طبیعت گردی و تماشای بزرگترین غار آبی جهان در نوروز

روستای علیصدر واقع در شمال غربی شهرستان کبودرآهنگ و در ۷۵ کیلومتری مرکز استان همدان بوده که علاوه بر داشتن بزرگترین، زیباترین و منحصر به فردترین غار آبی جهان به عنوان مسیر ترابری استان همدان -زنجان نیز به شمار می‌رود.

این روستای توریستی شاید به جرأت تنها روستایی باشد که مهاجرت از آن صفر بوده و سالیانه مهاجرانی را از روستاهای مجاور و حتی سایر استان‌ها پذیراست.از غار علیصدر، بزرگ‌ترین غار آبی دنیا گرفته تا امام‌زاده هاشم (ع)، امام‌زاده زید (ع)، مجتمع توریستی علیصدر و... از معروف‌ترین جاذبه‌های توریستی این روستا هستند. 

اقتصاد مردم خونگرم و میهمان نواز ترک زبان روستای علیصدر بر پایه کشاورزی و توریستی بودن روستا شکل گرفته و ایام نوروز فرصتی مغتنم برای بازدید از این روستای زیبا با جاذبه‌های طبیعی مختلف آن است.

نان روغنی خوش عطر روستای علیصدر یکی از سوغاتی‌هایی است که مسافران و گردشگران این روستا در بازگشت از سفر با خود به تحفه خواهند برد ضمن اینکه هر مسافر و گردشگر از خوردن غذاهای محلی این روستا از جمله آبگوشت محلی، کوفته، انواع آش‌های محلی آن غفلت نخواهد کرد.

جاذبه‌های طبیعی و حیرت انگیز روستای علیصدر از جمله غار موجب آن شده که این روستا در تمامی فصول سال میزبان میهمانان و گردشگران مختلف از سراسر کشور و حتی از سراسر دنیا باشد.

غار علیصدر واقع در روستای علیصدر در ارتفاع ۱۹۸۰ متر از سطح دریا به عنوان یکی از عجایب و پدیده‌های طبیعی و زنده‌ی دنیا، جایگاه ممتازی در میان جاذبه‌های طبیعت‌گردی استان همدان به خود اختصاص داده است، این غار طولانی‌ترین غار آبی جهان است که قابلیت قایقرانی دارد ضمن اینکه این پدیده در ۱۵ دی ماه سال ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده و  همانند نگینی در بین جاذبه‌های گردشگری ایران زمین می‌درخشد و گردشگران داخلی و خارجی، محققان و غارشناسان دنیا را مجذوب زیبایی منحصر به فرد خود کرده است.

منظره‌ی داخل غار علیصدر بسیار بدیع و هوای آن در تابستان خنک و در زمستان گرم و مطبوع است، دالان‌های پیچ‌درپیچ و دهلیزهای متعددش و همچنین وجود قندیل‌های بلند در بخش‌های مختلف آن، مسیر بازدید را برای گردشگران داخلی و خارجی بسیار جذاب می‌کند، غار علیصدر بیست و سومین اثر ملی ایران است و قدمت سنگ‌های آن به دوره ژوراسیک باز می‌گردد.

بازدید از محوطه وسیع هزار قندیل، قندیل بزرگ و جزایر سوم و چهارم درون غار به همراه پیاده روی، غارنوردی و قایق رانی و استفاده از امکانات تفریحی، بازارچه، شهربازی، باغ وحش، نمایشگاه صنایع دستی از جمله برنامه‌های بازدید از غار علیصدر است. 

از آن‌جایی که منطقه‌ی غار علیصدر منطقه‌ای حفاظت شده است، اسکان به صورت کمپینگ و چادر زدن در حوالی آن آسان بوده و علاوه بر این در حوالی غار علیصدر آلاچیق‌های چوبی، سرویس بهداشتی، پارکینگ نمازخانه، شهربازی و بازارچه‌ی صنایع دستی وجود دارد که اقامت و اسکان را برای گردشگران و تورهای زمینی میسر می‌کند. در ضمن هتل‌ها، سوییت‌ها و ویلاهای متنوعی در اطراف غار علیصدر قرار دارد که هر گردشگری مطابق سلیقه‌ی خود امکان اسکان در آن‌ها را دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کبودرآهنگ در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: روستای علیصدر یکی از روستاهای مهم گردشگری شهرستان کبودرآهنگ بوده که فاقد خانه بوم‌گردی است اما در این روستا واحدهای اسکان موقت و خانه‌های مسافر فعالیت دارند.

مهدی غلامی با اشاره به روستای علیصدر با جمعیت ۱۴۰۰ نفر با ۳۵۰ خانوار گفت: روستای علیصدر شهرستان کبودرآهنگ که اغلب این روستا را با جاذبه‌ گردشگری مهم و بی‌نظیر بزرگترین غار آبی دنیا می‌شناسند، به علت وجود غارعلیصدر این روستا در بیشتر ماه‌های سال مملو از گردشگران و علاقمندان به طبیعت‌گردی است.

وی با بیان اینکه غارعلیصدر یکی از غارهای تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است، افزود: غارعلیصدر با روزانه ۵۰۰۰ گردشگر که در سال میانگین به ۸۰۰ هزار نفر می‌رسد، نقش بسزایی در جذب توریست شهرستان کبودرآهنگ به ویژه روستای علیصدر دارد.

غلامی بیان کرد: رستوران‌های داخل مجتمع علیصدر در ایام نوروز مجاز به ارائه خدمات به مسافران خود هستند اما در داخل روستا خدمات پذیرایی آزاد نبوده و باید شئونات لازم با توجه به ایام ماه مبارک رمضان رعایت شود. 

مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر هم گفت: بزرگترین غار آبی قابل قایقرانی برای پذیرایی از گردشگران نوروزی آماده سازی شده است.

کریم ملکی اظهار کرد: با تمهیدات در نظر گرفته شده در مجتمع علیصدر و مجتمع عباس‌آباد، آمادگی کامل برای میزبانی از مسافران نوروزی را در تعطیلات پیش رو داریم.

وی افزود: با توجه به شروع ماه مبارک رمضان و همچنین تعطیلات عید نوروز، تمامی فضاهای گردشگری تحت مدیریت شرکت سیاحتی علیصدر برای حضور مسافران مهیا شده و آماده‌سازی قسمت‌های مختلف مجتمع علیصدر، ویلاهای اقامتی مجتمع عباس آباد، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ‌ها و سایر قسمت‌های مجتمع‌ها به پایان رسیده و منتظر حضور گردشگران هستیم.

ملکی تقارن ماه رمضان و عید باستانی نوروز را برای مجموعه‌های گردشگری استان و به ویژه مجتمع‌های علیصدر و عباس‌آباد به فال نیک گرفت و گفت: تلاش خود را برای میزبانی شایسته از مسافران و نیز روزه‌داران خواهیم کرد.

وی یاد آور شد: همکاران ما در دفتر خدمات گردشگری شرکت واقع در میدان عاشورا، محل سابق نمایشگاه‌های بین‌المللی همدان در ایام نوروز و با شیفت‌های کاری نوروزی پاسخگو و راهنمای مسافران خواهند بود و خدمات مربوط به مجتمع‌های علیصدر و عباس‌آباد را ارائه خواهند داد.

ملکی گفت: در راستای توسعه گردشگری استان، نسبت به معرفی سایر مجموعه‌های گردشگری در سطح استان نیز اقدام کرده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مسافران قرار می‌دهند.

سرپرست دهیاری روستای علیصدر نیز از آمادگی زیرساخت‌های لازم روستای علیصدر برای استقبال از مسافران و گردشگران نوروزی به این روستای گردشگری خبر داد و گفت: در حال حاضر اهالی روستای علیصدر و رستوران‌ها و مسافرخانه‌های آن در تکاپوی مهیا کردن مقدمات لازم برای استقبال از میهمانان و گردشگران نوروزی هستند.

غلام شعبانی با بیان اینکه تمامی معابر روستا برای استقبال از ایام نوروز نظافت، شستشو و زیبا سازی شده و مکان پسماند تخلیه و نظافت شده است، تصریح کرد: روستای علیصدر فاقد خانه بوم‌گردی است اما خوشبختانه این روستا به واسطه گردشگران بسیار دارای خانه های روستایی اسکان موقت و خانه‌های مسافر برای مسافران و گردشگران است‌.

وی با اشاره به وجود بیش از ۱۰۰ واحد خانه‌های اسکان موقت و خانه‌های مسافر در روستای علیصدر برای گردشگران و مسافران، خاطر نشان کرد: تمامی این واحدهای اسکان موقت و خانه‌های مسافر از اداره میراث فرهنگی ‌دارای مجوز فعالیت هستند.

شعبانی ادامه داد: درمانگاه روستای علیصدر همه روزه تا ساعت ۱۴ آماده ارائه خدمات بوده که با توجه به ایام عید نوروز این درمانگاه در ایام نوروز دارای فعالیت شبانه‌روزی خواهد بود و اکیپ پزشکی در این درمانگاه تا پایان نوروز فعالیت خواهند داشت.

وی یکی از سوغاتی‌های روستای علیصدر را نان روغنی محلی علیصدر برشمرد و گفت: هر ساله در ایام نوروز اهالی روستا نسبت به پخت نان روغنی محلی اقدام می‌کنند که این نان خوش عطر یکی از سوغاتی‌های مهم این روستا محسوب می‌شود.

غلامی یاد آور شد: دیزی و آبگوشت روستای علیصدر، آش محلی از جمله آش دوغ این روستا نیز معروف بوده که به مسافران گردشگران توصیه داریم حتما غذاهای محلی این روستا را تجربه کنند.

وی اضافه کرد: هفت‌سنگ، چلنگ آغاج و کمرزنی از جمله بازی‌های سنتی این روستا بوده که در زمان عید و مناسبت‌های مختلف برای گردشگران به ‌طور ویژه اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا، روستای علیصدر و جاذبه طبیعی و اعجاب آور غار علیصدر در ایام نوروز لحظات فوق‌العاده ناب برای هر گردشگر و مسافری رقم خواهد زد و تجربه یک حس فراموش‌نشدنی را در اختیارشان قرار خواهد داد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402122617903
  • خبرنگار : 50037