به گزارش ایسنا، در آغاز این ملاقات، دکتر خزعلی با اشاره به موضوع فقرزدایی که دستور کار نشست جاری است ابراز امیدواری کرد با گسترش مشارکت اقتصادی زنان شاهد کاهش سطح فقر زنان و خانواده باشیم.
وی یادآوری کرد: متاسفانه کمیسیون مقام زن در حالی در موضوع فقر زدایی به بحث نشسته است که مادران در غزه شاهد گرسنگی فرزندانشان هستند و بر اساس گزارشUNWOMEN امروز در غزه دسترسی به غذا به نصف وضعیت قبلی رسیده است.
دکتر خزعلی با اشاره به موضع حقوق بشردوستانه نروژ در حمایت از کودکان مظلوم غزه خواستار همکاری بیشتر برای برقراری آتشبس فوری در این کشور شد.
در ادامه دکتر خزعلی نگرانی خود را از جداسازی کودکان مهاجر از مادرانشان و نیز تبعیض و نفرتپراکنی گسترده علیه زنان مسلمان در کشور نروژ اعلام داشت.
همچنیت خانم جافری ضمن ابراز خرسندی از دیدار با دکتر خزعلی در پاسخ به موارد مطروحه معاون رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: ما یک برنامه عمل با همکاری نهادهای جامع مدنی بالاخص سازمانهای مردم نهاد مسلمان برای مبارزه با تبعیض علیه مسلمانان در وزارت فرهنگ و برابری تصویب نمودهایم و به طور جدی تلاش میکنیم تا مانع از بسط نفرت پراکنی در نروژ باشیم. امیدوارم در آینده نزدیک شاهد ایجاد جامعه عاری از تبعیض و مبتنی بر آزادی بیان و عقیده باشیم.
همچنین دکتر خزعلی حجاب را یک فرهنگ، هنجار و باور تمدنی در جمهوری اسلامی ایران نامید که عامل حفظ حریم و پیشگیری از وقوع جرم و خشونت علیه زنان، همچنین اصلیترین عامل حضور اجتماعی ایمن زنان پس از انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف اجتماعی بوده است.
وی با اشاره به احترام به تنوع فرهنگی کشورها بیان داشت: هیچ کشوری حق ندارد با نگاه یک جانبه و بدون توجه به تفاوتهای فرهنگی دیگران را قضاوت کند. در نظام جمهوری اسلامی ایران، با انتخاب مردم، مجلس شورای اسلامی تشکیل میشود و قوانین بر اساس اقتضائات و به فراخور درخواست ملت تصویب گردیده و همه باید به قانون احترام بگذاریم.
دستور کار کمیسیون مقام زن، مقوله فقر زدایی از زنان است
در ادامه برنامه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل متحد، دکتر خزعلی با وزیر زنان و رئیس شورای ملی زنان کشور مصر دیدار کرد.
خزعلی در آغاز نشست به عمق روابط فرهنگی دو جانبه و تمدن تاریخی دو کشور اشاره کرد و گفت: همچنان که میدانیم دستور کار حاضر کمیسیون مقام زن، مقوله فقرزدایی از زنان است لذا مایلم نظر شما در موضوع نحوه امدادرسانی به زنان غزه را جویا شوم.
خانم مایا مورسی ضمن ابراز قدردانی از تخصیص وقت ملاقات در حاشیه نشست، گفت: همه کشورهای مسلمان از وضعیت رخ داده در مورد زنان و کودکان مسلمان در غزه متاثر هستند. در این نشست به طور مداوم شاهد طرح موضوع توانمندسازی زنان هستیم اما در حالی که زنان در غزه هر روز کشته میشوند عزمی برای ایجاد آتشبس بهچشم نمیخورد. شرایط در غزه فراتر از مقوله فقر است، آنچه امروز در غزه شاهد هستیم وقوع گرسنگی و نسل کشی است.
وی افزود: ما نیز در کنار شما و سازمان همکاری اسلامی ایستادهایم تا برقراری آتش بس فوری و ارسال کمکهای بشردوستانه انباشته شده پشت مرزهای کشورم حاصل گردد.
وی ادامه داد: مرزهای رفح از سمت مصر به طور ۲۴ ساعته باز است، اما متاسفانه اسرائیل مرزها را محدود کرده است و به بهانه بازرسی، ارسال کمکهای بشردوستانه را به تاخیر میاندازد. طرف مصری با اشاره به ارسال بستههای ویژه زنان توسط مصر به غزه اذعان داشت: جریان ورود زخمیها و بیماران در مصر به سرعت روزمره در حال افزایش است. در ادامه، طرفین خواهان بازبینی سازکار ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شده و کشتار کارمندان سازمان ملل متحد توسط اسرائیل را محکوم کردند.
در پایان خزعلی به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران برای بانوان اشاره کرد و طرفین نسبت به توسعه تعاملات در موضوع زنان و خانواده ابراز تمایل کردند.
انتهای پیام