رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خلیل‌آباد خبر داد

ایجاد جنگل‌های دست کاشت برای حفاظت از آبادی‌ها در برابر گرد و غبار

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد از ایجاد جنگل‌های دست کاشت تاغ به مساحت حدود ۲۰ هزار هکتار برای حفاظت از ۱۵ پارچه آبادی جنوب شهرستان خلیل‌آباد در برابر گردوغبار خبر داد.

حمید ترابی در گفت و گو با ایسنا گفت: حفاظت و مراقبت از منابع طبیعی، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی وظیفه‌ای همگانی است و همه باید نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کنند.

وی با گرامیداشت هفته منابع طبیعی خاطرنشان کرد: طبق اصل ۴۵ قانون اساسی و قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع مصوب سال ۱۳۴۱ وظیفه حفظ، احیا، اصلاح و بهره‌برداری اصولی از منابع طبیعی بر عهده سازمان منابع‌ طبیعی است.

ترابی با بیان اینکه یگان حفاظت منابع طبیعی این اداره وظیفه گشت و مراقبت از عرصه‌های ملی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی را بر عهده دارد، اظهار کرد: بازدید از اراضی ملی، مراتع، معادن، تاغ‌زارها و پیشگیری از تخریب و برآورد خسارت و تهیه صورت‌ مجلس تخریب از وظایف یگان حفاظت است.

وی وظیفه همکاران خود در بخش ممیزی را تثبیت مالکیت دولت و سنددار کردن اراضی ملی دانست و افزود: کاداستر یا اخذ سند تک‌برگی برای اراضی ملی در سطح ۹۸ هزار هکتار انجام شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد در ادامه با بیان این‌که واگذاری اراضی ملی در غالب طرح‌هایی است که توسط جهاد کشاورزی به ما معرفی می‌شوند، افزود: در راستای اجرای عملیات آبخیزداری و کنترل سیل و رسوب در حوزه‌های آبخیز شهرستان، تاکنون تعداد ۲۳ بند خاکی، ۵ بند سنگی ملاتی، ۱۵ بند گابیونی یا توره سنگی اجرا شده است که این سازه‌ها سالانه حدود یک‌میلیون مترمکعب از سیلاب را کنترل و به سفره‌های آب زیرزمینی تزریق می‌کند.

وی همچنین گفت: برای مقابله با بیابان‌زایی و کنترل کانون‌های گردوغبار، تاکنون کاشت و ایجاد جنگل‌های دست کاشت تاغ به مساحت حدود ۲۰ هزار هکتار برای حفاظت از ۱۵ پارچه آبادی جنوب شهرستان خلیل‌آباد در برابر گردوغبار انجام شده است.

ترابی افزود: یکی از وظایف ما در بخش مرتع، شناسایی مرتع‌داران ذیحق و سامانه چرای دام و صدور مجوز پروانه چرای هر روستا برای این عزیزان است که اتمام ممیزی مراتع ۲۲ سامانه مرتعی در سطح شهرستان انجام و در سامانه چرای دام مرتع‌داران و صدور پروانه چرای دام برای مرتع‌داران شهرستان مشخص شده است.

وی سطح مراتع شهرستان را ۱۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: برای رفع تداخل بین اراضی کشاورزی و ملی در سطح ۳۵ پلاک ملی مساحت ۱۱۰۰ هکتار رفع تداخل شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد عنوان کرد: اراضی ملی در سطح روستاهای بخش مرکزی و ششطراز و هم‏چنین شهر کندر به بنیاد مسکن و اداره راه شهرسازی به‌ منظور ساخت مسکن واگذار شد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خلیل‌آباد در ادامه به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی ۴ سال اشاره کرد و گفت: انتظار داریم مردم شریف خلیل‌آباد، سمن‌ها و گروه‌های مردمی، شهرداری‌ها و تمامی دستگاه‌های اجرایی در این امر خطیر ما را یاری کرده و به توسعه فضای سبز کشورمان کمک نمایند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402122114827
  • خبرنگار : 30147