دکتر محمدرضا شکوهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این پنج مصدوم شامل یک زن ۳۸ ساله، پسر بچه ۶ ساله و دو نوجوان ۱۵ و ۱۶ ساله در همدان و یک مرد ۲۷ ساله در تویسرکان بوده که نوع مصدومیت این افراد آسیب به چشم و سوختگی ۴۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در حوادث مرتبط با چهارشنبهسوری ۲۳۸ مورد نفر مصدوم و دو نفر فوت شدند، تصریح کرد: ۱۸۷ نفر از مصدومان مرد و ۴۱ نفر زن بودند که از مجموع مصدومان ۹ نفر دچار قطع عضو شدند.
شکوهی با بیان اینکه بیشترین آسیبها مربوط به ناحیه چشم و صورت، سوختگی اندامها و قفسه سینه بوده است، مطرح کرد: ۰.۸ درصد از سوختگی ها مربوط به کل بدن، ۴۶ درصد سوختگی دست و پا، ۲۴.۷ درصد سوختگی سر و گردن و مابقی آسیب به ناحیه چشم، سوختگی و جراحت تنه و پاها، قفسه سینه، شکم و سایر نواحی بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۸۹ درصد از سوختگیها درجه یک، هفت درصد درجه ۲ و مابقی درجه ۳ بوده است، خاطرنشان کرد: نیمی از مصدومان سال گذشته را افراد بین ۶ تا ۱۸ سال تشکیل میدادند در ضمن ۲.۱ درصد مصدومان زیر ۶ سال، ۱۴ درصد بین ۱۸ تا ۲۹ سال، ۳۱ درصد بین ۲۹ تا ۶۰ سال و ۲.۱ درصد بالای ۶۰ سال بودند.
وی یادآور شد: سال گذشته چهار نفر از کارشناسان اورژانس هنگام خدمترسانی به علت پرت کردن مواد محترقه توسط مردم دچار آسیب شدند علاوه بر آن ۶۲ نفر معادل ۲۶ درصد از مصدومان از عابرانپیاده بودند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه سال گذشته ۸۹ نفر از مصدومان در بیمارستان بستری، ۱۳۱ نفر سرپایی مداوا و ۱۸ مورد در محل و صحنه حادثه درمان شدند، مطرح کرد: امسال کارشناسان اورژانس در ۲۹ نقطه استان مستقر و ۶۵ پایگاه اورژانس ۱۱۵ با ۵۱۲ نفر نیروی انسانی، بخش سوانح سوختگی بیمارستان بعثت و بخشهای اورژانس بیمارستانهای سطح استان در چهارشنبه آخر سال در آمادهباش کامل هستند.
وی در ادامه باید فرهنگسازی در زمینه کاهش مخاطرات چهارشنبه آخر سال از والدین آغاز شود و خطرات، عواقب و آسیبهای احتمالی را به فرزندان گوشزد کنند، گفت: در چهارشنبهسوری فرزندانمان را با خطر تنها نگذاریم. کبریت و مواد آتشزا مانند بنزین، الکل و مانند آن را به ویژه در روزهای آخر سال و چهارشنبهسوری از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور سازیم و از قرار دادن لوازم کهنه و اضافی در سطلهای مکانیزه جمعآوری زباله در روزهای آخر سال و نزدیک چهارشنبهسوری خودداری کنیم.
شکوهی با اشاره به اینکه قطع عضو ضایعهای جبرانناپذیر است پس با احتیاط و پرهیز از رفتارهای پرخطر زندگی را برای خود و دیگران تلخ نکنیم، مطرح کرد: با ایجاد سر و صدای ناهنجار و مهیب، شادکامی را به تلخی تبدیل نکنیم.
وی ادامه داد: اصابت ترکشهای ناشی از انفجار مواد محترقه به چشم، باعث بروز آسیبهایی در ناحیه پلک و چشم میشود و گاهی حتی به نابینایی میانجامد. در صورت وجود، حتیالامکان برای روشن کردن آتش از محلهای تعیین شده توسط شهرداری منطقه استفاده کنیم.
شکوهی با بیان اینکه از نزدیک شدن به افرادی که مسائل ایمنی را در روز چهارشنبهسوری رعایت نمیکنند، جداً بپرهیزیم، یادآور شد: مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار باشیم و در صورت لزوم مراتب را به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهیم.
وی افزود: کودکان اغلب کبریت و ترقه و مواد آتشزا را در نقاط غیرقابل دید مثل انباری، داخل کمد و وسایل شخصی خود مخفی میکنند بنابراین توصیه میکنیم در این ایام حتیالامکان این محلها را مورد بازرسی قرار دهید. داخل خانه و فضای بیرون خانه (حیاط، حیاط خلوت، انبار، پارکینگ، پشت بام) را وارسی کنیم تا اگر کودکان مواد محترقه در آنجا پنهان کردهاند، آنها را پیدا کنیم.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان همدان اضافه کرد: ترقهها و فشفشهها و دیگر اسباب آتشبازی را از فروشندههای مجاز و معتبر تهیه کنیم. به برچسب آنها توجه کرده و از بیخطر بودن آن اطمینان حاصل کنیم. از نگهداری مواد محترقه و وسایل آتشبازی (حتی وسایل و مواد استاندارد) در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی خودداری کنیم. از مواد محترقه و منفجره، ترقه و فشفشه دستساز استفاده نکنیم. هرگز مواد محترقه را در جای گرم به ویژه داخل یا در مجاورت موتورخانه انبار نکنیم.
وی با بیان اینکه از پرتاب کردن مواد آتشزا مثل فشفشه، بالن، دارت و … بر روی درختان، پشت بامها و منابع سوخت جداً خودداری کنیم، تصریح کرد: از پرتاب ترقه و مواد آتشزا از پنجره آپارتمان، پشت بام و بالکن به خیابان جداً خودداری کنیم. از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتشبازی در منزل، زیرزمین، محل کار و … خودداری کنیم. از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن در واحدهای مسکونی و پارکینگ خودداری شود. از ریختن مواد سریعالاشتعال مانند نفت، بنزین و … بر روی آتش روشن اجتناب شود. تماشاچیان معمولاً در خطر اصابت ترکشهای ترقهها و مواد منفجره هستند بنابراین باید سعی کنیم در تیررس ترکشها نباشیم.
شکوهی با تأکید بر اینکه تنها در فضای باز از فشفشه و ترقه استفاده کنیم، هشدار داد: از انداختن مواد تحت فشار مانند کپسولها، اسپری حشرهکش و ...، وسایل شیشهای مانند آمپول و قوطیهای فلزی مانند اسپری و کنسرو به درون آتش جداً بپرهیزیم و برای روشن کردن آتش از محلهایی استفاده کنیم که امکان سرایت به جاهای دیگر را نداشته باشد. در نزدیکی پمپ بنزینها و وسایل نقلیه که حامل بنزین و مواد سوختنی است آتشبازی نکنیم. از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی پرهیز کنیم. از پارک اتومبیل در کوچهها و معابر تنگ خودداری کنیم.
وی با بیان اینکه وجود یک کپسول آتشنشانی و جعبه کمکهای اولیه در نزدیک محوطه آتش ضروری است، خاطرنشان کرد: در پایان شب چهارشنبهسوری، بقایای مواد آتشبازی را به سرعت جمع نکنیم، لااقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنیم و بعد بر روی آن یک سطل آب بریزیم و قبل از ترک محل، حتماً از خاموش شدن آتش مطمئن شویم.
انتهای پیام