عباس عبادی ۲۰ اسفند در آیین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید دانشگاه علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: جایگاه نیشابور به عنوان یکی از افتخارات بزرگ ایران اسلامی است.
وی عنوان کرد: سابقه پر از حکمت و عقبه نیشابور و حدیث سلسله الذهب نشان میدهد که نیشابور به لحاظ علمی در تاریخ جایگاه والایی داشته است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: اگر رسالت دانشگاه را کارخانه آدم سازی که امام(ره) فرمودند بدانیم، انتظار میرود دانشگاههای نیشابور به سمت دانشگاههای نسل چهارم که دانشگاههایی حکمت آفرین و تمدن ساز هستند حرکت کنند.
وی از نیشابور به عنوان شهر عطار، خیام، شهر مسیح بلوچستان شهید شوشتری و دیگر شهدای گرانقدر نام برد و افزود: امیدوارم بتوانیم در کنار هم و در پنج عرصه ارتقای سلامت، پیشگیری، درمان به موقع و اثربخش در توانبخشی و مراقبت تسکینی به مردم عزیز خدمت کنیم.
عبادی خاطرنشان کرد: هرچند ظرفیت و پتانسیل نیشابور از شهرهای همتراز بیشتر است اما متأسفانه از این ظرفیت و پتانسیل به درستی استفاده نشده است.
وی در همین خصوص اذعان کرد: خوشبختانه تأسیس دانشگاه علوم پزشکی و ارتقای دانشکده به دانشگاه گام بلندی در راستای جبران عقب ماندگیها بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن تبریک به سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: خوشبختانه با رزومهی درخشانی که دکتر مجدی دارند، شاهد رشد و تعالی بیش از پیش دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خواهیم بود.
تکمیل بیمارستان سوم نیازمند ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار
فرماندار نیشابور نیز در این مراسم گفت: موفقیت جز با همدلی اساتید و اعضای هیئت علمی حاصل نخواهد شد و امیدواریم اعضای هیئت علمی همان طور که به رئیس پیشین دانشگاه کمک کردند همچنان همراه و یاریگر ریاست جدید نیز باشند تا نیشابور بزرگ به جایگاه علمی شایستهای برسد.
مهدی دونده با بیان اینکه از امروز چشم امید نیشابور بزرگ با جمعیت ۵۴۰ هزار نفر به همت و تلاش مقام عالی حوزه سلامت نیشابور است، ابزار امیدواری کرد: با استفاده از ظرفیت و توان جامعه نخبگان، نظام سلامت نیشابور در حوزههای عمرانی، پزشکی و منابع انسانی بیش از پیش ارتقاء یابد.
وی افزود: از تجارب و اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم در حوزه بهداشت درمان میتوان به حفظ سرمایههای انسانی و جان هموطنان در دوران بحرانی کرونا، افزوده شدن ۱۶ هزار تخت در مدت ۳۲ ماه به آمار تختهای بیمارستانی و افتتاح ۲ هزار و ۷۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی اشاره کرد.
دونده خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مراکز دور دست نیز خدمات بهداشت درمانی حداقلی ارائه میشود که این از خدمات و برکات انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه به برکت انقلاب اسلامی توزیع عادلانه خدمات در دستور کار قرار گرفت و امکانات علاوه بر مراکز شهرها و شهرستانها تا دورترین نقاط تأمین شد، اظهار کرد: طی این دو سال با پیگیریها و تلاشهای صورت گرفته ۳۰۰ دستگاه تجهیزات سنگین پزشکی و نیز تجهیزات پیشرفته تصویربرداری در بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور تأمین شد که این حاصل خدمات دولت سیزدهم به بحث بهداشت و درمان بوده است.
وی ادامه داد: همه دولتها تلاش داشتند بیمه همگانی رواج پیدا کند و امروز در بحث بیمه رایگان سلامت ۶ میلیون نفر، از زمان استقرار دولت سیزدهم تاکنون تحت پوشش این بیمه قرار گرفتهاند. همچنین افزایش رشتههای پزشکی از دیگر اقدامات دولت سیزدهم بود که نتایج بسیار مطلوبی حاصل شد و امیدواریم در نیشابور نیز بحث تنوع در رشتههای پزشکی در دستور کار قرار گیرد.
فرماندار نیشابور ضمن تأکید بر توجه ویژه و ایجاد تغییر و تحول در دو بیمارستان دولتی فعال نیشابور افزود: برای تأسیس بیمارستان سوم نیشابور با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد تاکنون ۲۱۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه برای افتتاح بیمارستان سوم نیشابور به ۱۷۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است، عنوان کرد: امیدواریم با تلاش و پیگیری مسئولان شهرستان فیروزه بیمارستان فیاض نیز در آیندهای نه چندان دور در مدار خدمترسانی قرار گیرد.
ملاک در دانشگاههای نسل چهارم ارتباط دقیق بین دانشگاه و جامعه است
مسئول نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این مراسم گفت: ملاک در دانشگاههای نسل چهارم ارتباط دقیق بین دانشگاه و جامعه است.
حجتالاسلام مهدی قربانی اظهار کرد: هدف از مراسم امروز، تکریم از زحمات شخصی است که قطار تعلیم و تربیت را روی ریل دانشگاه علوم پزشکی به حرکت در آورد و معارفه کسی که قبول زحمت کرده تا ادامه دهنده این راه باشد.
وی با اشاره به سیر تحول در دانشگاهها افزود: در دانشگاههای نسل اول هدف ارتقای علم و دانش جامعه بود، پس از نیل به دانشگاههای نسل دو که علاوه بر آموزش و ارتقای دانش چارهای جز رفتن به سوی علم نبود پژوهش افزوده شد و با نحوه به کارگیری این علم دانشگاههای نسل سوم ایجاد شد و در نسل چهارم به این حدیث معصومین که العلم سلطان است، رسیدیم.
نماینده دفتر رهبری در دانشگاه افزود: علم خود قدرت است و هرچه علم در جامعه بیشتر و پر فروغ تر باشد قدرت جامعه بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه برای رهایی جامعه از وابستگی استعمار در دانشگاههای نسل چهارم ارتباط دقیق بین دانشگاه و جامعه ملاک است، گفت: امروز در نسل چهارم دانشگاهها در همه جای جهان دنبال گرهگشایی از نیازهای جامعه هستند.
راهاندازی بیمارستان سوم مهمترین اولویت
سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه گفت: خدا را شاکرم که بعد از حدود ۲۳ سال مجدداً توفیق پیدا کردم در شهرستان نیشابور افتخار خدمت داشته باشم.
محمدرضا مجدی افزود: امیدوارم که این توفیق خدمت مجددی که در اینجا حاصل شده به کمک همه همکاران و با تعامل و همکاری همه مسئولین ذیربط در سطح شهرستانهای نیشابور، زبرخان، فیروزه و میان جلگه و با همکاری مسئولین شهرستانی، استانی و کشوری در وزارتخانه قدمهای مثبتی را برای توسعه و ارتقا وضعیت برداریم و هم در ارائه خدمات بهداشت درمان در سطح منطقه و هم از نظر علمی آموزشی و پژوهشی بتوانیم منشأ اثر باشیم.
وی گفت: هرچند در طول این سالها زحمات بسیاری کشیده شده اما هنوز به نقطهای که باید برسیم فاصله بسیاری داریم، خیلی کارها انجام شده ولی هنوز کارهای بسیاری نیز مانده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: دولت سیزدهم در عرصه سلامت خدمات خوبی در مهار کرونا انجام داد.
وی افزود: خدمت دیگری که در سطح کشور علی رغم شدت تحریمها با تأمین منابع از طرف وزارتخانه و با استفاده از وام بانک جهانی انجام شد، تهیه و تأمین تجهیزات و توزیع آنها در بین دانشگاهها بود که با تلاشهای صورت گرفته سهمیه خوبی برای نیشابور در نظر گرفته شده است.
مجدی اظهار کرد: تاکنون تجهیزاتی از قبیل ام آر آی، سیتی اسکن و... به شهرستان آمده است، البته امیدواریم در مراحل بعدی همچنان وزارتخانه چنین برنامههایی داشته باشد تا بتوانیم کمبودهای شهر و منطقه را جبران کنیم.
وی بیان کرد: برنامه خوب دیگری که در حال اجراست، برنامه سلامت خانواده و برنامه جوانی جمعیت است که امیدواریم بتوانیم قدمهای مثبتی در این مسیر برداریم.
مجدی با اشاره به اینکه یکی از اولویتها تکمیل و راهاندازی بیمارستان سوم است، خاطرنشان کرد: هرچند در این خصوص یکسری کمبودهایی وجود دارد اما با جدیت پیگیری میکنیم، همچنین به مطالباتی که همکاران در مجموعه دانشگاه و در شرکتهای دارویی دارند نیز به ترتیب رسیدگی خواهد شد.
کمک ۱۳۵ میلیاردی خیرین به حوزه سلامت
رییس پیشین دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ادامه مراسم افزود: خرسندم به تمامی قولهایی که از دو سال قبل تاکنون در این جایگاه و در دوران خدمتم دادم عمل کردم.
مجید درودی افزود: ضمن تشکر ویژه از خیرین سلامت اظهار کرد: در این دوره مجمع خیرین سلامت تشکیل شد و به خوبی پای کار بودند به طوری که در این دو سال ۱۳۵ میلیارد تومان کمک خیرین عزیز به حوزه سلامت بوده است.
وی افزود: کمکهای خیرین سلامت به حوزه سلامت نیشابور در چهار شاخه شامل «حبه زمین» یا اهدای زمین، «مشارکت در ساخت»، «ساخت ۵۰ درصدی» و «کمک به خرید تجهیزات» هزینه شده است.
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خدمات بهداشتی و درمانی را در چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه به جمعیتی ۵۸۰ هزار نفری ارائه میکند.
انتهای پیام