حجتالاسلام حمزه خلیلی در نشست شورای سیاستگذاری اولین همایش علمی - کاربردی حاشیه شهر مشهد (شناسایی مسائل و ارائه راهکارها)، که در محل دادگستری کل خراسان رضوی برگزار شد، عنوان کرد: برای حل معضلات بنا به فرمایش بزرگان ابتدا باید جدول حساسیتهای خودمان در استان را مشخص کرده و بر اساس آن اولویتبندی کنیم.
وی تاکید کرد: باید اولویت امروز ما در استان، حاشیه شهر باشد. پیش از این که جمعیت حاشیه شهر ۴۰۰ هزار نفر بود، میتوانست در آن زمان یک بحران برای استان باشد، بحرانی که منحصرا در خود این استان مهار نشد و کشوری و ملی شد و از تمام امکانات استفاده شد تا بتوانیم این بحران امنیتی را ساماندهی کنیم.
خلیلی خاطرنشان کرد: ما امروز با کالبدی شکل گرفته از حاشیه شهر مواجه هستیم و این طوری نیست که امروز بخواهیم حاشیهای را به وجود بیاریم بلکه الان این حاشیه شکل گرفته و باید طوری برنامهریزی کنیم که این حاشیه شهر نه تنها برای شهر تهدیدی نباشد بلکه مبارک و میمون و فایدهمند باشد.
وی افزود: اقداماتی که در شهر مشهد انجام میدهیم بر اساس توصیهها و سفارشات آیتالله علمالهدی و اعتقاد ایشان بر این است که در بحث شهری و جامعه شناختی شهری ساحتهای مختلف باید مورد نظر قرار گیرد، از جمله این حوزهها حوزه فرهنگی است که کارهای بزرگی در این حوزه انجام شده است.
رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی افزود: ما امروز با شهری مواجه هستیم که حاشیه آن شکل گرفته و باید این حاشیه شکلگرفته را با تمام تبعاتی که دارد ساماندهی کنیم پس برای ایجاد حساسیت ما باید به ناچار یک فراخوان عمومی مبنی بر اینکه معضل استان خراسان رضوی حاشیه شهر است ایجاد کنیم.
وی در رابطه به چرایی برگزاری اولین همایش علمی-کاربردی حاشیه شهر مشهد توضیح داد: این حاشیه شهر با تمام تبعات خودش میتواند تبعاتی در زیرساختها، لایهها و... داشته باشد که در ابتدا با این همایش کار را آغاز خوهیم کرد.
خلیلی افزود: اتمام کار ما بر اتمام کار همایش نیست و بعد از اتمام همایش کار ما تازه شروع میشود و خواستیم که در این همایش همه مشارکت داشته باشند و مردم همه پای کار بیایند و با یک فکر جمعی به موضوع بپردازیم چرا که کار ما دولتی و حکومتی است، ما یک ساحت را به لحاظ دولتی بودن میبینیم اما در بیرون و از نگاه مردم، لایهها و ساحتهای مختلفی برای آن تعریف میشود.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی اظهار کرد: در بحث حاشیه شهر یک جریان فکری و حساسیت جمعی باید ایجاد شود و بعد از به وجود آمدن این حساسیت، کار علمی و آکادمیک انجام شود، همچنین از تجربههای مختلفی که در شهرهای دیگر انجام شده، استفاده شود.
وی با بیان اینکه وقتی حساسیت به وجود آید، نظام فکری مدیران دولتی، سازمانهای مردم نهاد و خیران تغییر پیدا خواهد کرد، گفت: وقتی اولویتی را تعیین میکنیم اعتبارات و توانمندی نهادهای دولتی باید به سمت اولویتها برود.
خلیلی تصریح کرد: حاشیه شهر با رشد جمعیتی مواجه است اما این جمعیت که همهاش تهدید نیست و بسیاری از آنها برای ما فرصت هستند که از آنها استفاده نکردیم.
وی افزود: ما همایش را شروع کردیم که بگوییم یک حساسیت بزرگ در این استان وجود دارد و تمام ذهنها و فکرها باید به این سمت برود، بیشترین امکانات چه امکانات فکری، چه امکانات انسانی و چه امکانات بودجهای باید به این سمت برود.
خلیلی ادامه داد: ادبیات ما تهدیدی و قضایی نیست، ادبیات ما حمایتی است، ما آمدهایم که حمایت کنیم و مشکلاتی که پیش روی ما قرار دارد را حل کرده و در این زمینه از ظرفیتهایی مالی و انسانی که در استان وجود دارد نباید غافل شویم، باید از ظرفیت خیران دلسوز و دغدغهمند استفاده کنیم که حیات مجددی به این شهر ببخشند.
رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تاکید کرد: میخواهیم با برگزاری این همایش یک حساسیت عمومی استانی را به وجود بیاوریم، اتحاد فکری و ذهنی به وجود بیاوریم که اولویت امروز ما این موضوع است و با یک کار بزرگ علمی و دقیق، هم تبعات تهدیدی را لحاظ کنیم و هم فرصتهایی که وجود دارد.
انتهای پیام