رییس موسسه تحقیقات برنج کشور عنوان کرد:

رونمایی از ۴ رقم برنج جدید برای سال زراعی آتی

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور از معرفی ۴  رقم برنج جدید برای کشت در سال زراعی آتی به شالیکاران خبر داد.

دکتر مریم حسینی امروز 17 اسفند در حاشیه نوزدهمین همایش ملی برنج درآمل در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در راستای برنامه‌های به نژادی و با هدف معرفی ارقام پرمحصول با کیفیت پخت مناسب و زودرس ۴ رقم برنج جدید به نام‌های «مازند، هستی، امید و توکا » به طور رسمی معرفی شده است، این ارقام در سال زراعی آینده به عرصه کشت برنج رونمایی و وارد می‌شود.

وی افزود: ارقام برنج جدید «مازند» حاصل خالص سازی توده محلی طارم است که با هدف افزایش تولید درواحد سطح به میزان بیش از ۵ درصد ارقام محلی دیگر، پاکوتاهی «تحمل به ورس»(خوابیدگی برن)، زودرسی، کیفیت پخت مطلوب، تحمل به بیماری بلاست و خاصیت رتون زایی از خصوصیات ویژه این رقم است.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح هر یک از خصوصیات این ارقام اضافه کرد: رقم دیگری که درمرحله نامگذاری ومعرفی است، «هستی» نام دارد و متحمل به خشکی و به کشاورزان درمناطق خشکی ازجمله شرق مازندران توصیه می‌شود و از رقم‌های پرپتانسیل و پرمحصول که به شالیکاران توصیه می‌شود.

حسینی اظهار کرد، خصوصیات دیگر این رقم طول دوره رشد کوتاه، زودرسی، پاکوتاهی و تحمل به ورس و خوابیدگی انتهای فصل، تحمل به بیماری بلاست، خاصیت رتون زایی بالا و کیفیت پخت مطلوب است، این رقم حاصل سال‌ها پژوهش محققان و تیم همراه مستقر در موسسه تحقیقات برنج کشور است.

وی ادامه داد: رقم «امید» از ارقام پرمحصول و در مرحله نهایی پیش از رونمایی است که عملکرد بیش از هشت تن در هر هکتار و برای استان‌های شمالی که مصرف آب قابل توجهی دارد، از خصوصیات مهم آن است.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار کرد: رقم «توکا» هم از تلاقی ارقام اصلاح شده و محلی با هدف معرفی رقمی با کیفیت پخت ارقام محلی و رفع معایب این گروه از ارقام با طول دوره رشد کوتاه و پتانسیل عملکرد بالاتر از ارقام محلی حاصل و با هدف حفظ ذخایر ژنتیکی کشور در ارقام محلی معرفی شده است.

حسینی یادآورشد، چندی قبل نیز رقم «کیان» که حاصل تلاقی ارقامی از گروه‌های اصلاح شده و محلی ایرانی است و با هدف مقاومت در برابر خشکی است که در خشکی چهار تا پنج هفته آخر فصل می‌تواند بدون آبیاری به رشد خود ادامه و آسیب نبیند و متناسب با سلیقه کشاورزان اصلاح شده است، معرفی و رونمایی شده بود.

وی اضافه کرد، با رونمایی و معرفی چهار رقم برنج  جدید، تعداد ارقام معرفی شده برنج جدید به شالیکاران به حدود ۶۲ رقم افزایش خواهد یافت.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور با قدردانی از محققان و تیم همراه برای معرفی این ارقام از همکاری کشاورزان پیشرو، سازمان‌های جهاد کشاورزی گیلان و مازندران، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برای مشارکت در معرفی این ارقام  قدردانی کرد.

حسینی ابراز امیدواری کرد، ارقام برنج جدید با پتانسیل عملکرد بالا، طول دوره رشد کوتاه، کیفیت پخت مطلوب و تحمل به ورس و بیماری‌ها می‌توانند ضمن افزایش تولید منجر به کاهش هزینه‌های تولید شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402121712586
  • خبرنگار : 50616