سید مازیار رضوی امروز، ۱۷ اسفندماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به برخورداری استان گیلان از مواهب طبیعی، اظهار کرد: جنگل های گیلان یکی از پنج ناحیه رویشی ایران محسوب می شود.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد اراضی استان گیلان علیرغم مساحت کم و تراکم جمعیت زیاد، اراضی ملی است، افزود: گیلان زیست بوم ارزشمندی دارد و لذا ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی را دنبال می کنیم.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، جنگل ها را پشتوانه کشاورزی دانست و اضافه کرد: حافظان انفال الهی در بحث حفظ و احیا و توسعه و بهره برداری اصولی از جنگل ها و منابع طبیعی نیازمند مشارکت مردم هستند.
رضوی، توسعه پایدار را در گرو مشارکت مردم و مسئولان دانست و تصریح کرد: اگر مردم دوستی و طبیعت دوستی اشاعه پیدا کند، حفظ و احیا و توسعه منابع طبیعی نیز محقق می شود و به توسعه پایدار خواهیم رسید.
وی درخت را معصوم ترین و مظلوم ترین موجود بر روی کره خاکی دانست و متذکر شد: درختان منشا خدمات زیست محیطی هستند و لذا باید در اشاعه فرهنگ درختکاری کوشا باشیم و رسانه ها می توانند به معرفی خدمات جنگل ها بپردازند.
سرپرست منابع طبیعی گیلان با اشاره به طرح پویش مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در طول چهار سال، گفت: علاوه بر درختکاری باید جلوی تغییر کاربری های غیر مجاز را بگیریم.
وی زراعت چوب را تامین کننده نیاز کارخانجات سلولزی به مواد اولیه دانست و تاکید کرد: گیلان رتبه نخست زراعت چوب از نظر حجم تولید و رتبه سوم از نظر مساحت را دارد.
رضوی، سیلاب ها و آتش سوزی ها و طوفان ها و... را نتیجه تغییر اقلیم دانست و عنوان کرد: از بین رفتن جنگل ها و مراتع که ناشی از دست اندازی های بشر به منابع طبیعی است، تغییر اقلیم را رقم زده است.
سرپرست منابع طبیعی گیلان یکی از مزیت های نهالکاری را در مرحه اول احیا و غنی سازی و تثبیت خاک دانست و بیان کرد: نهالکاری موجب خاک زایی و احیای خاک می شود.
وی استان گیلان را دارای ۴۲ پارک جنگلی دانست و تصریح کرد: ۲۵ پارک را احاله مدیریت کردیم که موجب سرمایه گذاری و اشتغالزایی و حفاظت و توسعه جنگل ها می شود.
رضوی با اشاره به تعهد استان گیلان برای کاشت ۳۲ میلیون اصله نهال در طول چهار سال، خاطرنشان کرد: باید سالانه هشت میلیون نهال بکاریم؛ در حال حاضر هشت نهالستان دولتی فعال داریم.
وی با اشاره به تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار اصله نهال در نهالستان های دولتی در راستای تعهد هشت میلیون اصله نهال، خاطرنشان کرد: تاکنون ۸۰۰ هزار اصله نهال را در عرصه های ملی کاشتیم و در حال احصای نهال های کاشته شده در اراضی مستثنیات هستیم و تا پایان فصل کاشت(فروردین) به هشت میلیون اصله خواهیم رسید.
سرپرست منابع طبیعی گیلان از تولید ۹ میلیون اصله نهال در ۳۴ نهالستان خصوصی استان در سال جاری خبر داد و بیان کرد: ۹۵ درصد تولیدات این نهالستان ها صنوبر است؛ البته امکان کاشت نهال های گلدانی و زینتی در طول سال وجود دارد.
وی همچنین از احداث سه پایگاه اطفای حریق در رشت، تالش و رودبار خبر داد و متذکر شد: جنگل های گیلان از گونه های پهن برگ هستند و لذا استفاده از بالگرد اطفا در زمان وقوع حریق کاربردی نیست و نیروهای یگان حفاظت با استفاده از کوله های آبپاش و دمنده و بیل و... اقدام به اطفای حریق در کف جنگل می کنند.
رضوی با بیان اینکه خوشبختانه امسال آتش سوزی تنی و تاجی در جنگل ها نداشتیم، گفت: وزش بادهای موسمی در پاییز و زمستان و کاهش رطوبت هوا و خشک شدن کف جنگل، شرایط را برای وقوع آتش سوزی فراهم می کند.
وی در پایان از پیگیری پرونده شهید رشید غفاری، یکی از شهدای انفال گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: تفاهم نامه همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در دستور کار است تا همه حافظان انفال به حق خودشان برسند. در این راستا با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، علاوه بر پرونده شهید غفاری، پرونده جانبازی سه جنگلبان دیگر را که در حین ماموریت دچار آسیب شدند، تکمیل خواهیم کرد.
انتهای پیام