگر، قیمت شیرینی و آجیل زیاد است و در توان ما نیست تا به مقدار دلخواه خرید کنیم.

در بازار آجیل‌فروشی و شیرینی‌فروشی‌ها نیز از وضعیت بازار خیلی راضی نیستند، آنها مواد اولیه را با قیمت بالا خریده‌اند یا بار آجیل برای آن‌ها گران می‌آید و آن‌ها نیز مجبورند اجناس را به شکلی بفروشند که بتوانند هزینه‌ها را درآورند، اما قدرت خرید مردم کم است و میزان خرید امسال مانند سال‌های گذشته نیست.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402122719265
  • خبرنگار : 50046