مهم‌ترین برنامه وزارت ارتباطات برای پوشش نسل پنجم اینترنت

پس از آنکه تعرفه اینترنت با رعایت ضوابطی و بعد از گذشت سال‌ها افزایش یافت؛ مقرر شد اپراتورهای ارتباطی تا پایان سال ۱۴۰۳ تعداد سایت‌های نسل پنجم را به ۱۰ درصد افزایش دهند.

به گزارش ایسنا، چند سالی است که پس از ورود نسل سوم و چهارم در دنیا از نسل پنجم اینترنت یا ۵G صحبت می‌شود که مهم‌ترین ویژگی آن کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقاء ارتباطات موبایل پهن باند و سایر موارد است و این نسل از اینترنت به عنوان یک فناوری تحول ساز که سایر جنبه‌های فناوری را متحول می‌کند شناخته می‌شود.

در واقع برای کاربران ایرانی که در زمینه دانلود و سرعت با محدودیت وجود دارد، می‌توان ۵G را اینگونه تعریف کرد که می‌توان یک فیلم سینمایی را در کمتر از چند ثانیه با ۵G دانلود کرد.

 برخی از کمپانی‌ها معتقدند ظرفیت نسل آینه (۵G) چیزی بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر ظرفیت کنونی بوده و اشیاء متصل به اینترنت بیشترین استفاده را از این ظرفیت خواهند برد. شاید ملموس‌ترین مثالی که می‌توان برای چگونگی تغییر زندگی در آینده با حضور ۵G  گفت، بخش حمل و نقل باشد؛ جایی که دیگر حتی لازم نیست اتومبیل خود را برانیم. تشخیص برخورد، مسیریابی لحظه‌ای، مدیریت ترافیک از راه دور و سیستم‌های ترمز خودکار تنها بخشی از قابلیت‌هایی هستند که می‌توان با حضور فناوری ۵G متصور شد.

همچنین یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌هایی که برای فناوری ۵G پیش‌بینی می‌شود، پایداری و ثبات آن است. دقت و سرعتی که حتی می‌توان از آن در عمل‌های جراحی حساس استفاده کرد.

جراحی از راه دور به دلیل حساسیت آن نیاز به یک شبکه مطمئن و پایدار دارد که نسل پنجم تلفن همراه این امکان را در اختیار پزشکان قرار می‌دهد که از راه دور و در شرایط بحرانی بتوانند به بیماران کمک کنند و تحول مهمی را در حوزه درمان ایجاد کند.

با توسعه این نسل از اینترنت در سایر کشورها در ایران هم طی سالها اقداماتی برای توسعه و پیشرفت ۵G انجام شده است و طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات از ابتدای آغاز به کار این وزارتخانه در دولت سیزدهم ۸۴۰ سایت نسل پنجم تلفن همراه با هدف افزایش کیفیت و سرعت اینترنت راه اندازی شده است. البته اپراتور اول در مجمع عمومی فوق العاده خود که چندی پیش برگزار شد، اعلام کرد تا کنون بیش از ۹۰۰ سایت نسل پنجم در کشور نصب کرده است.  

به گفته مسئولان اگر فناوری نسل پنجم در کشور توسعه یابد، تأخیر در شبکه در نسل پنجم به ۱۲ الی ۱۳ میلی ثانیه کاهش پیدا می‌کند که در واقع نرخ تأخیر نصف خواهد شد. همزمان با افزایش تعداد سایت‌های ۵G در کشور اواخر دی ماه سال جاری تعرفه اینترنت پس از سال‌ها با رعایت شرایطی از سوی اپراتورها افزایش پیدا کرد، به طور مثال جلسات متعددی در این زمینه برگزار و درنهایت مقرر شد که افزایش تعرفه ارتباطی منوط به افزایش کیفیت شود و اپراتورها در این زمینه الحاقیه‌ای را امضا کردند و قرار شد تا پایان سال ۱۴۰۳، تعداد سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد افزایش یابد.

بنابراین به صورت عملیاتی حداکثر سرعتی که در این نسل اجرا می‌شود یک تا سه گیگاهرتز است. در حوزه تعداد کاربران فعال هم در محدوده جغرافیایی هم به این صورت است که اگر در نسل چهارم در هر کیلومتر مربع ۴۰۰۰ گوشی هوشمند را پوشش دهد، در نسل پنجم در هر کیلومتر مربع حدود یک میلیون گوشی هوشمند پشتیبانی می‌شود و به همین دلیل هم در حوزه ارتباطاتی مورد استقبال قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1402122215554
  • خبرنگار : 71667