یحیی کریمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: منابع طبیعی بستر حیات بوده و جنگل و مرتع دارای ارزش بسیار است و به همین دلیل همه ساله در کل کشور از ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه را به عنوان هفته منابع طبیعی در نظر میگیرند و در اولین روز این هفته که ۱۵ اسفندماه است در سراسر کشور غرس درخت انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: درخت از نظر قرآن، اقتصادی و زیستمحیطی دارای اهمیت بوده و چندین بار اسم درخت در قرآن کریم آمده که این مهم نشاندهنده اهمیت درخت است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد با اشاره به اهمیت درخت از نظر اقتصادی، افزود: حدود ۵ درصد مردم جهان به شغل کاشت درخت اشتغال دارند و بیش از ۴ هزار محصول از درخت به دست میآید.
یحیی ادامه داد: از نظر زیستمحیطی درختان تسویه کننده هوا هستند و در اصل ریه زمین محسوب میشوند آنها دیاکسید کربن که گاز مضری برای زیست بشر است به اکسیژن مایه حیات تبدیل میکنند.
وی تصریح کرد: هر هکتار جنگل حدود ۶۸ تن گردوغبار میگیرد و حدود ۲ و نیم تن اکسیژن پس میدهد و از فرسایش خاک و سیلاب جلوگیری میکند و باعث پرآب شدن منابع زیرزمینی میشوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد بیان کرد: طبق بررسیهای که توسط سازمانهای جهانی صورت گرفته میزان دیاکسید کربن در کل جهان خیلی زیاد شده و برای زیست بشر مضر بوده و فقط درخت میتواند این دیاکسیدکربن را به اکسیژن تبدیل کند.
کریمی اظهار کرد: در این راستا برای هر کشوری سهمیهای برای درخت کاری تعیین کرده که در کشور ما در عرض ۴ سال باید یک میلیارد درخت تولید و کاشته شود.
وی خاطرنشان کرد: طبق سهمیه باید سالانه یکمیلیون درخت در بروجرد تولید و کاشته شود که در این زمینه ۵۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان شهید بهشتی و ۵۰۰ هزار نهال توسط بخش خصوصی تولید شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد تصریح کرد: سال آینده نیز علاوه بر اینکه ۵۰۰ نهال در نهالستان میکاریم مابقی با همکاری صنعت، معدن و تجارت، مرکز تحقیقات و خانه معدن تولید میشود.
انتهای پیام