به گزارش ایسنا، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور در آیین امضای موافقتنامه «بسته حمایتی، خدمات مالی و سقف تجمیعی موردی خدمات، تسهیلات، صکوک و سرمایه گذاری» به محورهای اصلی این موافقتنامه اشاره کرد و گفت: سه محور اصلی از جمله تسهیلات خوب و سریع به شرکتهای دانشبنیان تراز اول که در قالب یک ارزیابی دقیق انتخاب میشوند، همکاری مشترک با بانک برای سرمایهگذاری در طرحهای راهبردی و پیشران دانشبنیان و ، صدور ضمانتنامهها و نقش آفرینی بانک به عنوان رکن ضامن در طرح های دانشبنیانارکان اصلی این موافقتنامه هستند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه تعامل و همکاری با بانکها در راستای تامین مالی شرکتهای دانشبنیان در دستور کار معاونت علمی است، ادامه داد: بانک ملت با رویکرد بسیار خوبی که به حوزه دانشبنیان دارد در حمایت از شرکتهای دانشبنیان پیشرو بوده است. این موافقتنامه یک سقف ۳۰هزار میلیارد ریالی از حیث تخصیص تضامین و حمایتها دارد و طرحهای دانشبنیان متناسب با نیاز و اهمیتشان از حمایتهای متنوع پیشبینی شده در این موافقتنامه، بهرهمند میشوند. پیشبینی شده است حدأکثر ۲۰۰ طرح ویژه دانشبنیان در قالب این برنامه مورد حمایت قرار بگیرند. همچنین مشارکت بانک در طرحهای مورد علاقه و استفاده از ظرفت اعتبار مالیاتی از دیگر ظرفیتهای پیشبینی شده در قالب این موافقتنامه همکاری هستند.
دهقانی با بیان اینکه نسل کنونی اقتصاد مبتنی بر دارایی های نامشهود است و اتکای کسب و کارهای بزرگ و مطرح جهان تا بیش از ۹۸ درصد به این نوع از داراییهاست، ادامه داد: عمده دارایی شرکت های دانش بنیان از جنس داراییهای نامشهود است و شرکت های برتر دنیا نیز در بیش از ۹۷ درصد دارایی خود به دارایی های نامشهودشان متکی هستند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، وی با تاکید بر اینکه مساله امروز اقتصاد های بزرگ دنیا ، فناوری است، افزود: علم و فناوری امروز نه صرفاً یک مقوله اشتغال آفرین و ثروتزا، بلکه اقتدارآفرین بوده و از همین رو، کشورهای همسایه با دیدن عملکرد ایران و نقشی که دانش و فناوری و نوآوری در اقتدار ایران عزیز ایفا میکند، طی چند سال اخیر توجهی ویژه به مقوله علم و فناوری پیدا کردهاند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، با اشاره به گامهای جدی دولت برای مردمی کردن اقتصاد دانشبنیان و حمایت از طرحهای دانشبنیان با اقداماتی همچون اجرای نظام جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان، عملیاتی کردن قانون جهش تولید دانشبنیان و تلاش جدی برای تامین مالی کسب و کارهای دانشبنیان گفت: از میان ۱۰ هزار شرکت دانش بنیانی که به سه دسته نوپا، فناور و نوآور تقسیم بندی شدهاند، قریب به ۸۰۰ شرکت در سطح بالای خلق ارزش افزوده، اشتغال و صادرات قرار دارند، شرکتهایی از جنس فرصت هستند که بانکها میتوانند با مشارکت در طرحهای آنان و تامین مالی جمعی، زمینهساز خلق ارزش افزودههای قابل توجه و تحقق طرحهای راهبردی و اثرگذار شوند. صندوق نوآوری و شکوفایی یکی از ابزارهای کارآمد برای تامین مالی شرکت های دانش بنیان است و از این همکاری اثربخش بین بانک ملت وصندوق نواوری و شکوفایی استقبال می کنیم.
انتهای پیام