به گزارش ایسنا، سردار زهرایی در نشست خبری با نمایندگان رسانهها با بیان اینکه برخی گروهها و نحلههای فکری به دنبال مصادره گروههای جهادی برای تشکل سیاسی خود هستند، تصریح کرد: اما ما برای ولایت هستیم و با ولایت میمانیم. به گروههای جهادی تاکید میکنم اگر مورد طمع سیاسیون واقع شدید باید بعدا برای یک کاندیدا علم سر دست بگیرید؛ حرکت گروههای جهادی نباید به سمتی برود که تاریخ انقضا پیدا کنند و اینگونه باشد که با فردی بیایند و بروند. فعالیت اقتصادی بد نیست، اما اگر کنترل نشود بعدا میتواند محلی برای پولشویی هم بشود.
وی افزود: بچههای جهادی نباید به افراد سیاسی وصل شوند. این موضوع نیروهای جهادی را خراب میکند. گروههای جهادی باید با مردم حل مسئله کنند و نباید به مراکز سیاسی و اقتصادی وصل شوند چون این امر، بر گروههای جهادی تاثیر منفی دارد.
رییس بسیج سازندگی کشور گفت: تا زمانی که من در این کسوت هستم اجازه چنین کاری نمیدهم نیروهای جهادی باید در مسیر رشد، سیر طبیعی را طی کنند و از طریق خود مردم برای حل مسائل اقدام کنند نه از طریق اتصال به افراد و مراکز سیاسی و اقتصادی.
زهرایی درباره نحوه کمک مردم به گروههای جهادی، اظهار کرد: سامانه اطلس جهادی طی چند ماه آینده ارتقا پیدا میکند و با اتصال اقشار تخصصی و مجامع جهادی با این سامانه میتوان به یک برآورد کامل از نیازهای جهادی کشور رسید. مردم میتوانند با مراجعه به پایگاهها و نواحی مقاومت نسبت به ثبتنام و کمک به گروههای جهادی اقدام کنند. سازماندهی گروههای جهادی با سازمان بسیج و پشتیبانی به عهده دولت است اما برخی دولتها سعی میکردند این معادله را بالعکس کنند و به لحاظ سازماندهی و سیاسیکاری میخواستند از گروههای جهادی استفاده کنند.
رئیس بسیج سازندگی در پاسخ به پرسشی درباره میزان اشتغال ایجادشده گفت: ما این ادعا را نداریم که ۱۲۳ هزار شغل ایجاد کردیم؛ از این تعداد ۷۰ هزار شغل پایدار ایجاد شده و بقیه آن نیز فرصت شغلی است که نیازمند زمان است تا به پایداری برسد.
وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۲ از طرح ایجاد ۱۲۳ هزار فرصت شغلی رونمایی شد و ۶.۴ همت تسهیلات ارزان قیمت ارائه کردیم. ۱۲ طرح اشتغال زایی اقشار تخصصی بسیج هم جاری و ساری شده است. امروز نهضت کمکهای مومنانه در ۱۵ عرصه و ۹ مقطع در سال اجرا میشود که در سال ۱۴۰۲ ۳ میلیون بسته معیشتی توزیع و ۳۰ هزار جهیزیه اهدا شده است. در سال ۱۴۰۲ تعداد گروههای جهادی به ۵۱ هزار گروه افزایش پیدا کرده است.
زهرایی ادامه داد: دو سال است که اساسنامه گروههای جهادی در هیئت رئیسه مجلس مانده است و به دلایلی که عقل بنده به آن قد نمیدهد! هنوز تکلیف این قانون روشن نشده است. امیدواریم با تصویب این اساسنامه تکلیف شهدای جهادی و درمان نیروهای جهادی یکبار برای همیشه مشخص شود. همچنین امسال برای اولینبار قرارگاه اربعین جهادی آغاز بهکار کرد.
رئیس بسیج سازندگی با اشاره به اقدامات جهادگران برای سال نو، گفت: برای عید نوروز ۵۲ قرارگاه جهادی در کشور فعال میشوند. ۱۱ هزار گروه جهادی برای حضور در مناطق محروم اعلام آمادگی کردهاند. بیش از ۲۵ هزار خدمت را هم برای ارائه پیشبینی کردهاند.
وی با اشاره به امدادرسانی سیلزدگان سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: قرارگاه جهادی در سیستان و بلوچستان مستقر شده است. این استان اکنون نیازمند نیروی انسانی نیست و تعداد گروههای جهادی این استان کفایت میکند. بنابراین گروههای جهادی با امکانات و تخصص لازم و تامین مالی توسط خیران به این استان اعزام شوند.
رئیس بسیج سازندگی، گفت: امسال با اجرای طرح «خانه دوست کجاست» قرار است به برنامه گروههای جهادی در ماه مبارک رمضان انسجام و یکپارچگی داده شود. سالهای قبل اقدامات خوبی در ایام ماه رمضان و در فاصله افطار تا سحر از سوی گروههای جهادی انجام شده بود و بنا شد امسال این اقدامات با انسجام بیشتر دنبال شود.
زهرایی افزود: در حوزه اشتغال زایی برای سال ۱۴۰۳ وامهای خویشفرما تا سقف ۱۵۰ میلیون و وامهای کارفرما تا سقف ۴ میلیارد تومان با بهره ۴ درصد اعطا میشود. علاوه بر این طرح توانمندسازی افراد و همچنین توسعه نیروگاههای خورشیدی در دستور کار است. مجلس تا کنون ۳.۲ همت برای سال آینده اعتبار به ما داده که قطعا کافی نیست.
انتهای پیام