مدیرکل محیط زیست گیلان تاکید کرد:

از زایشگاه طبیعی ماهیان در برابر صید غیرمجاز حفاظت می کنیم

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با تاکید بر اینکه هرگونه صید غیرمجاز و برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌های گیلان بویژه سفیدرود در زمان تخم‌ریزی ماهیان غضروفی و استخوانی در استان ممنوع است، گفت: با تهدیدکنندگان آبزیان، قانونی برخورد می‌شود.

حمزه عشوری شامگاه۲۰ اسفندماه در بازدید از پارک ملی بوجاق کیاشهر و محدوده مصب رودخانه سفیدرود، اظهار کرد: در فصل تخم‌ریزی ماهیان با عوامل تهدید کننده آبزیان در رودخانه‌های استان به ویژه رودخانه سفیدرود برخورد قاطع می‌شود.

وی افزود: همه ساله از اواسط اسفند ماه مهاجرت ماهیان غضروفی و استخوانی بویژه ماهی سفید از آب‌های دریای خزر به سمت رودخانه‌ها برای تخم‌ریزی آغاز می‌شود و تا اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه ادامه دارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: صیادان غیرمجاز با سوءاستفاده از این موقعیت در حالی که ماهیان برای تخم‌ریزی در بستر امن و پرتغذیه رودخانه آرام می‌گیرند، تور صیادی خود را پهن و با صید ماهیان بارور، به این ذخیره مهم دریای خزر آسیب می‌رسانند.

عشوری با بیان اینکه گارد یگان حفاظت محیط زیست با حضور محیط‌بانان سراسر استان در این مدت بر رودخانه‌ها نظارت دارند و برخورد با سودجویان را شدت می‌بخشند، خاطرنشان کرد: گستردگی مناطق تحت حفاظت، کمبود نیرو و امکانات سبب می‌شود تا صید غیرمجاز بویژه شب هنگام ادامه یابد که این امر به این ذخیرگاه و زایشگاه دریای خزر آسیب جدی وارد می‌کند.

وی گفت:‌ در هماهنگی‌های به عمل آمده با مسئولان دستگاه‌های مرتبط، هرگونه صید غیرمجاز، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها در زمان تخم‌ریزی ماهیان غضروفی و استخوانی در گیلان ممنوع است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با اشاره به اهمیت نقش مردم در فرآیند اجرای طرح حمایت، حفاظت از مهاجرت و تکثیر طبیعی ماهیان در رودخانه‌ها، بویژه رودخانه سفیدرود، گفت: این طرح می‌تواند در حفظ ذخایر آبزیان در استان بسیار اثربخش باشد.

عشوری مشارکت همه جانبه مردم در صیانت از رودخانه‌ها را به عنوان سرمایه ملی با اهمیت دانست و تصریح کرد: مردم در این حوزه نقش میدانی دارند و در خط مقدم صیانت و حفاظت از محیط زیست هستند.

وی افزود: ‌نکته مهم‌تر این است که هر چقدر هم مسئولان دستگاه‌های ذیربط در صیانت از این سرمایه ملی بدرستی ماموریت خود را انجام دهند، بدون مشارکت و پشتوانه مردمی چنین حمایت‌هایی بی فایده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی و امور رسانه محیط زیست گیلان، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تاکید کرد: نکته اساسی و اصلی این است که صیانت از انفال عمومی مانند رودخانه‌ها، دریا و دیگر عرصه‌های ملی در این استان باید با فرهنگ‌سازی به یک باور عمومی تبدیل شود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402122114779
  • خبرنگار :