اسماعیل مختارپور امروز در همایش مرتعداران سوادکوه با اشاره به همکاری مناسب و فعال مرتعداران سوادکوه در حوزه بهره برداری و حفظ مراتع، گفت: شدت تغییرات اقلیم در یک دهه اخیر آنقدر زیاد بود که احتمال وقوع اتفاقات ناگوار طبیعی وجود دارد. افزایش دمای کره زمین و خطرات ناشی از آن، یک نمونه از این تغییرات سریع است.
مختارپور افزود: تکیه بر تفکرات بومی و دانش منطقهای از مهمترین راهکارهای جلوگیری از تخریب سرزمین و منابع طبیعی است همان گونه که پدران ما در گذشته در موارد مختلف مانند حفظ و نگهداری آب را اجرا و بحران کمبود آب را رفع میکردند.
معاون فنی و آبخیزداری حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اظهار کرد: به دلیل نیمه خشک بودن کشورمان، اجداد ما بسیار متفکرانه عمل کردند و امروز که به آن دستاوردها نگاه میکنیم، اثرات مثبت آن را در همه زمینهها میبینیم، که شامل محاسبه گردش زمین، ساخت قناتها و بهره برداری از معادن است.
معاون فنی و آبخیزداری حوزه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران اظهار کرد: زمان ورود، تعداد دام و زمان خروج دام در مراتع، نقش مهمی در حفظ و نگهداری آنها دارد، اگر مراتع استان، شرایط طرحهای تلفیقی را دارد، اولویت این طرحها را به دامدارانی میدهیم که تعداد دام کمتری دارند. مانند کشت گیاهان دارویی، استفاده گردشگری و غیره است.
وی افزود: استفاده از مراتع بستگی به شرایط جوی و بارندگی دارد. ممکن است بخاطر خشکسالی، امکان بهره برداری سه ماهه از مراتع نباشد. از مرتعداران انتظار دارم با توجه به شرایط مراتع، زمان استفاده از آن را مدیریت کنند.
لازم بذکر است شهرستان سوادکوه دارای ۴۴ هزار هکتار عرصه مرتعی، ۱۰ هزار هکتار مرتع مشجر و دو هزار بهره بردار از این مراتع است.
انتهای پیام