شرکت فولاد آلیاژی ایران(یزد) از پیشرفتهترین و بزرگترین تولیدکنندگان انواع فولاد آلیاژی و مخصوص در ایران و خاورمیانه و یکی از مدرنترین کارخانجات فولاد آلیاژی دنیا با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن انواع فولادهای آلیاژی مشتمل بر ۴۴۰ گرید فولادی است.
این واحد با اشتغالزایی ۱۶۵۰ نفر به طور مستقیم و ۲۹ هزار نفر به صورت غیرمستقیم دارای واحدهای نورد سبک و سنگین به ترتیب با ظرفیت ۲۳۰ و ۲۲۰ هزار تن است و تولیدات آن در صنایع نفت و پتروشیمی، ابزارسازی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی و صنایع خودروسازی، ماشین سازی و سایر صنایع، کاربرد وسیعی دارد.
طرح «یزد یک» با ظرفیت تولید سالیانه ۷۰۰ هزار تن انواع بیلتهای آلیاژی و مهندسی، مهمترین طرح توسعهای شرکت فولاد آلیاژی ایران است که در نظر است در سفر آتی ریاست جمهوری به استان یزد مورد بهره برداری قرار گیرد.
با بهره برداری از این واحد که ۵۰۰ فرصت شغلی جدید در این واحد ایجاد کرده است، ظرفیت کلی فولادسازی شرکت فولاد آلیاژی ایران را به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
این بخش دارای کوره ۱۰۰ تنی قوس الکتریکی با سه الکترود ۶۰۰ میلیمتر از جنس کربن جهت تامین دمای ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد است. این کوره با آهن اسفنجی و آهن قراضه به عنوان مواد اولیه تامین میشود و در ادامه با ترکیب مواد فراآلیاژی و قعالیتهای ریختهگری، انواع فولادهای آلیاژی با گریدهای مختلف که بعضاً برای اولین بار در حال تولید است و کشور را از واردات آنها بی نیاز میکند، ارائه میدهد. البته بخشی از از این گریدهای آلیاژی به جهت بخش نورد و وایر مصرف و بخشی نیز به خارج از کشور صادر میشود.
یکی دیگر از طرحهای توسعهای این مجتمع نیز واحد نورد وایر با ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن در سال است که پیشبینی میشود تا پایان سال آینده مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
در جریان این بازدید، «حسین یارحسینی» رییس واحد محیط زیست این شرکت به اهتمام این واحد به مباحث زیست محیطی اشاره و عنوان کرد: حدود ۸ درصد سرمایه گذاری اولیه این شرکت مرتبط با حوزه کنترل آلایندهها بوده و سالانه ۸۰ میلیارد تومان هزینه راهبردی تجهیزات زیست محیطی این واحد فولادی است.
یارحسینی با اشاره به شش مرتبه کسب رتبه صنعت سبز، خاطرنشان کرد: تقریبا از ابتدای سال ۱۳۹۴ موظف به نصب سنسورهای آنلاین در دهانه دودکش های واحد هستیم به طوری که اطلاعات به صورت شبانه روزی از سوی محیط زیست پایش و رصد می شود.
وی با بیان که ۱۰ درصد از وسعت واحدها باید به فضای سبز اختصاص یابد، گفت: علاوه بر محدوده بیرونی واحد، حدود ۶۰ درصد وسعت این مجموعه به فضای سبز اختصاص دارد.
یارحسینی عنوان کرد: سیستم ابی این واحد بسته است و از پساب بهداشتی جهت ابیاری فضای سبز براساس اعلام سنسورهای نصب شده در خاک گیاهان استفاده میشود.
انتهای پیام