محمدمهدی طهرانچی روز پنجشنبه ۱۷ اسفند در همایش اقتصاد پلتفرمی و تولید بدون کارخانه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، با تاکید بر ارتباط و پیوند بین دانشگاه و صنعت افزود: صنعتگران امروز با چالش پیدا کردن نیروی مناسب برای بکارگیری در صنعت مواجه است.
وی با بیان اینکه تربیت نیروی متخصص، متعهد، ماهر، خلاق و کارآفرین ماموریت دانشگاه است، ادامه داد: سوالی که مطرح است این است که چه شده نیروی ما با تحولات اجتماعی و فناورانه دیگر نیروی کارآمد نیست.
طهرانچی گفت: در دو دهه گذشته دانشگاه ها به تولید، انتشار و انتقال علم و فناوری پرداخته اند اما نسبت به تربیت نیروی انسانی غفلت کردند و روشهای تربیت نیروی انسانی روش کارآمد نبوده است.
وی با اشاره به اینکه امروز رغبت نسبت به رشته های مهندسی بسیار افول کرده است، اظهار کرد: سرمایه کشور معدن و نفت است و معدن یکی از رشته های جدی ماست اما امسال در رشته معدن فقط ۱۵۵ نفر در کل کشور این رشته را انتخاب کرده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: امسال فقط ۱۴ نفر در کل کشور رشته مهندسی ماشین های صنایع غذایی و ۱۶۲ نفر رشته مهندسی ساخت و تولید که بنیان صنعت کشور است را انتخاب کرده اند که نشان می دهد مساله بسیار جدی است.
وی با اشاره به اینکه آینده کشور آینده ایی فناورانه است و نیازمند نیروی انسانی کارآمد است، گفت: آموزش مهندسی نیازومند رویکرد تحول آفرین است و دانشگاه به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد.
طهرانچی افزود: چرخش تحول آفرین از آموزش حافظه محور به یادگیری تعالی بخش عمیق کاربردی ایده محور باید رخ دهد در غیر اینصورت فردای ایران در ارتقای سرمایه انسانی فقیر می شود. لازمه این اتفاق طراحی، حرکت، سنت شکنی و تغییر در عادتها و منش استاد و تغییر در فضای صنعتی کشور است.
وی اظهار کرد: در عرصه پژوهش و فناوری نیز باید تحول چرخشی رخ دهد و در کنار آن فرهنگ کار نیز باید زنده شود، کار باید ارزش شود و جوانان با مفهوم کار آشنا شوند و امید را در جوانان تقویت کرد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه باید ماموریت پذیر باشد و حل مساله را آموزش دهد، گفت: معتقدیم دانشگاه در سه پایه فرهنگ، علم و فناوری بایستی مولد تحصیل، توانمندسازی، مهارتهای جدید و صنایع نوآورانه باشد.
وی با بیان اینکه در دنیای مدرن امروز فضا به شدت در حال تغییر است و نوآوری جزء لاینکف صنعت است، ادامه داد: عمر ایده تا پدیده بسیار کوتاه شده و در مرحله خلق ایده باید حضور استراتژیک داشت.
طهرانچی با تاکید براینکه باید به آموزش ترکیبی روی آوریم، افزود: دانشکده های دانشگاه آزاد به دانشکده های ماموریت محور تبدیل شده اند و به دنبال تربیت دانشجوی در پزشکی بیماری محور و در مهندسی محصول محور هستیم تا فارغ التحصیلانی خلاق، نوآور و کارآفرین به جامعه تحویل دهیم.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: نظام آموزش پزشکی تنها نظام آموزشی موفق در کشور است زیرا علاوه بر وجود زیرساختی بنام دانشگاه با تمام الزاماتش، بیمارستان در کنار آن وجود دارد که دانشجو یکسری دروس کارآموزی و کارآورزی را می گذراند تا در نهایت به عنوان یک پزشک ماهر وارد جامعه شود.
آرش رنجبران با اشاره به اینکه در کشور ما برای رشته های غیر پزشکی چنین نظام آموزشی وجود ندارد و این یک ضعف بزرگی است که باید جبران شود، ادامه داد: خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد تحول در نظام آموزشی اقدامات بسیار مهمی انجام شده، بطوری که به دنبال ایجاد بیمارستان صنعتی هستیم.
وی گفت: با توجه به اینکه ایجاد چندین کارخانه در کنار ۴۰۰ واحد دانشگاهی مقرون نبود از رویکرد نوین کسب و کار و تولید پلتفرم ایده گرفتیم و پلتفرم تامین، تضمین و تولید در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ایجاد شد که هدف آن وصل کردن صنایع بزرگ به تامین کنندگان است با مزایایی که دانشگاه با تضمین های مختلفی ایجاد می کند.
رنجبران اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در تمامی شهرها، دانشگاه و زیرساخت، نرم افزار و سخت افزار دارد. از این رو این دانشگاه بزرگترین شبکه علمی، پژوهشی و فناوری در کشور است.
وی با بیان اینکه فضای کسب و کار بزرگ می تواند توسط دانشگاه آزاد ایجاد شود و به عنوان بیمارستان صنعتی در همکاری با صنایع عمل کند، افزود: این مجموعه دانشگاهی با راه اندازی طرح پویش و برقراری ارتباط دانشجویان در زمان تحصیل با واحدهای صنعتی و تولید در راستای ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه گام برداشته است.
انتهای پیام