مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات:

وجوه فرابودجه‌ای دستگاه‌های اجرایی مخل شفافیت و انضباط مالی است

مدیرکل هماهنگی استان‌ها و قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی دیوان محاسبات کشور با تأکید بر اینکه دیوان محاسبات به دنبال پرونده‌سازی نیست، گفت: پرونده‌سازی پاسداری از بیت‌المال حساب نمی شود بلکه باید به دنبال پیشگیری باشیم.

ابراهیم نامداری شنبه ۱۹ اسفند در شورای اداری استان همدان و مراسم تکریم و معارفه مدیرکل دیوان محاسبات استان، عدم اطلاع مدیران دستگاه‌های اجرایی از مقررات را یکی از چالش‌های پیش‌رو دانست و اظهارکرد: دیوان محاسبات این عدم‌آگاهی مدیران را با برگزاری دوره‌های آموزشی جبران می‌کند و امیدوارم این خلأ حل شود.

وی با تأکید بر اینکه دیوان محاسبات حق دخالت در امور دستگاه‌های اجرایی را ندارد، تصریح کرد: وجوه فرابودجه‌ای دستگاه‌های اجرایی براساس اطلاعات پایگاه مالی دیوان محاسبات رصد می‌شود چرا که این وجوه حیاط خلوت برخی دستگاه‌های اجرایی بوده و مخل شفافیت و انضباط مالی است که امیدواریم با رصد این اطلاعات بتوانیم منابع را به سمت توسعه و آبادنی استان‌ها سوق دهیم.

نامداری با اشاره به حساب‌های بانکی و وجه مرتبط با وجوه فرابودجه‌ای خاطرنشان کرد: وجوه حساب‌های بانکی و وجه‌های مرتبط با وجوه فرابودجه‌ای از نکات اولویت‌دار دیوان محاسبات است که به طور قطع منشأ خیر و برکت برای دستگاه‌های اجرایی و آبادانی کشور می‌شود.

مدیرکل هماهنگی استان‌ها و قائم مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی دیوان محاسبات کشور ادامه داد: استان همدان در ارزیابی دیوان محاسبات جزو دیوان محاسبات برتر در کشور است.

وی با تأکید بر اینکه دیوان محاسبات همواره به دنبال پیشگیری بوده و هیچ وقت به دنبال پرونده‌سازی نبوده است، بیان کرد: دیوان به عنوان مشاور در کنار مدیران دستگاه‌های اجرایی است.

وصول ۱۵ میلیارد تومان درآمد از اجاره‌بهای غارعلیصدر

مدیرکل سابق دیوان محاسبات استان همدان نیز با اشاره به درآمد حاصل از اجاره‌بهای املاک دولتی به ویژه غارعلیصدر، گفت: دیوان محاسبات استان همدان در دوسال اخیر ۱۵ میلیارد تومان درآمد حاصل از وصول اجاره‌بها و اجرای رأی داشته است.

علی کرمانی با بیان اینکه دیوان محاسبات عالی‌ترین نهاد نظارت مالی کشور است، اظهار کرد: دیوان محاسبات دستگاه نظارتی حرفه‌ای است که مطابق قانون وظیفه پاسداری از بیت‌المال دارد.

وی با بیان اینکه یکی از رویکردهای اصلی دیوان محاسبات تعامل و همدلی با دستگاه‌های اجرایی بوده است، تصریح کرد: در طی دو سال مدیریت خود در استان همدان دیوان محاسبات اولویت اصلی خود را بر پیشگیری قرار داده است.

کرمانی با اشاره به جلسات متعدد با مدیران دستگاه‌های اجرایی و طرح موضوعات مختلف از سوی دستگاه‌ها و همفکری برای جلوگیری از تخلف، یادآور شد: در این مدت نزدیک به ۲۰۰ جلسه با مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار شده است.

وی با بیان اینکه از رویکردهای اصلی ما در این دوره، حسابرسی دیوان در راستای کمک به رشد و توسعه استان بوده است، اظهار کرد: شعارمحوری دیوان شفافیت و انضباط مالی بوده که اقدامات خوبی در راستای تحقق این شعار انجام شده است.

مدیرکل سابق دیوان محاسبات استان همدان با اشاره به ورود دیوان محاسبات در حسابرسی شرکت‌های با مالکیت عمومی، خاطرنشان کرد: برای نخستین‌بار دیوان محاسبات به حسابرسی شرکت‌های با مالکیت عمومی مثل شرکت پگاه و علیصدر ورود کرد.

وی مسدود کردن حساب‌های غیرمجاز بانکی، راه‌اندازی حساب واحد خزانه، کنترل برخط موجودی حساب دستگاه‌های اجرایی، نظارت بر نحوه احصاء بدهی‌های دولت به افراد حقیقی و حقوقی را از دیگر اقدامات دیوان محاسبات در این مدت دانست و افزود: یکی از مشکلات اصلی دولت در بودجه ۱۴۰۲، عدم تحقق درآمد بوده که دیوان محاسبات در راستای وصول درآمدها کمک حال دستگاه‌های اجرایی شده به طوری که در این دوره در راستای در تحقق درآمدهای استان اقدامات مؤثری انجام داده است.

کرمانی با اشاره به اقدامات دیوان محاسبات در زمینه وصول درآمدهای مالیاتی، اظهار کرد: مالیات بر اراضی بایر مسکونی، مالیات خانه‌های خالی، خودروهای لوکس، حقوق دولتی معادن و درآمد حاصل از اجاره‌بهای املاک دولتی به ویژه غارعلیصدر از جمله اقدامات دیوان محاسبات استان همدان بوده است.

وی یادآور شد: یکی دیگر از اقدامات دیوان در راستای رشد و توسعه استان، کمک به مصرف صحیح و به موقع دارایی‌های سرمایه‌ای بوده که در پایان سال مالی ۱۴۰۱ در اول مهرماه، حدود ۳۰۰ میلیارد تومان مانده مصرف نشده داشتیم که با ورود دیوان محاسبات از برگشت این وجه جلوگیری شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402121913560
  • خبرنگار : 50034