به گزارش ایسنا، دوربین امنیتی یک خانه، لحظه وحشتناکی را ثبت کرده است که نشان میدهد یک سیگار الکترونیکی در فاصله چند متری یک کودک منفجر میشود.
به نقل از دیلی میل، این ویدئو که در «تیکتاک»(TikTok) منتشر شده، با دوربین مداربسته در اتاق نشیمن گرفته شده است. در این ویدئو، یک کودک رو به پیشخوانی نشسته است که سیگار الکترونیکی روی آن شارژ میشود.
مادر کودک گفت که وقتی به آشپزخانه رفته بود تا میانوعدهای را برای کودکش بیاورد، صدای بلندی شنید و دید سیگار الکترونیکی در نزدیکی فرزندش آتش گرفته است اما به نظر نمیرسید که از این حادثه وحشتزده شده باشد.
الف بار مانند بسیاری از سیگارهای الکترونیکی، یک باتری لیتیومی دارد که ممکن است در اثر شارژ بیش از اندازه یا قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، بسیار داغ و منفجر شود.
این ویدئو سال گذشته در خانهای در اورگن فیلمبرداری شد اما بهتازگی در فضای مجازی منتشر شده است. ویدئو با روز آرام یک مادر، پسر و دختر آغاز میشود. پسر نوجوان در اتاق قدم میزند؛ در حالی که خواهر کوچکش به آرامی روی صندلی بلند خود در آشپزخانه نشسته است. سپس، صدای بلندی شنیده میشود که کودک را مبهوت میکند و به دنبال آن، جرقههایی از روی پیشخوان به پرواز درمیآیند. جرقههایی که به سمت پاهای آویزان کودک میروند، به سرعت به شعلههایی تبدیل میشوند که قسمت کوچکی از میز را فرا میگیرند.
صدای فریاد «سامانتا هامفری» (Samantha Humphrey) مادر بچهها از بیرون قاب دوربین شنیده میشود که میگوید: «چه اتفاقی افتاد؟» هامفری به سرعت به سمت نوزادش میدود و او را از شعلههای سیگار الکترونیک دور میکند. مادر در حالی که کودک خردسال را در آغوش دارد، به فریاد زدن ادامه میدهد: «وای خدای من!» سپس به نظر میرسد که هامفری یک بطری اسپری را برمیدارد تا شعلههای آتش را خاموش کند.
اگرچه این حادثه فقط چند ثانیه به طول انجامید اما یک یادآوری آشکار مبنی بر این است که حتی اگر سیگارهای الکترونیکی کوچک باشند، در صورت بروز مشکل در باتری لیتیومی میتوانند به بروز یک حادثه مرگبار منجر شوند.
سیگارهای الکترونیکی برای تامین انرژی به باتری متکی هستند که مایع الکترونیکی داخل دستگاه را گرم میکند تا به بخار قابل استنشاق تبدیل شود. سازندگان سیگارهای الکترونیکی، باتریهای لیتیومی را برای تولید محصولات باریک و سبک وزن خود انتخاب میکنند که انرژی را پس از شارژ شدن نگه میدارند.
اعمال مقررات سختگیرانه درباره بیشتر محصولات الکترونیکی مانند تلفن همراه و لپتاپ، باتریهای لیتیوم-یونی را نسبتا ایمن میکند. با وجود این، باتریهای لیتیوم-یونی مورد استفاده در دستگاههای ویپ که شرکتهای سازنده آنها عمدتا در چین مستقر هستند، خطراتی را به همراه دارند.
سیگارهای الکترونیکی در حدود سال ۲۰۰۷ وارد بازار آمریکا شدند اما حدود هفت سال طول کشید تا مصرف آنها اوج بگیرد و این زمانی بود که گزارشها مبنی بر انفجار سیگارهای الکترونیکی آغاز شدند در یکی از پروندهها، یک مرد اهل تگزاس در سال ۲۰۱۹ بر اثر انفجار ویپ خود که یکی از شریانهای گردن او را برید، جان باخت.
و در پرونده دیگری یک زن به نام «مارین»(Marine) در سال گذشته قربانی انفجار سیگار الکترونیک شد. او در یک پست در شبکه اجتماعی نوشت که یک سیگار الف بار جدید خریداری کرده و آن را روی تختخواب خود به برق وصل کرده بود. مارین نوشت: حدود یک یا دو ساعت بعد به تختخواب رفتم و آن را از برق جدا کردم. طعم استفراغ میداد. به دلایل احمقانه دوباره آن را به برق وصل کردم. پنج دقیقه بعد منفجر شد و دود بسیار بدی را منتشر کرد. یک سوراخ به عمق شش اینچ در تشک جدید ما ایجاد شد.
یک پژوهش که سال ۲۰۲۳ در «دانشکده پزشکی هانوفر»(MHH) آلمان انجام شد، نشان داد که ۲۰۳۵ مورد انفجار سیگار الکترونیکی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ در بخشهای اورژانس آمریکا ثبت شده است. بیشتر بیماران را مردان با میانگین سنی ۳۰ سال تشکیل میدهند.
براساس گزارشها، الف بار محبوبترین سیگار الکترونیکی در سراسر جهان به شمار میرود که در سال گذشته بیش از ۲۷۱ میلیون دلار درآمد داشته است. در ژوئن ۲۰۲۳، «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) از ۱۸۰ فروشگاه در سراسر کشور خواست تا فروش آن را متوقف کنند. استفاده از این سیگارهای الکترونیکی به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا نرسیده است و پیشتر گزارشهایی مبنی بر ارتباط آنها با مشکلاتی از جمله آسیب ریه و بیماریهای قلبی منتشر شدهاند. همچنین، گزارشهای حاکی از آن هستند که سیگارهای الکترونیکی میتوانند جوانان را به سوی مخدرهای دیگر سوق دهند.
انتهای پیام