«بهروز مینایی» در نشست با رییس دانشگاه یزد و چند تن از مسئولان دانشگاههای استان و اعضای هیات علمی رشتههای مهندسی کامپیوتر و مکانیک، ضمن بیان این مطلب، به اقدامات انجام شده در راستای هوش مصنوعی در کشور اشاره کرد و افزود: ما برای تعامل با جهان و رسیدن به جایگاه مطلوب نیاز داریم که اصلاحاتی را در حوزههای مختلف انجام دهیم. ضروری است تغییراتی در سرفصلهای دروس ایجاد و رشتههای جدیدی در این راستا راهاندازی کنیم و این تغییرات در برخی دانشگاهها آغاز شده و به زودی به دانشگاههای دیگر ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: نقشه راه وزارت علوم در حوزه هوش مصنوعی نیز در حال تدوین است و اهداف و راهبردهای آن تنظیم شده و به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
مینایی اظهار کرد: ما باید یک هوش مصنوعی عمومی در سطح دانشگاهها برای آشنایی با قابلیتهای آن داشته باشیم و لازم به ذکر است که تدوین سرفصلهای دروس آن انجام شده و رشتههای مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی میتوانند اخذ کنند.
این مسئول در خصوص فعالیتهای ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک کشور گفت: فعالیتهای انجام شده در این ستاد در دو حوزه ترویجی و حوزه دانشی و توسعه فناوری است. در حوزه ترویجی آشنایی دانشآموزان و عموم مردم با هوش مصنوعی مطرح است.
مینایی یادآور شد: از طرحهای اصلی ستاد، تهیه دستیارهای هوش مصنوعی در حوزه علوم انسانی، پژوهش و آموزش، تهیه هوش مصنوعی مولد و هوش مصنوعی توضیحپذیر و ارتباط هوش مصنوعی با اخلاق است که در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه یزد یکی از دانشگاههای ممتاز کشور به ویژه در زمینه بحث رباتیک است تصریح کرد: با توجه به قابلیتهای استان یزد در زمینه هوش مصنوعی ما امید داریم تا از توانمندی این استان به ویژه دانشگاه یزد در تمام رشتهها بخصوص رشته کامپیوتر و حوزه رباتیک بهرهمند شویم.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، «عباس کلانتری» رییس دانشگاه یزد نیز در این نشست با ارائه گزارشی از آمار دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه یزد گفت: رشته مهندسی کامپیوتر این دانشگاه، یکی از رشتههای پرطرفدار و دارای استادان باسابقه است.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص استان یزد در حوزه فناوری اطلاعات، فارغالتحصیلان این رشته از لحاظ اشتغال مشکلی ندارند و با توجه به تقاضای بالایی که وجود دارد، در برنامه ستاد آمایش استان تصمیم بر تقویت این رشته داریم.
وی تصریح کرد: در طرح بورسیه شغلی که سال گذشته برای اولین بار توسط دانشگاه یزد اجرا شد بیشترین متقاضیان مربوط به رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات بودند.
کلانتری تاکید کرد: با توجه به اهمیت بحث هوش مصنوعی و اینکه دانشگاه یزد همواره در بحثهای علمی پیشرو بوده است تقاضای همکاری با ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک را داریم.
وی افزود: استان یزد دارای مزیتهایی در حوزه معدن، فولاد، نساجی، گردشگری، فناوری اطلاعات و پزشکی است. در این حوزهها در استان دادههای خوبی داریم و دانشگاه یزد در این حوزهها آماده همکاری با ستاد است.
کلانتری با اشاره به بحث امضای تفاهمنامه دانشگاه علوم پزشکی و ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک که در دستور کار ستاد قرار دارد گفت: با توجه به قابلیتهایی که در دانشگاه یزد و دانشگاه علوم پزشکی یزد در زمینههای مختلف حوزه هوش مصنوعی وجود دارد خواستار امضای تفاهمنامه سهجانبه بین سه مجموعه هستیم.
انتهای پیام