صالح محمدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به گردشگرپذیری استان گیلان و افزایش جمعیت در ایام مختلف سال به ویژه عید نوروز، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم آرامش را در بازار حاکم کنیم، تامین کالاهای اساسی را از ماه های قبل در ستاد تنظیم بازار استان تدارک دیده ایم.
وی با بیان اینکه کالاهای پرمصرف استان به ویژه در ماه رمضان و عید نوروز تامین شده است، افزود: ذخایر استراتژیک استان تا سه ماه و نیم آینده در انبارها و سردخانه ها موجود است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از نظارت بر بازار توسط ۱۲۰ اکیپ بازرسی متشکل از کارشناسان صمت و جهاد کشاورزی و بسیج اصناف خبر داد و عنوان کرد: این اکیپ ها از ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲ در سراسر استان فعال شده اند و در صورت عدم رعایت قیمت های مصوب، برخورد قانونی با متخلفین صورت می گیرد.
محمدی از تشدید نظارت ها در روزهای پایانی سال و تعطیلات عید نوروز خبر داد و خاطرنشان کرد: ۱۹ اکیپ ویژه سازمان جهاد کشاورزی استان نیز نظارت بر بازار را دنبال می کنند.
وی هدف از تامین و توزیع میوه شب عید را تنظیم بازار دانست و اضافه کرد: بنای سازمان جهاد کشاورزی ورود به بازار نیست، اما اگر ناترازی در بازار ایجاد شود و افزایش قیمت داشته باشیم، از ظرفیت کالاهای تنظیم بازاری همچون میوه شب عید استفاده خواهیم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۲۰۰ تن سیب با کیفیت و درجه یک از استان آذربایجان غربی تهیه و در سردخانه های استان ذخیره شده است، ادامه داد: همچنین ۱۸۰ تن مرکبات را از باغداران استان خریداری کردیم؛ قیمت میوه شب عید در کمیته قیمت گذاری و متناسب با بازار تعیین می شود و لذا متغیر خواهد بود، اما در مجموع ۱۵ تا ۲۰ درصد پایین تر از قیمت بازار است.
وی از توزیع خرمای با کیفیت نیز در نمایشگاه های نوروزی استان خبر داد و بیان کرد: قیمت خرما نیز ۱۵ درصد پایین تر از قیمت مصوب است.
محمدی با بیان اینکه ۶۶ غرفه عرضه میوه شب عید در سراسر استان تدارک دیده شده است، عنوان کرد: ۵۱ غرفه در شهرستان ها و مابقی در دهستان ها برپا شده؛ البته ۱۰ غرفه مربوط به ۱۰ شهرستان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به برنامه ریزی استان برای تامین پروتئین استراتژیک مرغ، یادآور شد: بیش از ۷۵ درصد تولید مرغ در استان زنجیره ارزش بوده و شاهد ثبات در جوجه ریزی هستیم؛ گیلان استان معین تامین مرغ بوده و لذا در نوروز گذشته به صورت روزانه ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن مرغ گرم را وارد بازار کردیم که امسال نیز ادامه دارد.
وی قیمت مصوب مرغ را برای آرامش بازار همان ۸۰ هزار تومان دانست و از مردم خواست هرگونه عرضه با قیمت بالاتر را از طریق شماره ۱۲۴ گزارش دهند و تصریح کرد: نظارت هوشمند از طریق سامانه ستکاوا نیز انجام می شود.
محمدی با اشاره به تامین بخشی از نیاز گوشت از خارج از استان، تاکید کرد: قرار شد از محل گوشت های وارداتی، در استان توزیع داشته باشیم؛ تاکنون ۱۰۰ تن گوشت منجمد را از طریق شرکت پشتیبانی امور دام وارد استان کردیم که تاکنون ۳۵ تن آن در فروشگاه ها و نمایشگاه های نوروزی توزیع شده است.
وی همچنین از تامین ۴۰۰ تن مرغ منجمد با قیمت ۶۵۷۰۰ تومان خبر داد که در حال توزیع در نمایشگاه های نوروزی بوده و تاکنون ۵۰ تن آن توزیع شده و بیان کرد: مردم از طریق کالابرگ الکترونیکی نیز می توانند اقدام به تامین مرغ منجمد کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ذخایر استراتژیک استان شامل شکر و روغن را نیز مناسب دانست و اظهار کرد: با تاکید استاندار گیلان، در خروجی شهرهای گردشگری از جمله رشت، نمایشگاه های کشاورزی و صنایع دستی جهت رونق بازار برپا شده است.
انتهای پیام