به گزارش ایسنا، پس از طرح درخواست برای بازداشت اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به محض ورودش به هلند که قرار است امروز یکشنبه برای افتتاح موزه هولوکاست به این کشور سفر کند، «جنبش ۳۰ مارس» بازداشت «دانی دیان» رئیس شورای اداری «یاد واشم» را نیز خواستار شد.
این جنبش شکایتی را علیه دیان به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و ضد بشری و مشارکت در کشتار جمعی تنظیم و ارائه کرد.
همزمان اقلیت فلسطینیهای ساکن هلند نیز امروز یکشنبه در شهر آمستردام تظاهرات بزرگی را در مخالفت با رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس این رژیم به هلند برپا کردند.
در فراخوانی که آنها برای این تظاهرات منتشر کردند، تاکید شده «از هرتزوگ استقبال نمیشود و او فقط به دیوان کیفری بینالملل احضار میشود.»
روزنامه عبری زبان «جروزالمپست» در شماره روز پنجشنبه خود با اشاره به امکان لغو سفر هرتزوگ نوشت، قرار بود هرتزوگ یکشنبه به هلند برود اما با توجه به فراخوان برای بازداشت به محض ورودش به این کشور که از سوی «هارون رضا» از اعضای جنبش ۳۰ مارس مطرح شده، احتمال بازداشت او وجود دارد.
«هارون رضا» نماینده جنبش ۳۰ مارس در هلند است که آن را برخی فعالان در اروپا برای جلوگیری از کشتار جمعی در غزه راهاندازی کردند، این جنبش نام خود را از «روز زمین» گرفته که پس از تصرف هزاران دونم از اراضی فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی (هر دونم معادل هزار متر مربع)، در روز ۳۰ مارس ۱۹۷۶ اعتراضاتی برپا شد.
او تاکید دارد که «رفتارهای هرتزوگ و کوتاهیاش و نیز اظهارات علنی او نقش بسزایی در شرایط دشوار موجود در غزه، افزایش تلفات در میان فلسطینیها، توجیه اقدامات نظامی نامتناسب و تخریب مکانهای مقدس و ساختمانهای عمومی داشته است.»
روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» نیز نوشت، هارون رضا درخواستی را به مسوولان هلندی برای صدور حکم بازداشت فوری علیه هرتزوگ به محض ورودش به این کشور ارائه کرد، او شکایت مفصلی را علیه هرتزوگ تنظیم و ارائه کرد که در آن بر نقش محوری او در تقویت شرایط مناسب برای ارتکاب کشتار جمعی در غزه تاکید کرده است.
آحارونوت نوشت، طبق اظهارات هارون رضا، او مستقیم و غیرمستقیم در اقدامات وحشیانه سیستماتیک علیه فلسطینیها که به منزله نقض واقعی قوانین انسانی و قوانین کیفری بینالمللی است، نقش ایفا کرد.
به نوشته این روزنامه عبری زبان، این استدلال به شدت بر قوانین بینالمللی به ویژه بند ۲۵ اساسنامه رم که اصول قانونی مربوط به مشارکت در جنایات بینالمللی از جمله کشتار جمعی و جنایات ضدبشری را مشخص کرده، تکیه دارد.
به نوشته آحارونوت، این اقدام قانونی بر چارچوبی گستردهتر از مواد موثق نقض حقوق که رژیم صهیونیستی مرتکب شده و نهادهایی چون عفو بینالملل، دیدهبان حقوق بشر، آنروا و بتسلیم آنها را گزارش کردند، تکیه داشته و این نقضها شامل هدف قرار دادن عامدانه پایگاههای غیرنظامی همانند ساختمانهای دینی (مساجد و کلیساها)، مناطق مسکونی و نهادهای آموزشی و ممنوعیت تولیدات اساسی است که به گسترش بیشتر گرسنگی و مشکلات منجر میشود.
آحارونوت در ادامه نیز نوشت، با توجه به مدارک موجود علیه هرتزوگ، شکایت یاد شده مقامات هلندی را به اتخاذ اقدامات قانونی فوری و اعمال اختیارات قضایی هلند علیه چنین جنایات بینالمللی سوق داد.
قرار است هرتزوگ همراه با هیاتی از خانوادههای صهیونیستهای بازداشت شده در نوار غزه وارد هلند شده و دراین کشور دیدارهای سیاسی متعددی از جمله با ویلم الکساندر، پادشاه این کشور و مارک روته، نخست وزیر آن و نیز الکساندر فن دربلن، رئیس جمهور اتریش داشته باشد.
یکی از مسوولان وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به درخواست برای تعلیق این سفر به آحارونوت گفت: «طبق تحقیقی که دفتر حقوقی وزارت خارجه انجام داد، هیچ خطر قانونی برای بازداشت هرتزوگ در هلند وجود ندارد چون او به عنوان رئیس فعلی از مصونیت برخوردار است.»
انتهای پیام