شکست آمریکا در لبنان

یک وبگاه آمریکایی نوشت‌ واشنگتن باید به این حقیقت اعتراف کند که سیاست آن در برابر لبنان شکست خورده است.

به گزارش ایسنا، هنوز گروهی از آمریکایی‌ها روی ارتش لبنان به عنوان ابزاری برای سیاست خارجه کشورشان در لبنان جهت مقابله با حزب‌الله حساب باز می‌کنند اما این امر تا این لحظه محقق نشده است، به همین دلیل این گروه بر این باور است که دولت آمریکا در لبنان تنها شکست‌های انباشته‌ای را رقم زد چراکه با کمک‌های «امنیتی سخاوتمندانه‌اش» به ارتش لبنان هم نتوانست مانع از چیزی شود که  نویسنده آن را «تسهیل اقدامات تروریستی» توصیف می‌کند.

وبگاه آمریکایی «Providence» با این مقدمه نوشت: «این همان موضوعی است که تمام لبنانی‌ها به ویژه دولت و فرماندهی ارتش لبنان باید دوباره به آن توجه نشان داده و مراقب باشند تلاش‌های بخش بزرگی از آمریکایی‌ها از هر ۲ حزب جمهوری‌خواه و دموکرات برای ایجاد اختلاف داخلی میان ارتش و مقاومت هرگز متوقف نخواهد شد زیرا همواره بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای آن‌ها خواهد بود».

نویسنده این مقاله با اشاره به تعریف «آلبرت انیشتین» از «دیوانگی» که آن را «انجام کاری برای بارها و بارها و انتظار نتیجه متفاوت را داشتن» توصیف می‌کند، نوشت: «به نظر می‌رسد آمریکا در کشور کوچک لبنان قصد دارد این نظریه انیشتین را به نمایش بگذارد. واشنگتن پس از نمایان شدن شکست‌هایش، در طول دهه‌ها سیاست ویرانگری را در لبنان اتخاذ کرده است».

در ادامه این مطلب آمده است: «آمریکا در دولت‌های مختلف بر اساس این توهم اقدام کرد که لبنان کشوری برخوردار از حاکمیت است که کمک‌های آمریکا به شکلی نفوذش را در آنجا حفظ می‌کند اما این موضوع اتفاق نیفتاد و کمک‌های امنیتی غرب در بهترین حالت تنها به حمایت از دستگاه‌های دولتی لبنان و توانمندسازی آن‌ها که قادر به ایستادن در مقابل حزب‌الله نیستند، منجر شده و در بدترین حالات به همکاری آن با این گروه که آمریکایی‌ها را به از پا درمی‌آورد، ختم شد و اکنون با توجه به احتمال درگیری خطرناکی که نشانه‌های آن در منطقه نمایان شده، آمریکا برای برداشت محصول تلخ خود آماده می‌شود.»

حملات حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی

به نوشته این رسانه آمریکایی حملات حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی در واکنش به حملات به غزه نه تنها باعث کشته‌شدن تعداد زیادی از اسرائیلی‌ها شده بلکه به کوچاندن تعداد زیادی از شمال اراضی اشغالی نیز منجر شد.

«ریچارد آرمیتاج» معاون وزیر خارجه آمریکا گفت حزب‌الله از توانمندی‌هایی بالاتر از کشورها برخوردار بوده و بیش از ۱۵۰ هزار موشک دارد که بسیاری از آن‌ها هدایت شونده هستند و در این زمینه بسیار بهتر از حماس و جهاد اسلامی فلسطین است؛ بر این اساس، نبرد با حزب‌الله در سطح و دامنه‌ای متفاوت برای ارتش رژیم صهیونیستی خواهد بود.

به گزارش لابی اسرائیلی «دفاع از دموکراسی‌ها» حدود ۱۰۰ هزار نفر از ساکنان شهرک‌های شمالی اراضی اشغالی مجبور به تخلیه مناطق نزدیک به مرزهای لبنان شدند، آن‌ها آواره شده و بسیاری از آن‌ها در خانه‌های موقت ساکن شدند و خیلی کم در رسانه‌های رژیم صهیونیستی به آن‌ها پرداخته می‌شود.

آمریکا دستکم ظاهرا برای جلوگیری از بروز درگیری بزرگتری در شمال اراضی اشغالی تلاش می‌کند و اواخر اکتبر ۲ ناوهواپیمابر و ۲ فرستاده به منطقه فرستاد تا برای جلوگیری از بروز جنگی گسترده‌تر میان این رژیم و حزب‌الله تلاش کند اما این تلاش‌ها ناکام ماند.

در واقع آنچه نمایان شد، شکست‌های پیاپی سیاست خارجی آمریکا در لبنان است و آمریکا بدون اینکه مانع از جنگ شود، آن را محتمل کرد.

حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

آمریکا به ارتش لبنان کمک‌های امنیتی سخاومتمندانه‌ای داد. در سپتامبر ۲۰۲۲ وزارت خارجه این کشور کمک‌ها را عامل مهمی در سیاست خارجه این کشور در برابر لبنان خواند که حاکمیت لبنان را تقویت کرده، به مرزهای آن امنیت بخشیده و به آن در مقابل با تهدیدهای داخلی و اقداماتی که آن‌ها را «تروریستی» خواند کمک کرد البته که اینها اظهاراتی پوچ است و واقعیت کاملا برعکس است.

تونی بدران ستون‌نویس مجله «تابلت» و تحلیلگر مسائل لبنان گفت، حزب‌الله در واقع همان لبنان است و این جنبش کنترل مرزهای شمالی و گذرگاه‌های ورودی آن را دارد، «میشل عون» آخرین رئیس جمهور لبنان و فرمانده عالی نیروهای مسلح این کشور گفت، زرادخانه در حال توسعه حزب‌الله با دولت مغایرتی ندارد.

در اوت ۲۰۲۱ یکی از مسوولان ارشد وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن به ارتش لبنان، بودجه آموزش و سلاح می‌دهد تا اطمینان یابد که به منزله وزنه برابری برای حزب‌الله است اما «دیوید کلیکولن» تحلیلگر مبارزه با تروریسم در بررسی که موسسه دفاع از دموکراسی‌ها در سال ۲۰۲۲ انجام داد، نوشت: «بررسی عملکرد ارتش لبنان از سال ۲۰۰۶ نشان می‌دهد که دوره کمک‌های امنیتی آمریکا با افزایش چشمگیر نفوذ حزب‌الله همزمان است و تفکر بحران محور بر استراتژی آمریکا در قبال لبنان حاکم شده و منصفانه است که اتهام ساده‌لوحی را مطرح کنیم چه بسا آمریکا از ارتش لبنان حمایت مالی کرد به امید اینکه یک وزنه برابر باشد اما نیروهای مسلح لبنان با حزب‌الله همدستی کردند».

یکی از مسوولان رژیم صهیونیستی سال ۲۰۱۸ به روزنامه تایمز اسرائیل گفت: «ما شاهد هستیم که آن‌ها با هم کار می‌کنند و سوار بر یک خودرو می‌شوند. گاهی نیروهای حزب‌الله را می‌بینیم که لباس فرم‌های ارتش لبنان را بر تن کردند، گزارش‌های متعددی حاکی از عملیات ارتش لبنان با همکاری حزب‌الله هستند و به نظر می‌رسد ارتش لبنان آمریکا را فریب داده است».

سفر هوکشتاین به لبنان

رسانه آمریکایی در پایان نوشت آمریکا، فرانسه و چند کشور دیگر به تازگی طرحی را با تکیه بر نیروهای مسلح لبنان و نیروهای یونیفل برای ایفای نقش بیشتری در جنوب لبنان ارائه کردند اما با این حال تقویت چنین چیزی راه‌حل نیست و آمریکا باید به این حقیقت اعتراف کند که سیاست آن در برابر لبنان شکست خورده و پیامدهای خطرناک آن در حال نمایان‌شدن برای همه است؛ همان‌گونه که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به تازگی به «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا گفت «ما در حال نزدیک شدن به نقطه‌ای هستیم که در آنجا ساعت شنی برعکس خواهد شد.»

روزنامه الاخبار هم درباره سفر هوکشتاین به لبنان نوشت او هیچ پیشنهاد جدیدی را با خود نیاورده و به دنبال دریافت تضمین‌هایی از سوی لبنان و آرام کردن تنش میان حزب‌الله و رژیم صهیونیستی به هر قیمتی است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۵:۳۸
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 1402121913689
  • خبرنگار : 71496