علت مرگ ماهی‌ها ‌در منطقه حفاظت‌شده «دز» چیست؟

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به انتشار ویدیویی از مرگ و میر ماهی‌ها در منطقه حفاظت‌شده دز که علت آن سم‌ریزی در مزارع کشاورزی عنوان شده است، توضیحی ارائه داد.

سید عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به انتشار ویدیویی در فضای مجازی در خصوص سم‌ریزی و مرگ ماهیان در منطقه دز اظهار کرد: اخیرا کلیپی مبنی بر سم‌ریزی و مرگ و میر ماهیان در منطقه دز در فضای مجازی منتشر شده است که این ویدیو برگرفته از ویدیوهای متنوع است.

وی افزود: ما بر اساس وظیفه، این موضوع را بررسی و پیگیری کردیم و طبق بازدید از منطقه مشخص شد حوضچه‌ای در محدوده منطقه حفاظت شده دز در نزدیکی شهر حُر در مجاورت زمین‌های کشاورزی وجود دارد که آب این برکه حاصل از آب برگشتی روان‌آب‌های سطحی و آب کشاورزی است. وقتی این حوضچه پرآب است، اهالی محلی بچه ماهی در این حوضچه می‌ریزند و بعد از بزرگ شدن ماهی‌ها، ماهیگیری می‌کنند.

مولا گفت: در این مورد، آب در این نقطه جمع شده و بعد از مدتی که راکد شده، اکسیژن آب کاهش یافته است. هر چند در این شرایط، ممکن است تاثیر فاکتورهای شیمیایی حاصل از زمین‌های کشاورزی نیز موجب مرگ و میر آبزیان به ویژه ماهیان ریز شده باشد.  

وی با بیان اینکه ماهی‌های تلف‌شده بیشتر از نوع کپور بوده‌اند، افزود: میزان تلفات در این حوضچه زیاد نبوده است و به جای بررسی میزان تلفات، بیشتر در حال بررسی نحوه تلف شدن ماهی‌ها هستیم. طبق بررسی‌های میدانی و آزمایش‌های لحظه‌ای، علت مرگ ماهی‌ها کمبود اکسیژن بوده است.

وی افزود: اگر مواد سمی حاصل از زمین‌های کشاورزی وارد بدن ماهیان شده باشد، در آزمایش‌های بعدی مشخص خواهد شد.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: از سال‌های قبل این موضوع پیگیری و مسیر فرار آب‌های ورودی از زمین‌های کشاورزی به این محدوده تعبیه شده بود اما با این وجود نمی‌توان همه آب‌های غیرقابل کنترل را منحرف و به صورت مستقیم وارد منابع آبی مانند رودخانه کرد. افرادی که در بالادست در زمین‌های کشاورزی سم‌ریزی می‌کنند شناسایی شده‌اند و تذکر لازم به آن‌ها داده شده است تا در سمپاشی مزارع دقت و آب‌ها را به جاهای دیگر هدایت کنند. با این وجود ماهیان از این آلودگی ها بی تاثیر نخواهند بود.

وی بیان کرد: با این وجود، علت مرگ و میر ماهی‌ها در کلیپی که منتشر شده، بیشتر حاصل از کمبود اکسیژن محلول در آب بوده است.

مولا گفت: همکاران ما در حال پایش مناطق و زیستگاه‌ها هستند تا اقدامات لازم را در جاهایی که قبلا آب داشته و اکنون کم‌آب شده‌اند و احتمال ایجاد اثر منفی بر زیستمندان این مناطق وجود دارد، انجام دهند و از ‌مرگ و میر آبزیان جلوگیری شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402122618239
  • خبرنگار : 50225