بهرام میر دریکوند امروز ۲۷ اسفندماه در سومین تور رسانهای مدیریت امور اراضی جمع خبرنگاران، اظهار کرد: یکی از رسالتهای مهم مدیریت امور اراضی اجرای پروژه کاداستر اراضی کشاورزی است که با اجرای این پروژه میتوانیم اعمال مدیریت صحیحتری بر اراضی کشاورزی داشته باشیم که در نتیجه منجر کاهش هزینه در واحد سطح، املاک کشاورزان را تثبیت و شناسنامهدار کنیم و نظارت دقیقتری بر اراضی کشاورزی داشته باشیم که لازمه این کار میتواند اجرای پروژه رفع تداخلات باشد.
مدیر امور اراضی لرستان با تأکید بر رفع تداخلات اراضی بین کشاورزان و دولت اضافه کرد: این پروژه موجب کاهش حجم پروژههای قضایی، تثبیت مالکیت کشاورزان و برنامه و مدیریت دقیق زمین میشود که خوشبختانه این پروژه در سال ۱۴۰۲ پیشرفت خوبی داشته است تا جایی که منجر اجرای پروژه کاداستر ۲۹۰ هزار هکتار در قالب سند تکبرگ حدنگاری اراضی کشاورزی صورت گرفته است.
میردریکوند بیان کرد: خوشبختانه با اجرای پروژه رفع تداخلات تا به امروز در سطح یک هزار و ۸۵ پلاک به مساحت کل یکمیلیون و ۵۰۶ هزار هکتار انجام شده که در نتیجه کمیسیون رفع تداخلات استان بیش از ۴۵ هزار و ۱۳۱ هکتار رفع تداخل و تعیین تکلیف شده است.
وی ادامه داد: میزان سه هزار و ۴۵ هکتار از اراضی مستثنیات که قابلیت کشت و کار ندارند به اراضی ملی برگردانیده و بیش از ۴۱۱ هزار هکتار به عنوان غیرملی تثبیت شده است.
مدیر امور اراضی لرستان بیان کرد: بعد از کاداستر اراضی کشاورزی دنبال یکپارچه سازی اراضی زراعی و باغی میرویم که خوشبختانه استان لرستان با مساحتی حدود ۲۸.۳۰۸ هزار کیلومترمربع حدود ۱.۷ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است که با حدود ۲.۸۴ درصد زمینهای قابلکشت با تولیدی بالغبر ۲.۷ میلیون تن محصولات کشاورزی سهم چشمگیری در امنیت غذایی کشور ایفا میکند.
میردریکوند اظهار کرد: استان لرستان در اجرای طرح یکپارچهسازی اراضی زراعی و باغی جز استانهای پیشرو کشور است که در سال جاری در ۴ پلاک حدود ۱۲۰۰ هکتار از اراضی خرد را بهصورت یکپارچه انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: از مهمترین مزایای اجرای طرح یکپارچهسازی اجرای عملیات زیر بنایی آبوخاک (اجرای سیستم سامانههای نوین آبیاری)، توسعه و نوسازی باغات، احداث جاده بین مزارع، بیمه محصولات کشاورزی، صدور سند مالکیت تجمیع اراضی بدون اخذ هرگونه وجهی از طریق اداره ثبتاسناد و املاک، اعطای تسهیلات حمایتی ارزانقیمت، تأمین ماشینآلات کشاورزی مورد نیاز و...اشاره کرد.
مدیر امور اراضی لرستان تصریح کرد: سازمان جهادکشاورزی استان لرستان این آمادگی را دارد در هر نقطه از استان در صورت رغبت کشاورزان و باغداران این طرح را اجرا کند.
بهرام میر دریکوند بیان کرد: اجرای طرح یکپارچهسازی اراضی زراعی و باغی باعث امنیت غذایی، افزایش بهرهوری تولید و درنتیجه کاهش هزینههای تولید محصولات کشاورزی، تسهیل و تسریع در فرایند انجام کار، استانداردسازی فرایند انجام کار و پرهیز از کار سلیقهای، حمایت حداکثری دولت از کشاورزان پیشرو در امر یکپارچهسازی و تجمیع اراضی، افزایش راندمان تولید در اثر ارتقای کیفیت مدیریت در اراضی کشاورزی میشود.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز، اظهار کرد: پروژه رفع تداخلات از سال ۱۳۹۴ شروع شده که تا قبل از دولت سیزدهم ۲۰۰ پلاک رفع تداخل شده بود که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ بالغبر ۹۰۰ پلاک رفع تداخل شده که حدود ۶۰۰ پلاک در سال ۱۴۰۲ محقق شده است که برابر با ۵۴ درصد کل پلاکهایی که در کل رفع تداخل شده است و این اقدام شاخصی در دولت سیزدهم از طرف سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان محسوب میشود.
وی ادامه داد: استفاده از تمامی ظرفیتها و لزوم تسریع در امر تحقق برنامه ابلاغی وزیر جهاد کشاورزی در زمینه رفع تداخلات و صدور اسناد کشاورزی لازم و ضروری است.
شاهرخی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۴۱۲ هزار هکتار اراضی استان تثبیت صورت گرفته و آماده صدور سند شده است و از مردم عزیز تقاضا داریم پلاکهای که رفع تداخل شده است میتوانند به اداره ثبتاسناد و املاک مراجعه و سند تکبرگ اراضی را دریافت کنند.
انتهای پیام