به گزارش ایسنا، ایران با جمعیتی بیش از ۸۰ میلیون نفر هجدهمین کشور پرجمعیت جهان و دومین کشور پرجمعیت منطقه خاورمیانه است. اکثر جمعیت ایران را قشر متوسط با هزینههای خالص خانوار سالانه روبه افزایش تشکیل می دهد.
مطابق گفته علی فکری - رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی کشور - ایران در سال ۱۴۰۱ به صورت قطعی، نزدیک به ۴.۲ میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشته است. همچنین از زمان شروع به کار دولت سیزدهم تا ابتدای اسفند ماه سال جاری، بیش از ۱۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب که منجر به شروع فرآیند سرمایه گذاری شده در کشور صورت گرفته است.
بر اساس گزارش وی، آمار سالانه جلب سرمایه معتبر کشور در هر سال از دولت سیزدهم به بیش از چهار میلیارد دلار در سال رسیده است که این رقم بیش از دو برابر جلب سرمایهگذاری خارجی سالانه در دولتهای یازدهم و دوازدهم است.
اخیرا نیز وازرت اقتصاد از تصویب ۴۵۰ میلیون دلار طرح سرمایهگذاری خارجی در آخرین جلسه هیات سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۲، در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله، حوزه صنعت، دارو، مواد غذایی، ساختمان، گردشگری، تجهیزات راهسازی، مدیریت شهری، خدمات و کشاورزی، خبر داد.
ایران مقصد کدام سرمایه گذاران خارجی است؟
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی و اقتصادی با اشاره به حجم سرمایه گذاریهای خارجی در دو سال اخیر اظهار کرد: طی حدود دو سال دولت سیزدهم ۱۰ میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار سرمایهگذاری از خارج ایران در کشور انجام شده است که به ترتیب روسیه، چین، امارات متحده عربی، ایرانیان مقیم خارج، ترکیه، عراق، هندوستان و عمان بیشترین سرمایهگذاری را طی این مدت در ایران انجام دادهاند و روسیه با ۲.۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری در دولت سیزدهم رتبه اول سرمایهگذاری خارجی را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آخرین آمار سازمان سرمایه گذاری، ۳۱ درصد از حجم سرمایه گذاری خارجی در سه ماهه اخیر توسط روسیه انجام شده است.
مهمترین بخشهای سرمایهگذاری
لازم به ذکر است، در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۲ بیش از ۵۵ میلیارد دلار تجارت غیرنفتی با ۱۵ کشور همسایه صورت گرفته که ۲.۵ درصد بیش از ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ است و نشان از رشد میزان سرمایه گذاریهای خارجی در کشور دارد.
با توجه به آمارهای ارائهشده از سوی سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، بیشترین تعداد سرمایهگذاری خارجی در حوزه صنعت با ۳۹۹ طرح سرمایه گذاری و ارزش حدود ۳.۸ میلیارد دلار است، بخش کشاورزی نیز با ۶۲ طرح به ارزش ۵۸۰ میلیون دلار، بخش خدمات با ۴۸ طرح به ارزش ۶۱۷ میلیون دلار و بخش نفت با پنج طرح کلان به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار است.
انتهای پیام