حفاظت از طبیعت با همکاری بیش از ۲۱ هزار همیار طبیعت در ایام نوروز

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در سطح خراسان رضوی ۲۱ هزار و ۸۶۳ همیار طبیعت داریم که آماده هستند در ایام نوروز با ما همراهی کنند.

اعظم ملایی، در گفت و گو با ایسنا در سفر به جنوب خراسان رضوی با بیان اینکه وقتی مردم پای‌کار باشند منابع طبیعی به نحو بسیار بهتری حفاظت خواهد شد، وسعت منابع طبیعی کشور و به تبع خراسان رضوی را بسیار زیاد دانست و افزود: از ۱۱.۶ میلیون هکتار وسعت کل خراسان رضوی ۸ میلیون هکتار معادل ۷۰ درصد سطح خراسان رضوی را اراضی ملی پوشش داده است.

وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی با نیروهای اندکی که دارد نمی‌تواند به خوبی تمامی این عرصه‌ها را پوشش دهد، اظهار کرد: تنها راهی که برای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی داریم مشارکت مردم است.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اعلام اینکه برای حفاظت از عرصه‌ها نیازمند همکاری تمامی اقشار مختلف هستیم، خاطرنشان کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این خصوص طرحی را تعریف کرده که بر اساس آن مردم به کمک ما بیایند و منابع طبیعی شهر و روستای خود را حفظ کنند.

وی عنوان کرد: در این طرح که همیار طبیعت نام‌گذاری شده است کسانی که علاقه‌مند به طبیعت هستند می‌توانند به صورت گروهی و یا انفرادی در سامانه همیار طبیعت ثبت‌نام کنند.

ملایی گفت: وقتی این افراد توسط منابع طبیعی آن شهرستان مورد تائید قرار بگیرند کارتی برای این افراد صادر و پس از فراگیری آموزش‌های لازم و تعریف وظایف‌شان با ما در حفاظت منابع طبیعی مشارکت می‌کنند.

وی با اعلام اینکه مردم باید به این احساس برسند که منابع طبیعی از خودشان و فرزندانشان است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود، گفت: متأسفانه این ذهنیت در ذهن مردم به وجود آمده است که نیروهای منابع طبیعی از زمین‌های دولت محافظت می‌کنند بلکه از زمین‌های خود مردم مراقبت می‌کنند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: اگر مردم منابع طبیعی را حفظ کنند در واقع سلامت خود، جامعه و فرزندانشان را تضمین کرده‌اند، باید این احساس مسئولیت به هر نحو ممکن در جامعه تقویت شود.

وی اظهار کرد: اکنون در خراسان رضوی ۲۱ هزار و ۸۶۳ همیار طبیعت داریم که ۱۰ هزار ۴۴۰ نفرشان دانش‌آموز، ۶۵۴۰ نفر مروج و ۴۸۸۰ محافظ هستند.

ملایی با بیان اینکه تمامی مردم ایران باید همیار طبیعت باشند، گفت: دانش آموزان باید همیار طبیعت، معلمان، اساتید و طلاب همیار طبیعت مروج و دامداران، مرتع‌داران، روستائیان و کوهنوردان نیز همیار طبیعت محافظ باشند.

وی با اشاره به اینکه با همیاری و همکاری می‌توانیم خسارت به عرصه‌های طبیعی را به حداقل برسانیم، اظهار کرد: این افراد در کنار نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری هر شهرستان، در راستای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی فعال خواهند بود.

ملایی با تأکید بر اینکه منابع طبیعی متعلق به مردم است و تنها راه برای حفاظت از منابع طبیعی جلب مشارکت مردم است، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم کاری کنیم که اگر سازمان منابع طبیعی نبود، مردم، خودشان از منابع طبیعی کشور حفاظت کنند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اذعان کرد: ما ۸ میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی و حدود ۱۰۰ نفر قرقبان در خراسان رضوی داریم و این در برابر استانداردهای جهانی بسیار کمتر است.

ملایی تأکید کرد: معلمان باید برای دانش آموزان از فواید درخت مثال‌های عینی و قابل فهم بزنند تا دانش آموزان را به سمت درختکاری جذب کنند، ما هم باید همچون ائمه اطهار، دوستدار طبیعت باشیم و از آنان بیاموزیم.

وی در پایان گفت: سامانه ۱۵۰۴ به‌صورت شبانه‌روزی فعال است تا مدیران مربوطه از این طریق به تخلفات حوزه منابع طبیعی که مردم گزارش می‌کنند در حداقل زمان ممکن رسیدگی شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122115306
  • خبرنگار : 30147