دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:

سالانه ۵۱ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود

دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه گفت: سالانه ۵۱ میلیون مترمکعب آب از طریق سد سیلوه از طریق کانال ۲۲.۵ کیلومتری جلدیان به سد چپرآباد منتقل و سپس از طریق رودخانه کانی رش و گدار به دریاچه ارومیه منتقل می‌شود.

محمدصادق معتمدیان ۲۱ اسفندماه در آیین بهره‌برداری از سد چپرآباد و رهاسازی آب به دریاچه ارومیه گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های مهم زیست محیطی و اثر بخش احیای دریاچه ارومیه است که امروز به اتمام و بهره برداری رسید. 

وی اظهار کرد: عملیات اجرایی سد چپرآباد اشنویه سال ۱۳۸۳ اغاز شده بود و تا سال ۱۳۹۸ ادامه داشت که بدلیل افتتاح زودهنگام، امکان آبگیری از این سد و بهره برداری وجود نداشت که با سفر ایت الله رییسی به استان، اعتبار خوبی به این پروژه اختصاص یافت که بدنبال این اعتبار، این پروژه به اتمام رسید. 

معتمدیان گفت: حجم مخزن سد چپرآباد ۳۸ میلیون مترمکعب است که در روند احیای دریاچه ارومیه مثمرثمر خواهد بود، همچنین آب شرب شهرستانهای نقده،محمدیار، نالوس و اشنویه و روستاهای همجوار را تامین خواهد کرد. 

استاندار با اشاره به اهتمام ویژه دولت سیزدهم برای اتمام پروژه های سخت افزاری دریاچه ارومیه اظهار کرد: تاکنون بیش از ۵ هزار میلیارد تومان برای سد چپرآباد هزینه شده است. 

معتمدیان با اشاره به فاز دوم انتقال آب به دریاچه ارومیه افزود: فاز دوم انتقال آب از کانی سیب از طریق بادین آباد در حال اجرا است و با توجه به اعتبارات خوبی که تخصیص یافته از پیشرفت خوبی برخوردار است امید است بزودی با اتمام فاز دوم این طرح، شاهد انتقال بین حوزه ای آب از بادین آباد به کانی سیب و در نهایت به دریاچه ارومیه باشیم. 

وی با اشاره به ادامه رهاسازی آب از سد چپرآباد به دریاچه نیز ادامه داد: باید نظارت شود با توجه به حجم آب موجود در سد چپرآباد، رهاسازی به دریاچه ارومیه ادامه یابد. 

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۷:۵۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1402122115259
  • خبرنگار : 50136