عابدی امروز شنبه، ۱۹ اسفندماه در مراسم بزرگداشت هفته منابع طبیعی که در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان برگزار شد طی ارائه سخنرانی با موضوع«بررسی ارزش اقتصادی و محیط زیستی جنگل کاریهای صنوبر استان گیلان»، اظهار کرد: در نتایج طرح پژوهشی که با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان گیلان انجام شد، ارزش اقتصادی چوب و ارزش محیط زیستی ترسیب کربن مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: نتایج نشان داد که با در نظر گرفتن ارزش محیط زیستی، زمان برداشت طولانیتر خواهد بود اما با توجه به مشکلات گرمایشی جهانی و انتشار کربن لازم است ارزشهای زیست محیطی جنگل کاریها بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
عابدی تاکید کرد: میزان ترسیب کربن در جنگل کاریهای صنوبر مورد بررسی را در کمترین مقدار ۲۴ و در بیشترین مقدار ۵۲ تن در هکتار بیان کردند.
عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی گیلان تصریح کرد: سهم کربن در چوب درختان صنوبر حدود ۵۶ درصد است که نشان از قابلیت بسیار جذب و ترتیب کربن این گونه دارد.
عابدی گفت: جنگل کاریها مقرون به صرفهترین روشهای کاهش دی اکسید کربن جو هستند و گونههای سریع الرشدی همانند صنوبر که از لحاظ اقتصادی تامین کننده بخش اعظم نیاز چوبی کشور هستند از لحاظ زیست محیطی نیز نقش مهمی در کاهش گرمایش جهانی دارند.
انتهای پیام